Akárhogy is csűrjük-csavarjuk, az esküvői cipő a legfontosabb kiegészítője a menyasszonyi ruhának, ezért fontos, hogy a legjobbat válaszd a nagy napra! Válassz esküvői cipő kolleckiónkból, így biztosan a tökéleteset fogod kapni! Segítünk kiválasztani a hozzád illőt!

Hosszú az esküvői kiegészítők listája, amiket be kell szerezni az esküvő napjáig. Az első és legfontosabb a férj, életed szerelme, a második a ruha, de közvetlen kéz- a kézben vele együtt van a megfelelő cipő kiválasztása is. Egyes menyasszonyok számára első körben elenyésző fontosságú dolog, míg más menyasszonyok szinte hamarabb tudták, hogy milyen stílusú cipőt fognak felvenni a nagy napjukon, mint leendő férjük nevét. Valahol a kettő stílus között az arany középútban található a menyasszonyi cipő fontossága, de abszolút nem elenyésző.

Mivel, ha belegondolunk, ebben a cipőben kell egész nap lennünk. Akár 15 órán keresztül kell viselni, ezért borzasztó fontos, hogy a legjobbat válasszuk a nagy napra. De hogyan is tudjuk kiválasztani a legjobb cipőt? Szakembereink elmondták.

  1. Tedd! Keresd meg a ruhát, amiben életed párja elé szeretnél vonulni az esküvőtökön…

Először mindenképpen a ruhát válaszd ki, mivel cipőt könnyebben találsz, mint ruhát. Mert ha megveszed először a cipőt és esetleg hosszú a ruha, akkor annyira nincs gond, viszont ha egy rövidebb fazonú ruhát választunk, korántsem biztos, hogy illik hozzá a cipő, mivel ebben az esetben sokkal hangsúlyosabb kiegészítő lesz. Tehát egy mattabb ruhához nem vehetünk fel egy strasszos, fényes cipőt, mivel nagyon elüt a ruhától, de fordítva sem előnyös. Illetve dívnak a halvány pezsgős színek, ami ugyan nagymértékben nem üt el a fehértől, de ha egy személyen van a kettő, azzal giccses, kellemetlen összhatású lehet. Viszont kiválaszthatjuk a legtetszetősebb cipőt számunkra, amiért esetleg még sok pénzt is elköltünk, azonban végül egy full-lenght hosszúságú ruhát választunk, akkor pedig felesleges pénzköltés is volt a cipő, mert egyáltalán nem lesz hangsúlyos.

 

  1. Ne tedd! Ne várd meg az utolsó pillanatot!

Bár inkább legyen meg hamarabb a ruha, mint a cipő, azonban ne várd meg az utolsó pillanatot a cipő megvásárlásával sem! Ha kiválasztottad a ruhásat, közvetlen utána tedd meg ezt a cipővel is. Ugyanis a ruha átalakításakor a varrónőnek, illetve szabónak szüksége van a cipő pontos magasságára, mivel ettől függ hogy mennyire és hogyan variálja át a ruhát. Így beállíthatják a ruha hosszát, hogy tökéletesen passzoljon a cipő magasságához.

 

  1. Tedd! Kezdd el a menyasszonyi cipő lehetőségeid kutatását!

Míg természetesen a ruhavásárlás/kölcsönzés van prioritásban, attól függetlenül nézelődj a cipőstílusok között. Milyen sarkú az amelyik szimpatikus, vagy esetleg inkább a lapos fazonok tetszenek?  A ruha kiválasztása előtt jól jársz, ha már vannak kedvenc cipőid, amik közül kell majd kiválasztanod a legmegfelelőbbet, amint megvan a ruha.

 

  1. Ne tedd! Attól, hogy jól néz ki, még nem biztos, hogy kényelmes.

Megláttad, megszeretted, felvetted, ragtapaszt!

A cipő kiválasztásánál sokan beleesnek abba a hibába, hogy inkább a tetszetősebb cipőt választják ki és abszolút nem foglalkoznak kényelmi szempontokkal, mert „azt az egy napot kibírom”. De a nagy napon fél órán belül meggondolják magukat. Mindenkinek más a tűrőképessége. Vannak, akik gyakran hordanak magassarkút, ők természetesen jobban is viselik el, ha egész nap abban kell lenniük. Azonban vannak, akik inkább a kényelem hívei és csak alkalmakkor vesznek fel ilyesfajta cipőt. Nekik nem kifejezetten ajánlott egy 10 centis sarkú cipő, mivel a násznéppel még este tízkor is táncolni kell, sőt és eléggé el tudja húzni az esküvőt, ha csak maga a menyasszony bevonulása fél óra. Illetve gondolni kell a másnapra is, mivel borzasztómód lehet ám szidni magunkat utólag, amikor a talp fogalma csak mesekönyvbe illő álomnak tűnik.

 

  1. Tedd! Jól fontold meg, hogy milyen sarok illik a helyszínhez!

Egyre népszerűbbek a kültéri esküvők. Gyönyörű a természet lágy ölén, egy tisztáson, a fák között, vagy vízparton esküdni. Azonban könnyen megkeserítheti a nagy napot egy tok nélküli tűsarkú. Gondolom, mesélnem sem kell, mennyire kellemetlen az, amikor a földbe, homokba belesüpped a cipő és bukdácsolunk végig. Azonban nem csak kint vannak veszélyei a cipőválasztásnak. Például, ha csempepadlószerű terepen kell helytállnunk, akkor nem célszerű nagyon csúszós talpú, vagy csúszós sarkú cipőt választani, mert könnyen más értelmet nyerhet a nap „fénypontja a menyasszony volt” mondat. Illetve a harmadik nagy mumus esküvőknél, ami nagyon jól néz ki ugyan, de kellemetlen rajta menni, az a kavicsos, köves terület. Ott lehet még vékonyabb sarkú cipőben olyan bokatörő mutatványokat csinálni, ami után lehet nem az anyakönyvvezető előtt lesz a következő fontos pillanat, hanem az orvosnál.

 

Summázva, nagyon fontos, hogy mindenki a számára legjobb és legkényelmesebb cipőt találja meg. Nálunk a legszebb esküvői cipők széles kollekciója közül válogathatsz és garantáltan megtalálod álmaid cipőjét!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!