A lánybúcsú egy angolszász hagyomány, amelyet az a gondolat hozott létre, hogy emlékezetessé tegyük a menyasszony utolsó hajadonként töltött napjait.

A leánybúcsú nagyon jó alkalom arra, hogy megünnepeljétek a férjhez menetel előtt álló barátnőtöket. Érdemes hetekkel előre készülni a lánybúcsúra, ha egy felejthetetlen bulit szeretnénk szervezni a számára. Ki kell előre választanotok a helyszínt, időpontot, résztvevőket, programokat, és a vicces feladatokat. A lánybúcsú időpontját érdemes az esküvő előtt egy hétre tervezni, hiszen nincs is annál rosszabb, mint amikor az ember másnapos fejfájással megy a saját esküvőjére.

Összeszedtük a lánybúcsú szervezésének lépéseit, fontos kérdéseit és ötleteket.

Lánybúcsú szervezés lépései
Lánybúcsú időpontjának kiválasztása

Fontos, hogy az esküvőig legyen időtök (főleg a menyasszonynak) kipihenni magatokat. Elsőként egyeztessetek a menyasszonnyal, azután pedig mindenkivel, akikről tudjátok, hogy szívesen látná a barátnőtök a lánybúcsúján. Érdemes péntek estére vagy szombatra időzíteni a bulit, hogy biztosan mindenki ráérjen és ne kelljen aggódni a másnapi korán kelés miatt.

Lánybúcsú vendég listájának összeírása

A helyszín kiválasztása és lefoglalása előtt szedjétek össze, hogy kiket hívnátok meg – illetve, kiket látna a menyasszony szívesen – és kérdezzetek körbe, hogy ki az, aki biztosan el is tud jönni.  

Lánybúcsú helyszínének kiválasztása

Ha csak valahova szeretnétek beülni enni vagy inni, mindenképpen foglaljatok asztalt, ne azzal teljen az idő, hogy helyet keresgéltek. Ha valami extra helyet igénylő programot találtatok ki, akkor meg pláne jóval előre érdemes lefoglalni az adott helyszínt.

Lánybúcsú programok kitalálása

Ha úgy érzitek, hogy el tudjátok találni, hogy mire vágyna a menyasszony, akkor szervezhettek meglepetés programokat, de mindenképpen vegyétek figyelembe a barátnőtök habitusát és ne olyan bulit szervezzetek, amilyenre ti vagytok, hanem olyat, amilyenre ő.  

Ha nem vagytok biztosak abban, hogy mit szeretne, inkább kérdezzétek meg, beszéljétek meg vele, hogy mit szeretne csinálni a lánybúcsúján.

Ne találjatok ki a számára kínos feladatokat, csak olyanra kérjétek, amiről tudjátok, hogy szívesen megcsinálná.

Lánybúcsú program ötletek
Wellness

Nincs is annál jobb, mint az esküvői készülődés nagy pörgéséből kicsit kiszakadni egy stresszmentes környezetbe és együtt lazulni a barátnőkkel. Ha azt látjátok, hogy egy ilyen kikapcsolódásra van szüksége a menyasszonynak, nagyon jó program lehet!

Kirándulással összekötött piknik

Szintén nagyon jó kikapcsolódás lehet a stresszes készülődés alatt a menyasszony számára egy kicsit kimozdulni a természetbe, akár egy kirándulás és piknik gyanánt.

Szabaduló szoba

Rengeteg féle létezik ma már szabaduló szobából, nagyon jó csapatépítő és vicces program. Arra figyeljetek, hogy ez inkább kevés létszámú lánybúcsú esetén kivitelezhető ötlet.

Limuzin bérlés

Béreljetek egy hatalmas limuzint, járjátok be vele a várost és csináljatok sok közös képet!

Paint Ball

Ha sportos, vagány csajok vagytok, akkor a paint ball nektek való program lesz. Felszabadultan rohangálhat a menyasszony is még az elegáns, nagy nap előtt. Ha igazán kimozdulnátok valamerre, akkor a zárt tér helyett válasszátok az erdőt vagy egy laktanyát a játék helyszínéül!

Stúdió fotózás

Öltözzetek ki és csináljatok vagány, csajos képeket! Foglaljatok le közösen egy profi fotóst, aki olyan képeket készít mindannyiótokról, mintha egy címlapra kértek volna fel benneteket.

Csak üljetek be a kedvenc helyetekre

Nem feltétlenül kell valami nagy dologra gondolni, az is nagyon jó program lehet, hogy beültök a kedvenc közös helyetekre enni is iszogatni, közben beszélgettek és nevetgéltek, illetve visszaemlékeztek a régi dolgokra.

Lánybúcsú játékötletek

Ha azt érzitek, hogy a menyasszony is vevő lehet vicces játékokra, akkor érdemes bevetni párat ezek közül.  

Képek a múltból

Gyűjtsetek össze mindenkiről gyerekkori képeket és próbáljátok kitalálni, hogy ki lehet a képen. Nagyon jól fogtok szórakozni!

Két igazság, egy hazugság játék

A játékszabály, hogy mindenki mond magáról három állítást, ezekből kettőnek igaznak, és egynek hamisnak kell lennie. A többieknek az a feladata, hogy kitalálják, hogy vajon melyik állítás lehet a hamis. Nagyon jó történetmesélések kerekedhetnek belőle és sokat tanulhattok egymásról!

Ki mondta?

Készítsetek egy listát, amelyet a menyasszony és a vőlegény mondataiból tesztek össze, majd mutassátok meg a többieknek, akiknek ki kell találnia, hogy az adott mondat kitől származhat.

Mennyire ismered a párodat?

Írjatok össze kérdéseket a menyasszonynak a vőlegényről. Előtte persze a válaszokról kérdezzétek meg a vőlegényt is. Valószínű már elég jól ismerik egymást, így próbáljatok nagyon nehéz kérdéseket kitalálni.

Közös emlékek a menyasszonnyal

Mindenki írjon a menyasszonnyal való egy közös emlékéről pár jellemző kifejezést egy cetlire. Ezt dobjátok be a közösbe, amelyből a menyasszony húz és ki kell találnia, hogy ki írta az adott cetlit, majd elmeséli az egész történetet.

Nyakkendőkötő verseny

Versenyezetek, hogy ki tud gyorsabban nyakkendőt megkötni. Még viccesebb, ha ezt egymáson teszitek!

Dalfelismerő játék

Fordítsátok le a kedvenc külföldi számotokból egy részletet és találjátok ki, hogy melyik számot írta a másik.

Lánybúcsú költségei

A menyasszonyt illik meghívni a saját lánybúcsúján. Számoljátok ki előre, ha már megvan a helyszín és a program is, a lánybúcsú költségeit és osszátok el egymás között, hogy minden el tudja dönteni, hogy belefér-e neki a keretbe. A fogyasztását persze mindenki maga állja, a menyasszonyét pedig osszátok el szintén egymás között.  Próbáljátok a pénzügyeket ne a menyasszony előtt intézni. Persze minél több embert hívtok, annál drágább helyre tudtok menni, de csak emiatt ne hívjatok meg olyan lányokat, akiknek nem örülne a menyasszony.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!