Mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen lehet egy idézés. Amikor a filmekben körberajzolnak krétával egy területet, gyertyákat gyújtanak, és ősi nyelveken kántálnak, esetleg egy kis véráldozattal megfűszerezve… Lássunk néhány fontos információt, hogyan is ment ez, és most hogyan megy.

Lánybúcsú idézés régen

Az őskorban, ókorban, és középkorban sámánok, varázslók, mágusok hoztak létre mindenféle pozitív és negatív dolgokat idézéssel, varázslással. Fontos tudni, hogy a mágia ugyanúgy használható rossz dolgokra, mint jóra is, így óvatosan kell bánni vele. Ha lánybúcsút akarsz idézni, az mindenképpen egy jó dolog, szóval semmi ok az aggodalomra. Viszont hallgass meg kérlek néhány apróságot, hogyan működött ez őseink idejében.

Régen a varázslást szigorúan a sámán, és annak leszármazottjai művelhették. Aztán később varázsló, mágus, ki hogy nevezi… Szóval adott a szituáció: lánybúcsú idézés kell. Milyen összetevőkre van tehát szükség?
Fontos, hogy mielőtt bármit is csinálsz, rajzolj egy nagy kört magad köré. Nyugalom, természetesen krétával, de alkoholos filc is működik. Fontos, hogy fából készült padlóra rajzolj. Innen nem léphetsz ki, éppen ezért minden összetevőt készíts ki előre a körön belülre.

Először is: végy egy nagy üstöt, kondért, vagy edényt, és tégy bele jó sok vizet, amit felmelegítesz. Aztán. Egy csokor virág, amit a leendő férj szokott adni kedvesének. Ezután a kedvenc étele, s itala a leendő mennyasszonynak, de csak kevés! Ha kenyér, egy karéjjal; ha édesség, egy darab elég; ha bor, egy pohárnál többet semmiképpen se! Egy kis ruhadarab a következő összetevő, s egy fél cipő. Ezt csak a kondér mellé tegyed, s rá magokat szórj.

A mennyasszony körme – ezt jó előre be kell gyűjteni, még a házasság előtt néhány hónappal le kell vágni, hogy legyen ideje visszanőni. Az összeházasodni kívánó pár hajszálából egy kis darab. Ha kopasz az illető, akkor elég a szőre is. Vigyázni kell, hogy ne az elején tedd bele, mert hamar elvész. A legvégén, a körömmel együtt elég.
Ha mindez megvan, jól keverd össze, tégy egy csipet sót bele, s kántáld a következő szavakat a lánybúcsú idézéshez:

Humbruz sazdak drak
Imbru greta uf doll ekt
Samedi ibrozni felderak
Dosim unni fed ulse rekt!

És egy órán belül meg kell jelenjen legalább tíz nő (mennyasszony barátnői), virágcsokrok, rengeteg étel-ital, jó hangulat, s maga a leány, ki búcsúját kívánni tartja.

Lánybúcsú idézés napjainkban

Ma már elég kevesen hisznek a varázslásban, humbugnak tartják, mivel a bűvészen kívül nincs más, aki jobban hasonlítani a régi értelemben vett varázslóhoz. Na persze vannak most is sámánok, kuruzslók, gyógyítók, táltosok, stb.… de ahogyan régen is, most is ritkaságszámba megy. Hogy ma mi kell egy ilyen idézéshez, ezt csak legbölcsebbek tudják megmondani.

Először is, egy nappal az esemény előtt fel kell díszíteni a helyet virágokkal, ahol megrendezésre kerül a lánybúcsú idézés. Kell, hogy legyen egy hűtő a közelben, mely alkoholos, és alkoholmentes italokkal egyaránt bővelkedik.
Szintén egy nappal előtte legyen elkészítve legalább kétféle édes-, és kétféle sós sütemény, hogy a leány a bor mellé egy kis étket is kapjon. De jól eshet egy aznap sütött kenyér, vagy kalács is, csekély vajjal. Érdemes egy kevéske könnyű étellel, pl. némi gyümölccsel, esetleg zöldséggel is feldíszíteni a tálat.
Egy héttel előre, gondosan összeválogatott zenéket be kell készíteni a helyre: a mixnek tartalmaznia kell mulatós zenéket, de lassabb, kellemesebb számokat is.

Ez egyetlen, régmúltra emlékeztető dolog talán a férfiasságot megtestesítő tárgy. Ez lehet egy kis, vagy nagy szobor, előre megbeszélve a leendő mennyasszonnyal – ha egész este szeretné látni, akkor minél nagyobb legyen; ha meg szeretné, hogy csak jelképesen jelenjen meg, akkor elég egy kisebb méretű.
Még egy imát is el lehet mondani előző este, hogy minden jól sikerüljön.

Egy lánybúcsú idézés sablon:

Leánykorának előre megfontolt szándékkal történő végzésével vádolt

………………………………………………………-t

ezennel 1 napos tárgyalásra idézzük.

Kérem, az alábbiak szerint cselekedjen:

……..év. …….. hó ……nap  ……óra ……perckor személyesen jelenjen meg

………………………………………………………………. helyen.

Legszükségesebb személyes tárgyain kívül, hozza magával az alábbiakat:

1 tekercs wc papírt, 1 db tejszínhabot, 1 db gombostűt , …………………………………….

Kényelmes átlag napi viseletben szíveskedjék megjelenni!

Figyelmeztetjük, ha az idézés ellenére nem jelenik meg,

a Bizottság tagjai megakadályozhatják a házasságát, az esküvői ruha lefoglalásával.

Kérjük, ezt vegye figyelembe és döntsön okosan!!!

 

……………………………………………………………

aláírások (a Bizottság tagjai)

Kelt:……………………………………………..

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!