1. Nagytemplom/Kossuth tér és a Piac utca

A helyszín, ha valaki valaha szeretne egy közös képet Debrecennel, akkor egy ilyen képe biztos lesz. A színes belvárosi épületek közül látványosan kiemelkedik a Debreceni Első Takarékpénztár rózsaszín palotája a Kossuth utca sarkán, és a vörösréz sisakokkal díszített tornyos ikerbérház a Simonffy utca sarkán. Az 54. szám alatt áll Debrecen legszebb szecessziós épülete, a Megyeháza. A Piac utca a Kossuth térbe, a város főterébe torkollik. Itt található a Kossuth Lajos emlékére emelt szobor kompozíció, a 180 000 darab velencei üvegmozaik-darabból kirakott városcímer, a Millenniumi szökőkút és az eklektikus stílusban épült Aranybika Hotel. A tér számos szabadtéri rendezvénynek ad otthont egész évben, nyáron itt zajlik többek között a Debreceni Virágkarnevál, advent idején pedig itt állítják fel a város karácsonyfáját.

2. Nagyerdő

A Debrecen tüdejeként emlegetett Nagyerdő kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvelt úti célja és ugyanilyen fontos helyszíne ha arra kerül sor, hogy lőjenek egy képet. Legyen szó a már tárgyalt Békás tóról, a Medgyessy Sétányról vagy a Botanikus kertről biztos, hogy hangulatos lesz  a fotó. Alig tíz percnyi távolságra a belvárostól, száz éves fák alatt kínál teljes körű kikapcsolódást és számtalan szórakozási lehetőséget a szabadba vágyóknak. A Nagyerdei park egyik legkedveltebb helye a Békás-tó, amely látványos szökőkútjaival, napozópadjaival remek hely a pihenésre, vagy egy kellemes piknikezésre. A tó körül a tájépítészek által tervezett, izgalmasan kacskaringózó sétányokon kalandozva kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik az erdő szépségét és titkait, melyhez állatokat mintázó szobrok, a környezet formavilágát és „kellékeit” felhasználva készített, úgynevezett landart-alkotások nyújtanak különleges és egyedülálló látnivalót.

3. Egyetem

Emblematikus helyszín Debrecenben. Az ország legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézménye, amelynek főépülete az egyik legkedveltebb helyszín, ha fotózásról van szó. A több mint száz éves egyetem főépülete előtt található tágas, francia stílusú park, térlépcsőkkel, díszmedencével és sétányokkal osztott tér Debrecen egyik legimpozánsabb tere. A tér közepén álló szökőkutas vízmedence partjára 1964-65-ben helyeztek el a hat, életnagyságúnál jóval nagyobb akt-szobrot. A szökőkút a nyári estéken színes díszvilágításban pompázik. Vízében a diákhagyomány szerint minden végzős diák megmártózik.

4. Halköz

A Halköz az a helyszín, ahol fiatalosan és európai módon pezseghet a város. A kiülős, korzó jellegű rész az egyik legszebb helyszín, ha szeretnénk egy kellemes közös fotót, vagy éppen egy modern, divatközpontú sorozatot készíteni. A Halköz kávézóival, teraszaival, színpompás vízjátékával, látványos bérházaival és kortárs magángalériáival igazi kikapcsolódási pont.

5. Békás tó

A Nagyerdő központi parkja a Békás tó, melyet játszótér, pihenőhelyek és sétautak öveznek. A kedvenc helyünk egyik, ha szeretnénk kikapcsolódni, vagy egy chill képet készíteni magunkról. 

6. Csonkatemplom

Eredetileg debreceni református kistemplom néven ismerhetjük ezt az igazán meghatározó helyszínt Debrecen szívében, amit  eredetileg barokk stílusban építettek, de neoromán stílusban átalakították, és ez a mai napig meghatározza külső megjelenését. Tornyát eredetileg hagymaszerű sisak fedte, de 1907-ben egy óriási szélvész megrongálta ezt. Megjavították, de az alföldi szelek nemsokára teljesen lerombolták. Az építészek kupola nélküli, bástyaszerű kialakítást adtak a toronynak.

7. Fórum

A Fórum a régió legnagyobb bevásárlóközpontjaként a divat igazi fellégvára, találkozási pont. A modern épülettel rengetegen szeretnek fotózkodni, de a high-tech belső tereket is sokan megörökítik Debrecenben.

8. Roncsbár

A Roncsbár egy  multikulturális, egyedi atmoszférájú szórakozóhely, hatalmas belső terekkel és rengeteg emberrel, akik buliról bulira, koncertről koncertre megfordulnak itt és közben serényen készítenek egy-egy képet jókedvükről.

9. Csapó utcai sétálóövezet

A belvároshoz kapcsolódó része bevásárlóutca és kedvelt sétálóövezet. Itt található a Nagypiac, a virágpiac, a Fórum bevásárlóközpont, a Zenede, valamint több szórakozóhely, így Debrecen első romkocsmája, a Roncsbár is. A teret egy különleges szökőkút vízjátéka teszi még hangulatosabbá.

10. Kálvin tér

A Református Nagytemplom és a Debreceni Református Kollégium szomszédságában található tér a Piac és a Péterfia utcákat köti össze.

A tér délkeleti sarkán épült fel a Kálvin téri üzletközpont, melynek helyén egykor a debreceni uradalom XIII. századi birtokosainak, a Dósa-családnak a rezidenciája állt. A Kossuth téri bejáratnál Pázmándi Antal kerámiadíszei láthatók. A tér közepén, az Új Városháza modern épülete előtt áll Izsó Miklós Csokonai-szobra. A téren szálloda, bábszínház, butikok, üzletek és cukrászda várja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó látogatókat.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!