A koszorúslány ruha- habár nem visel akkora jelentőséget, mint a menyasszonyi ruha,– de kiválasztása éppoly fontos, akárcsak a többi tennivaló.

De vajon van-e valamiféle jelentősége, ha felkérnek koszorúslánynak? Van-e feladatköre egy koszorúslánynak?

Egy menyasszony számára saját ruháján kívül a második legnagyobb fejtörést a koszorúslányok ruhájának kiválasztása okozza. A koszorúslány ruhák anyagát és stílusát általában a menyasszonyi ruha, illetve az esküvő témájához és színvilágához igazítjuk, ám fontos, hogy a lányok testalkatát, adottságait és az aktuális évszakot is figyelembe vegyük.

Tavasszal, illetve nyáron a világos színek és a könnyedebb, légies anyagok dominálnak, míg ősszel és télen a vastagabb, melegebb anyagoké, illetve a mélyebb árnyalat-é a főszerep.

Tipp: Az etikett és a hagyomány szerint a koszorúslányok maguk fizetik a ruhájukat, ezért fontos, hogy előre megbeszéljük, milyen stílusra, márkára és árkategóriára gondoltunk, hiszen nem mindenki engedhet meg magának egy méregdrága dizájner darabot.

Kiválasztásánál az alábbi szempontokat is érdemes számba vennünk:
  • Semmiképpen ne válasszunk, túlságosan szűk, harsány, extrém vagy mélyen dekoltált darabot!
  • Délutáni esküvőre általában rövidebb, világosabb koktélruhát szokás választani, estére egy hosszabb és elegánsabb fazon lehet a legideálisabb. Természetesen nem csak a napszak, hanem az esküvő stílusa is befolyásolja a választást.
  • A hagyomány szerint a koszorúslányok ruhájának mindig rövidebbnek kell lenniük, mint a menyasszonyé – ma már ez nem kötelezően betartandó szabály, hiszen az ara hosszú ruháját szépen keretbe foglalják a rövid koszorúslány ruhák, vagy éppen fordítva…
  • Ha nem feltétlenül vágysz arra, hogy nyoszolyólányok ugyanolyan darabot viseljenek, akkor bátran variáljuk a színekkel és fazonokkal, csupán arra érdemes figyelni, hogy egy árnyalatban mozogjanak a kiválasztott modellek.
Egy koszorúslány kötelezettségei:

1. Vásárold meg a koszorúslány ruhát, cipőt és egyéb kiegészítőket.

2. Nyújts lelki segítséget a menyasszonynak a jegyesség ideje alatt, főleg az utolsó stresszes hetekben.

3. Ajánld fel, hogy segítesz az esküvőszervezésben, ugyanakkor más különböző tevékenységekben is résztvehetsz, mint például a menyasszonyi ruha vásárlás vagy az esküvői meghívók megrendelése.

4. Segédkezz a tervezésben és a lánybúcsú megszervezésében.

5. Részt kell venned az esküvő előtti próbán és a próbavacsorán.

6. Vegyél részt bármilyen esküvő előtti összejövetelen.

7.Légy felkészült és intéz el előre az esküvő helyszínére való szállításodat és fizesd ki a szállásodat is. Ne várd el, hogy a menyasszony lefoglalja és kifizesse ezeket helyetted.

8.Vásároljátok meg a csoportos ajándékokat, az esküvői ajándék mellé kínáljatok fel eljegyzési ajándékot és gondoskodj a lánybúcsú ajándékról is.

9.A menyasszonyi összejövetelen segédkezz az ajándékok összeírásában, hogy a vőlegény minden köszönőlevelet elküldhessen.

10.Légy támasza a menyasszonynak az esküvő napján. Természetesen, mindezt úgy tedd, hogy Te is jól érezd magad. De ne távolodj el túlságosan arra az esetre, ha szüksége lenne rád.

11.Segítsd a menyasszonyt az esküvő előtti előkészületekben és ajánld fel, hogy a smink termékeket kézbe adogatod, hogy napközben felfrissítse a sminkjét.

12.Segíts a menyasszonynak felvenni a menyecske ruhát, mikor levetette a menyasszonyi ruhát.

13.Ha a menyasszony megkér légy jelen a vendégek fogadásakor, akkor vállald el a vendégváró szerepét a recepción, ha szükséges – vezesd be a vendéget, segíts megtalálni az asztalát, irányítsd a bárhoz.

14.Hívd a vendégeket táncra – így felejthetetlen marad számukra ez az alkalom.

15.Mindenekelőtt, légy nagyon jó barátnő!

Ezek voltak a teendők. De vajon-e van olyan, amit koszorúslányként ildomos nem tenni? Mi az, ami feketelistás?

1. Ne késs soha – semmilyen rendezvényről és találkáról.

2. Ne bombázd a menyasszonyt kérdésekkel az utolsó pillanatban – ha lehet, kérdéseidet tedd fel más koszorúslányoknak, hogy ezzel is meg kíméld a menyasszonyt a felesleges idegeskedéstől..

3. Ne fogyassz túl sok alkoholt. Ez egy esküvő és nem egy baráti összejövetel (viszont a lánybúcsún relaxálhatsz).

4.Végül, de nem utolsó sorban, próbálj meg nem siránkozni és morcoskodni a koszorúslány ruhád stílusa miatt.

Ezek az idei koszorúslány ruha trendek:
096_DDD_9867jk.jpg
IMG-7752.jpg
576a3b1eb008da294276bc3a923a91cc1.jpg
w2.1.jpg
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!