Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor a legfontosabb dolog az életében az esküvője, és persze annak a megszervezése. Ilyenkor valahogy az ezzel kapcsolatos témákra mindenki sokkal inkább vevő, mint előtte. Nincs ez másképp a filmekkel sem.

Rengeteg ilyen témájú filmet találhatunk, nézzük is a legjobbakat. Az egyik örök kedvenc számomra a Menyasszonyt karácsonyra. Kedves és szórakoztató film esti csajos programhoz, habár jól tudjuk kezdettől fogva mi lesz a vége. Már az első 15 percben erősen elfogja a nézőt a gyanú, hogy ezt mintha már látta volna valamikor. Nem csoda, hisz a főhősnőnk akár az Oltári nőből is előléphetne: Jessie (Arielle Kebbel) már háromszor menekült el esküvőjéről. Majd feltűnik a színen a szőkésbarna sármőr (Andrew Walker), aki képtelen az elköteleződésre és fogad a barátaival, hogy a karácsonyig hátra levő 4 hétben meggyőz egy kiválasztott lányt, hogy menjen hozzá feleségül. Ismerős, nemde? Mintha már ezt a poént is ellőtték volna, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című kasszasikerben. Emlékszel a Szeretném, ha szeretnél kínos szobortörős jelenetére? Most új köntösbe öltöztetve ismét megnézheted! Ezektől eltekintve szerethető a sztori, és jól mulat az ember a hasonlóságokat fürkészve.

A Hómenyasszony is egy igazán szórakoztató film, aminek a sztorija röviden annyi, hogy Greta Kaine (Katrina Law) riporterként mindig is oda volt a celeb pletykákért. Amikor kiderül, hogy a néhai Tannehill szenátor egyik fia idén karácsonykor megkéri barátnője kezét, egyből útnak indul a sztori után és a véletlennek köszönhetően belepottyan a híres család ünnepi sürgés-forgásába, mint a másik fiú barátnője. Greta-nak döntenie kell, hogy meddig képes elmenni egy szaftos történetért.

Álljon meg a nászmenet! Egy viszonylag régi, de annál érdekesebb film, remek színészekkel. Képzeld el, hogy a legjobb barátod volt és addig nem is akarod másnak, amíg egy másik nő rá nem teszi a kezét. Ez történik Julianne-nal is, amikor barátja bejelenti, hogy megnősül. Innenstől elkezdődik, az adok-kapok, egy kissé kiszámítható végkifejlettel. Ám ha számba vesszük, hogy Cameron Diaz ekkoriban még kezdőnek számított a szakmában és ez a film egyike volt azoknak, amelyek elindították a színésznőt abban a műfajban, ami az óta, is elég jól áll neki, akkor azért érdemes vetni rá egy pillantást.

A Csajok háborúját pedig végképp vétek lenne kihagyni, ugyanis amellett, hogy vicces nagyon tanulságos is. Emma és Liv gyermekkoruk óta barátnők, és imádják az esküvőket. Egyszerre kérik meg a kezüket, és boldogok a gondolattól, hogy az esküvőszervezés is közös móka lesz számukra. Az esküvőszervező azonban elírja az esküvők időpontját, így egyiküknek le kell mondania az adott napról. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. A menyasszonyok semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnőjük nagy napját. Az egyik legjobb film esküvői film kategóriában, a téma mellett az pedig csak emel a film színvonalán, ahogyan Kate Hudson és Anne Hathaway eljátsszák a rafinált, olykor bosszúszomjas, de szeretnivaló arákat. Azért azt nem bántuk volna, ha a vőlegény jelöltek is kicsit karakteresebbek, de tény, hogy nélkülük is elviszi a két menyasszony a show-t.

Koszorúslányok. Nem kell hozzáfűzni semmit, imádtam! Annie-nek se pénze, se párja, és a munkáját is utálja. Amikor megtudja, hogy Lillian, a legjobb barátnője férjhez megy, természetesnek veszi, hogy ő lehet az esküvői tanúja, de mindig becsúszik valami gikszer a szervezésbe, míg a nagy riválisa, Helen fantasztikusan teljesít ezen a téren. Ez pedig sok vitát, harcot és küzdelmet eredményez. A film segít végiggondolni, hogy mire vágyunk valójában az életben, kik a barátaink, és merre tartunk. Az esküvőszervezés bizony nem kis munka, ezért a szorgalom és a kitartás mellett szükség van egy jó adag humorra is, hogy túléljétek a húzós napokat. Néhány igazán gusztustalan és gyomorforgató részt kivéve nem rossz a film, de ezek bizony alaposan elveszik az ember kedvét attól, hogy többször is bevállaljuk. Egy-két alkalommal jó szórakozást nyújt.

Örömapa. Kötelező mindenkinek, csak ennyit fűznék hozzá. Margaret Tate sikeres üzletasszony, aki nem kímél semmit és senkit, ha munkáról van szó. Hajcsársága miatt senki sem szereti a munkahelyén, amit most úgy tűnik, hogy el fog veszíteni: a bevándorlásiak ki akarják toloncolni az Egyesült Államokból, haza Kanadába. Hirtelen ötlettől vezérelve bejelenti, hogy ő és asszisztense már eljegyezték egymást, és össze fognak házasodni. A bevándorlási hivatal persze gyanakodni kezd, és vizsgálatnak veti alá a párt. Egy hétvégéjük van, hogy eléggé megismerjék egymást ahhoz, hogy átmenjenek a teszten. Alaszkába utaznak a férfi szüleihez egy családi összejövetelre, na meg bejelenteni a nagy hírt, eljegyzésüket.

Szeretném, ha szeretnél. Igazi romantikusoknak.  Arra, hogy egy nő miként fogja meg a nagy Őt, többféle recept is létezik. Mary Fiore aki foglalkozására nézve esküvő szervező, mellesleg okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, igen különös módszert alkalmaz a fent említett probléma megoldására. Illetve, a megoldás igazából sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely zabolátlanul rohan Mary felé. A már-már fatális ütközésből egy jóképű gyermekorvos Steve menti ki az utolsó pillanatban.

   Rengeteg hasonló szuper filmet találhatunk még a témában, ezek az én kedvenceim. Jó szórakozást mindenkinek!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!