Rengeteg ember távozik úgy esküvőkről, hogy az kimondottan semmi reakciót nem hagy bennük. Szép volt a mennyasszony, rendben volt a kaja, meg még a zene is, de minden héten meg van tartva egy ilyen esküvő. Ugyanazzal a forgatókönyvvel, ugyanazokkal a díszekkel, és ugyanolyan helyszínekkel.

Vannak párok akik viszont nem szeretnék ha csak úgy feledésbe merülne ez a nagy nap, így mindent megtesznek azért, hogy különlegessé tegyék esküvőjüket.

Vidámpark

Ebben a koncepcióban, a vidámpark jön szóba, ami tele van kreatív megvalósítási lehetőséggel. Kezdjük csak el a meghívókkal. A meghívókat rengeteg féle képpen megtervezhetjük, de a legjobb ha olyan régi vidámpark belépőket veszünk alapon, amik csíkos dizájnt hordoznak magukban. Csatolok egy példát:

A dekorációnál igazán szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, hiszen itt minden szóba jöhet ami színes és csíkos. Kezdhetjük a színes csíkos felállított sátrakkal, a sima fehér helyett. Érdemes felfújatnunk rengeteg színes lufit, ami megdobja a hangulatot. A díszként szolgáló kerek nyalókák elmaradhatatlanok, a gyerekek vagy esetleg a felnőttek pedig ha édesszájúak, el is fogyaszthatják őket. Frappáns ötlet lehet még ha egy régi típusú fagyis kocsit, vattacukor készítő gépet, vagy popcorn pattogtató gépet be tudunk szerezni a nagy napra. Ezek a tárgyak biztosan feldobják az esküvőnk hangulatát, akár egész nap.

Vintage

A vintage egy olyan stílus, ami mostanság szárnyal. Rengeteg ilyen stílusú képet, kiegészítőket, éttermeket hoztak létre az elmúlt pár évben. Ez nem véletlen, hiszen ezeket a stílusjegyeket hordozó eszközök, valami rendkívüli szépséget és kifinomultságot hordoznak magukban. Na de mi is az a vintage.

„Vintage ( ejtsd: vintázs) jelentése: régi, elmúlt korokból való. A régies dolgok életre keltése, új környezetbe helyezése. A XIX. századforduló környékére, az 1920-as évekre jellemző stílusjegyeket visel magán. Egyszerre pompás és kifinomult, melyben kiegyensúlyozzák egymást a pazar és visszafogott részletek. „

Ha vintage stílusú esküvőt szeretnénk szervezni akkor magunk előtt kell tartanunk ezt a képet a meghívóknál, a ruháknál, a tortánál, sminknél és természetesen a dekorációnál.

„ A vintage-t egyediség, különlegesség és ötletgazdagság jellemzi: a tárgyak összhatásukban régiesnek, vagy használtnak tűnnek, színek tekintetében jellemzően pasztellszínek dominálnak. „

A stílus rengeteg csipkét, rózsamintát, kidolgozottságot, kalitkát, órát, szép porcelánokat tartalmaznak, ezektől áll össze a tökéletes kép. A stílusnak köszönhetően, rengeteg régi holmit vagy akár kacatot újra lehet gondolni, újra festeni, dekorálni. A befőttes üvegek csodás gyertyatartóként szolgálnak, ha kifestjük őket valami pasztell színre.

Az esküvői meghívő az első, amivel a vendégek találkoznak és bepillantást kapnak az esküvő stílusáról. Finom részletek, régies írás, a csipke, a szalag, a gyöngy megadja az alap hangulatát a meghívónak. Természetesen ha egy vendégetek megkapja a meghívót, már következtetni tud arra, hogy milyen stílusú lesz az esküvő.

Az esküvői ruha talán az ami a legjobban tükrözi a mennyasszony stílusát, egyéniségét. Nem csoda hogy a ruhának tökéletesen passzolnia kell, mint a mennyasszonyra, mint az esküvő stílusához. „A századelő divatját idéző selyem- és sifonruhákhoz remekül passzolnak a vintage csipkék, valamint az antik ékszerek. A húszas évekre jellemző szabásvonalak egyszerűek ugyan, ám a ruhák díszítése egyszerűen káprázatos. A finom selymek antik hatású , fémszálas csipkékkel találkoznak.”

Miután megvan a ruha, könnyű lesz frizurát és sminket választanunk magunknak, ami tökéletesen harmonizál vele. Ebben a stílusban szerencsére nem csak a hosszú hajúak tudnak érvényesülni, hiszen a vintage stílusba tökéletesen bele illik a mostani rövid haj divat, ami a húszas években is jelen volt. A szelíd hullámok, fonatok, csatok,  gyöngyök, tökéletes összhatást keltenek majd, hajhossztól függetlenül.

Sminkben pedig a lágyabb ecsetvonások ajánlottak, nem pedig a mai divat szerinti sminkelés. A natúr rúzsok helyett bátran viseljünk vörös árnyalathoz közelebb álló színeket. A lényeg a természetes hatás keltése, úgy, hogy mindenki tudja a mennyasszony tökéletes sminket visel.

Virágok szempontjából a romantikusabb, klasszikusabb virágok ajánlottak. Fehér, halvány és pasztell szín legyen a fő koncepció. „Jellemző virágok a hortenzia, a rózsa, szellőrózsa, bazsarózsa, lisyantus, tulipán. „

Dekoráció szempontjából, a vintage stílus rengeteg virágot, csipkét, díszes kiegészítőket használ. A stílus alapvető kellékei: 
antik, vagy kopottas bútorok, régi bőröndök, madárkalitka, amelyeket virágokkal díszíthetünk, táblák, melyekre krétával üzeneteket írhatunk, ( köszöntés az érkező vendégeknek, menüválaszték, ültetési rend), régi írógép, zászló füzérek, régies brossok. A dekoráció részét képezik még a befőttes üvegek és régi könyvek, fekete-fehér és szépia képek, poharak és kupák, amelyek vázaként szolgálhatnak. Kis porcelán csészékbe elhelyezett virágok nagyon szép hangulatúak. Minél több antik tárgy és naturálisabb, harmonikus asztaldekoráció. Azért nem szabad túlzásba vinni a virágok és csipkék használatát sem, hiszen nem az a cél, hogy mindent ellepjenek a tárgyak, hanem hogy meghitt, autentikus szép összképet kapjunk. A teríték egyszerű és elegáns legyen. Használhatunk textil, vagy textil hatású szalvétákat.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!