A felelős a füzet elejébe írjon egy tanúsítványt, igazolandó, hogy áldásukat adják az ara férjhezmenetelére. Ezt mindenki aláírja.

A játékokhoz segítség kártyákat készíthetünk, amiket jó válasszal gyűjthet, és később felhasználhat, ha valamit nem tud  vagy nem szeretne megcsinálni.  A kártyákon az alábbi  szövegek szerepeljenek: telefonos segítség, baráti segítség, passzolok, felező (az alkohol mennyiséget megfelezheti valakivel), alkoholmentes

Mindenki a neve elé egy, a kezdőbetűvel azonos hangzóval kezdődő csajos jelzőt tesz, pl.: Koktélozó Kata. A soron következő játékos elismétli az előtte elhangzott neveket, utána megmondja a sajátját. Ez így folytatódik és utoljára a menyasszonynak kell végigmondani az összeset.

Mindenki felidéz egy közös élményt a menyasszonnyal kapcsolatban, és a kulcsszavakat elküldi a felelősnek. A felelős ezeket kinyomtatja cetlikre. Majd az ara sorra kihúzza őket, és ki kell találnia a sztorit, meg természetesen azt, hogy ki írta. A játék végén a felelőstől jutalmul ajándék jár.

Felolvasunk egy receptet, de az összetevők nevét felcseréljük valami teljesen másra. Ki kell találnia, hogy melyik ételről van szó. Jól kitalált receptért segítségkártya jár, ha nem tudja, inni kell adott mennyiséget. A játék végén a felelőstől jutalmul ajándék.

A vőlegényt lehetőleg gyerekkorában ábrázoló darabokra vágott  fénykép összerakása. A felelős begyűjt egy képet a vőlegénytől, kinyomtatja és darabokra vágja. A játék végén a felelőstől jutalmul ajándék.

3-5 perc alatt (1-2 szám) kell mindenkinek szendvicset készítenie, kívánság szerinti ízben. A játék végén a felelőstől jutalmul ajándék.

Rajzolja le magát bekötött szemmel, hogyan fognak kinézni az esküvői képen. A játék végén a felelőstől jutalmul ajándék.

A felelős az alábbi három szituációt olvassa fel egyenként, majd a menyasszonynak el kell játszania őket: 1. Hogyan magyaráznád el a vőlegénynek (ide kell a vőlegény neve), hogy miért nem aludtál otthon az éjjel a következő szavakkal: mosogatószivacs, busz, hervadt virág 2. Hogyan magyaráznád el a vőlegénynek (ide kell a vőlegény neve), hogy ottfelejtetted a gyereket az edzésen a következő szavakkal: fegyverszünet, mackó, papucs 3. Hogyan magyaráznád el vőlegénynek (ide kell a vőlegény neve), hogy miért jó a porcica az ágy alatt a következő szavakkal: konyak, bilincs, szamárpad. A játék végén a felelőstől jutalmul ajándék.

Mindenki mond egy számot nulla és 10 között. Ezeket összeadva a menyasszonynak a telefonkönyve ennyiedik kontaktját fel kell hívnia és közölnie vele, hogy egy hét múlva férjhez megy.

A felelős készít egy „hazugságvizsgáló” üveget (max 0,5 l), abból kell innia egy elkészített italt beskálázva. Az üveg címe: Az igazság, amiért férjhez megyek. A skálák (fentről lefelé): Csupán érdekből, Mártír vagyok, Gyereket akarok, Pénzéért megyek hozzá, Ne legyek egyedül, Tetszik a haja, Vicces, Sportos a teste, Jó az ágyban, Szeretek időt tölteni vele, Mert igazán szerelmes vagyok.

Kap 3 csokor petrezselymet és 3 db óvszert és úgy kell eladnia, hogy a petrezselyemmel megkeresse egy ital árát az óvszer esetében pedig fiúk alsógatyáinak a címkéjét kell kivágnia.

Menjen be egy étterembe és mint jövendő háziasszony kérjen egy receptet a szakácstól.

A lehető legtöbb idegen nyelven jókívánság gyűjtése a füzetbe

Kérdezzen meg járókelőket az utcán, szerintük mivel tehetné leendő férjét boldoggá?

A füzetbe kétféle színű szíveket gyűjtsön: akarja-e az illető srác vagy sem, hogy férjhez menjen?

