Erzsébet körút

Budapest egyik legforgalmasabb helye, ahol a közlekedés sokszor nehézkes és az emberek nagyon sokan vannak. A hajléktalanoktól a munkásosztályon keresztül a gazdagokig itt mindenki megtalálható. A tömeg állandó, a zavargások ide koncentrálódnak, nemzetiségek tucatjai fordulnak itt meg és várnak a 7-es buszra… Számos metró aluljáró zsúfolásik tele, virág árusokkal és utazni vágyó egyedekkel. Az utcák hol koszosak, hol szebben csillognak, mint a 4-es villamosra váró piros ruhás, szőke hölgy áttetsző szájfénye. A vakolatuktól fosztott házak farkasszemet néznek a többcsillagos szállodákkal. A nappalok 90%-ában csak a sínek egyik oldalán süt a nap. Millió+egy kép vár arra, hogy elkészítsék. Ami a gyermeknek a felfedezésre váró játszótér, az fotósnak az Erzsébet körút.

Vajdahunyad vára

A Vajdahunyad váránál igazán fejedelmi képek készülhetnek rólatok. Ennél jobb helyszínt nem is lehetne találni Budapesten fotózáshoz. Ha pedig változatos képeket szeretnétek, nem muszáj csak a várnál fotózkodni, bejárhatjátok az egész Városligetet. Csónakázhattok a tavon vagy elsétálhattok egészen a Hősök teréig.

Margitsziget

Az egész Margitsziget mesebeli helyszín fotózáshoz. A legideálisabb a nagy rét, de érdemes elsétálni például a japán kerthez is. Bár a fotózások általában közvetlenül az esküvő előtt vannak, amit pedig érthető okokból a legtöbben hétvégén tartanak, ha van rá lehetőségetek, inkább hétköznap fotózkodjatok a szigeten, akkor nincs akkora tömeg.

Gellért-hegy

A Gellért-hegyről nyílik az egyik legcsodálatosabb panoráma Budapestre, ami tökéletes háttér lehet a fotóitokhoz. Barangoljatok a romantikus sétányokon, amíg a fotós megörökít titeket. Érdemes a vízeséshez és a szikla templomhoz is ellátogatnotok, és a Filozófusok kertje is remek helyszín a fotózáshoz.

Halászbástya

A kilátás terén a halászbástya a másik legjobb. A Budai vár egyébként is remek választás fotózásra, hiszen az egész gyönyörű, ti pedig egyenesen megkoronázzátok majd a helyszínt. Egészen biztos beragyogjátok az itt készült képeket. Képzeld csak el milyen remek hátteret ad majd például az Oroszlános udvar.

Bajor Gizi park

Színház Rajongóknak ideális választás lehet a Nemzeti Színháznak és a Művészetek palotájának helyet adó Bajor Gizi park. Remek fotók készülhetnek a park kapuszobra előtt, a gyönyörűen kialakított hajóorrban a mesterséges vízfelület fölött vagy a különleges növény labirintusban. És a színészóriásainkról készült szobrok is biztosan szívesen fotózkodnak majd veletek.

NEW YORK KÁVÉHÁZ

A több mint 120 éves New York Kávéház számos legendás vendége, irodalmi  és építészeti jelentősége miatt szerepel mai napig a legtöbb hozzánk látogató turista bakancslistáján. Szemmel is felfoghatatlan az itteni pompa, amit nehéz átadni fotókkal, ám mégis sokan próbálják megörökíteni azt. 

ÉMILE

Az Émile az egyik legjobb dolog, ami egy pasaréti villával történhetett. A Gerbeaud-ház tagjaként számon tartott hely enteriőrje sokféle és változatos, ahogy nyári szezonban a kertet is előszeretettel élvezik és fotózzák a vendégek.

BÁRKERT BISTRO

A Várkert Bazár nemrég nyílt olaszos bisztrója kávéházas enteriőrrel költözött be a történelmi épületegyüttesbe. A nagy belmagasság eleve elegáns megjelenést kölcsönöz neki, és a sok zöld növény teszi még hangulatosabbá. 

VILLA BAGATELLE

Egy nagyvonalúan felújított budai villa ad otthont a Villa Bagatelle-nek, melynek népszerűsége töretlen – főleg a környéken lakó hölgyek látogatják és fotózzák szét a reggelizőt, ahol különösen odafigyelnek az érkező fogások tálalására is. 

BLACK SWAN

A Black Swan egy olyan koktélbár, amit akár New Yorkban is el tudnánk képzelni. A hosszan elnyúló bárpult mögötti létrával is ellátott polcrendszer legalább olyan látványos, mint a bartenderek varázslatai. Tökéletes hely pár instagram kép készítéséhez

HIGH NOTE SKYBAR

Nincs még egy olyan budapesti rooftop bár, ahol szinte karnyújtásnyira van a Bazilika kupolája és mindezt egész évben élvezhetjük. A tavaszi/nyári szezonban a sárgaszín heverők a kedvelt fotótémák, természetesen a kupolával a háttérben, de jól látszik innen a Budapest Eye, a Gellért-hegy és látványos koktélokkal, süteményekkel is készülnek.

KRAK’N TOWN

A steampunk stílusú Krak’n’Town boxaiban sörözni olyan, mintha egy film vagy egy színdarab díszleteiben ülnénk. Erős identitású sörbár ez, ahol mindenki készít képet a plafonon pöffeszkedő polipról vagy a pultnál felfüggesztett léghajókról.

SÁO

Madárkalitkával, dekoratív lámpatesteivel és a növényekkel operálva igazán egyedivé válik a vietnami bisztró, ami a zsúfoltság ellenére nem hajlik giccsbe. Még az extrán stílus érzékenyek is komfortosan érzik itt magukat, és szívesen fényképezik a helyet, az ételeket, baráti fotózkodásra tökéletes helyszín.

VICKY BARCELONA

A Vicky Barcelona és a hozzá tartozó Jardin Bar is olyan atmoszférát hoztak a városba, ami igazán különleges, hiszen egyetlen megszokott bisztróra sem hasonlítanak. Mindkét helyen nagy Insta-favorit a mosdó is.

VINTAGE GARDEN

Minden egyes szezonban újabb és újabb dekorral készülnek a Dob utcai Vintage Gardenban. Elképesztő az az energia, amit a dekorációba ölnek, de a siker nem marad el, hiszen napi 20-50 fotó biztosan készül náluk. Az ételek helyett inkább az enteriőr a mérvadó, melyet mintha külön erre a célra álmodtak volna meg, hiszen fotó installációval is készülnek.

Szállodák, paloták

Corinthia Hotel Budapest

Aria Hotel Budapest

New York-palota / Boscolo

Prestige Hotel Budapest

Festetics Palota

Gresham-palota/Four Season

Zara Hotel

Hotel Palazzo Zichy

Stefánia Palota

Kempinski Hotel Corvinus

Kastélyok, villák

Sacelláry kastély

Ádám Villa

Nagytétényi Kastélymúzeum

Állami intézmények

Kiscelli Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Magyar Állami Operaház

Pesti Vigadó

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Művészetek Palotája

Iparművészeti múzeum

Budapesti Történeti Múzeum

Néprajzi Múzeum

Berendezett fotószobák

Rooms (ez egy különféle – időszakonként megújuló – stílusokban berendezett stúdió, szerintem tetszeni fog)

Gerlóczy rooms de lux

Chloé home studio Budapest

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!