Menő autókba beülni a sofőrjével és azt lefényképezni

Szórakozóhelyek bejáratánál fényképezteti magát, fiúk csoportjában (lehetőleg 10 fő felett)

Verbuváljon férfiakból kórust, akik a nászindulót eléneklik neki.

Mossa le autók szélvédőit a piros lámpánál.

3 étteremben ülő vendég kedvenc receptjének lekészítési módját el kell mondania

Borotvahabbal írja fel az aszfaltra: „Szeretlek, x.y. (vőlegény neve)!”

Ki ismeri a legjobban a menyasszonyt? Mindenki megkap egy előre nyomtatott kérdéssort a menyasszonnyal kapcsolatban. Mindegyik jó válasz 1 pontot ér. A végén az ara felolvassa a válaszait és mindenki ellenőrizheti, hogy hány pontot szerzett.

Randi ötletek a hosszan tartó szerelemért Minden résztvevő kap egy kártyát, amire ráírhatja a legjobb randi ötleteit a menyasszonynak, ezeket a végén össze kell gyűjteni és egy masnival átkötve átadni a menyasszonynak.
„1 perc és nyersz” típusú játékok – a TV-s vetélkedőből jól ismert ügyességi játékok bármelyike alkalmazható egy lánybúcsú hangulatának fokozására, vagy szórakoztató programként is. Hétköznapi kellékekkel és olcsón megoldható szinte minden kihívás.

Székfoglaló – a hagyományos „zene/stop” székfoglalós játék könnyedén feldobja a hangulatot a házibuli elején. Akkor érdemes játszani, ha sokan vagytok.

Fűszer felismerés – bekötött szemmel, illat alapján – egy jó háziasszonynak nem okozhat ez gondot.

Emlékkönyv a menyasszonynak – minden résztvevő hozzon egy közös képet a menyasszonnyal, amit beleragaszthattok az emlékkönyvbe (egy rövid személyes üzenettel kiegészítve).

+18-as Activity – alkossatok csapatokat és játszatok egymás ellen, ez a társas igazán jó hangulat beindító lehet (akár olyan csapatnak is akik kevésbé ismerik egymást)

Balkezes rajzolás Activity Írj előre egy listát cetlikre, amit összehajtva bedobsz egy kalapba. Egyesével húzzatok belőle és bal kézzel le kell rajzolni. 1 perc van minden szóra. Ha nem sikerül kitalálni, mindenki iszik.

Hogyan magyaráznád el a vőlegénynek játék A kártyákra írt kimagyarázásokat kell a menyasszonynak megfogalmazni, úgy hogy közben használnia kell az előre meghatározott szavakat is (pl.: “Hogyan magyaráznád el a vőlegénynek, hogy a gyerek leesett a létráról, miközben Te a szomszéd fiúval beszélgettél?” Kötelező szavak: karácsony, jóképű, csillár). Írjatok minél több kínos szituációs feladatot és hozzá egyáltalán nem illő szavakat. Meglehetősen vicces történetek alakulnak majd ki belőle.

Kihívás kártyák A nap elején mindenki írjon fel egy kihívás feladatot a menyasszonynak, amit az este folyamán teljesítenie kell. Ha megcsinálja, akkor a feladat írója egy ajándék meglepetéssel hálálja meg.

„Én még soha…” kezdd így a mondatot. Mindenki mondjon egy állítást ezzel a kezdettel (merj szokatlan, akár TABU témákat is feszegetni pl.: „Én még soha nem csókolóztam másik nővel”, „Én még soha nem randiztam csúnya férfival”, stb.). Akire igaz az állítás, ő ezt a kört megúszta, azonban ha valaki mégis tett már ilyet korábban, akkor neki bizony inni kell… Érdekes dolgok derülhetnek így ki.

„Első csók sztori” vagy bevállalósabbaknak „Hogyan vesztettem el a szüzességem sztori”. Menjetek sorba és mondja el mindenki a saját történetét. Megdöbbentő, de ez az a téma, ami a hétköznapokban nem sűrűn kerül elő még barátnők között sem, pedig olyan jókat lehet rajta nevetni…

Egyen szalag / egyenpóló / egyen tetkó / egyen kitűző, stb. – ezzel jelölhetitek, hogy egy csapatba tartoztok és így mindenki tudni fogja, hogy „miért viselkedtek olyan furcsán?”

3 állítás magadról, 2 igaz 1 hamis – ha nem találja el, melyik hamis, innia kell

Felelsz vagy mersz játék A menyasszonyt kell elsőként kérdezni, majd ő választja ki, hogy kitől kérdez, és így folytatódik a sor. Ha azt választja „Felelek”, akkor kérdezz tőle bármit, őszintén kell válaszolnia. Ha azt választja „Merek”, akkor egy feladat kell neki kitalálnod, amit ott helyben azonnal meg kell csinálnia. Vigyázz a kérdésekkel, mert rosszul is elsülhet.

Gyűjtsetek minél több selfie-t idegenekkel

Szívecske matricákkal ragasztgassátok tele a menyasszony ruháját, az este folyamán ezeket kell eladnia pénzért idegen férfiaknak. A feladat akkor lesz teljesítve, ha az összes szív elfogyott.

Gyűjts aláírást a pólódra jóképű férfiaktól

Jókívánság, tanács gyűjtés, hogy mivel tehetné a menyasszony boldoggá a leendő férjét. A menyasszony idegenektől gyűjtse ezeket egy füzetbe, vagy vegye fel videóra, esetleg hangfelvételre.

Keringő a szökőkútnál A legközelebbi szökőkutat keringőzze körbe a menyasszony az első férfival, aki arra jár / vagy akit a csapat kijelöl. Ne feledjétek, minden teljesített feladat után jutalmat érdemel a menyasszony.

Fogadalom A szövege legyen vicces, kicsit gúnyos, ugyanakkor őszinte és legyen valóság alapja. SABLON alapján is készíthetitek, mert rengeteg ilyet lehet találni az interneten, a lényeg, hogy a menyasszony személyére szabottan alakítsátok át. VAGY, ha még viccesebbet szeretnétek, akkor mindenki írjon egy sort így kezdve: „Fogadom, hogy…”, majd a menyasszonynak sorban mindegyiket fel kell olvasni és ezzel megtenni az esküjét a csapat előtt. Bevállalósabbak a szórakozóhelyen a mikrofonba is elmondhatják… ez igazán emlékezetes lesz.

Oklevél / Bizonyítvány / Tanúsítvány Az este végén, amikor már minden feladat teljesítése meg volt, a fogadalmon is átesett a menyasszony, ünnepélyesen átadhatjátok neki a „Lánybúcsú Bizottság” hozzájárulását az esküvőhöz, amellyel igazoljátok, hogy átment az „ASSZONY teszten” és alkalmas a házasságra.

Lánybúcsús BINGO a csapatnak Ossz fel egy lapot annyi mezőre, ahány feladatot adsz a csapatnak, majd írd bele a feladatokat (pl.: találj egy kopasz férfit, mesélj el egy személyes sztorit, beszélj mikrofonba, táncolj az utcán idegenek előtt, kérj egy puszit egy helyes sráctól, stb.). Másold le annyi példányban, ahányan vagytok és adj belőle mindenkinek.

BINGO A menyasszonynak, amin az este összes feladata szerepel – legyen előre meghatározva, hogy legalább hány %-át kell teljesítenie, hogy átmenjen az „Asszony Vizsgán”.

Szintjelzős pohár – hazugságvizsgáló – „Az igazság, amiért valójában férjhez megyek” – vegyél egy legalább fél literes poharat és 1-2 centinként jelöld meg. Minden szinthez írj egy lehetséges okot, amiért manapság házasodnak az emberek (pl.: a pénze miatt, jó a kocsija, jó az ágyban, stb.) A legalsó legyen „Mert igazán szeretem”. (a jelöléshez használhatsz üveg dekoráló filcet vagy nyomtatott matricát). Ameddig kiissza a poharat az ara, az a valódi oka a férjhezmenetelének.

Segédkártyák A nap elején adj a menyasszonynak segéd kártyákat, amiket felhasználhat, ha esetleg nem akar megcsinálni egy feladatot. A kártyákon a felirat lehet pl.: „PASSZ”, „Baráti segítség”, „Telefonos segítség” stb.

TILTOTT SZÓ játék, ha megszeged, iszol! A nap elején határozzatok meg egy szót, (pl.: esküvő), amit az egész este során TILOS kimondani. Ha valaki mégis kiejti, akkor a büntetése… ivás. Legyetek résen és figyeljétek egymást.

Boldog házasság titka – minden résztvevő kap egy kártyát, amire ráírhatja a legjobb tanácsait a menyasszonynak, ezt a végén össze kell gyűjteni és egy masnival átkötve átadni a menyasszonynak.

Vőlegény puzzle Csináltass egy kirakót a vőlegény gyerekkori fényképével, amit a menyasszonynak időre kell kiraknia.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!