Új esküvő magazin hírek

Kezdőlap » Esküvői virágok » Menyasszonyi csokor árak

Menyasszonyi csokor árak

A menyasszonyi csokornak a kiválasztása sokkal fontosabb feladat, mint azt gondolnánk. Ugyanis a csokornak teljesen passzolnia kell a menyasszony ruhájához, de még az esküvő stílusával is harmonizálnia kell.

Tehát ezért nem lehet csak úgy hasra ütősen kitalálni milyen csokrunk lesz, hanem át kell gondolnunk mi áll hozzánk a legjobban, a ruhánkhoz és a rendezett eseményhez.

Múlandó és örökcsokor

Alapvetően ebből a kettő fajta csokorból tudunk választani. A hagyományoknak megfelelően a múlandó csokrok alatt az igazi virágcsokrokat értjük, az örökcsokrokon pedig a különböző anyagból készült csokrokat. Természetesen saját döntésünk, hogy milyen csokrot szeretnénk az esküvőnk napján, de érdemes végig gondolni minden lehető opciót.

Múlandó csokrok

Több féle virágból választhatunk, csokrunk alapjául, általában színek szerint szoktak válogatni az emberek ám egy – egy virágnak sokkal több jelentése van, mint gondolnánk.

Virágok jelentései:

Alma virág – szerencse
Fátyolvirág – nyíltszívűség
Scilla – állhatatosság
Viola – hűség
Nárcisz, gardénia – öröm
Kardvirág – nagylelkűség
Nőszirom – bölcsesség
Gyöngyvirág – boldogság
Magnólia – nemesség
Orchidea, Kála – szépség
Rózsa – szerelem
Fehér margaréta – ártatlanság

Évszakok szerinti színválasztás:

A hagyományos csokor tisztán fehér virágokból áll, belesimul a környezetbe, nem vonja el a figyelmet a menyasszonyi ruháról és annak viselőjéről. Manapság a trend a színes csokrok felé mutat. Évszaktól függően a pasztell árnyalatoktól az élénk gránátvörös színig terjedhet a paletta. A színválasztás közben persze ne feledkezzünk meg a menyasszonyi ruha színvilágáról se.

Tavaszi színek: Kora tavaszi esküvőkhöz a pasztellszínek illenek (rózsaszín, fehér és lila), majd a tavasz közepétől teret kaphatnak a rózsaszín, a sárga, a lila erőteljesebb árnyalatai.

Nyári színek: Nyáron a színek erőteljesek, a formák változatosak (pink, kék, lila, fehér).

Őszi színek: Ősszel a meleg vörösek, barnák, sárgák, okkerek kavalkádja hódít mindenütt. A virágokra a teltebb, sötétebb árnyalatok jellemzők. Az évszak csokrai szépen kombinálhatók érdekes termésekkel és színes bogyókkal.

Téli színek: Télen a csokrok színvilágát egyrészt az évszakból adódó hűvösség határozza meg, másrészt a hideget ellensúlyozni kívánó vörös és arany tónusok.

Csokor fajták

Körcsokor

A körcsokor dúsan kötött, egymáshoz simuló virágfejekből áll. Örökzöld, de egyben trendi csokor, amelynek eredete a 14. századig nyúlik vissza. Akkor még a kellemetlen szagok elnyomására készítették.  A tömött csokrot könnyedebbé teszi és harmonikusan ellensúlyozza, ha borostyánnal vagy más leomló virág zölddel egészül ki. A körcsokor nem ajánlott abroncsos menyasszonyi ruhát viselő ducibb aráknak, annál inkább a magas, vékony hölgyeknek.

Cseppformájú

A kaszkád (vízesés) formájú csokor sajátossága, hogy a virágok vízesés-szerűen, egyre keskenyedve fekszenek egymáson: gyakran az esküvői ruházat legfeltűnőbb eleme. Tradicionális forma, jól passzol a lágy esésű, hosszú ruhákhoz. Alacsonyabb menyasszonyokat optikailag magasíthatja, ducikat karcsúsíthatja a csepp formájú csokor.

Kézi csokrok

Az utóbbi években a kézi csokrok váltak egyre népszerűbbé. A csokor olyan hatást kelt, mintha épp az imént szedtük volna. Ritkábban egy virágból – főleg rózsából – kötik, de gyakoribb, hogy 4-5 fajtából állítják össze a csokrot. Ennél sokkal több virág használata nem ajánlott, tucatnyi fajta használata már zavaró lehet. Pici, törékeny hölgyek kezében tökéletesen mutatnak ezek a maroknyi csokrocskák.

Modern fomájú

A modern formacsokrok – mint ahogy azt nevük is mutatja – egyediek: félhold, csónak vagy szív alakúak, de nem ritka az sem, amikor nem követnek semmilyen hagyományos formát. Általában egyedi formájú, hangsúlyos virágokból (mint pl. a kála, orchidea, flamingóvirág) készülnek. A forma lehet a végletekig leegyszerűsített, mégis egyediséget tükröző. Extravagáns ruhakölteményt viselőknek ajánlott.

Az élő csokrok átlagban 5.000 Ft – 40.000 Ft-ig terjednek, nyilván attól függ az árazás, hogy milyen virágból, milyen kiegészítőkkel és mekkorát szeretnénk.

Rendelés:

VirágVonal

Cégünk magas színvonal és minőség mellett igyekszik szolid árakat biztosítani partnereinek. Csapatunk jól képzett, tapasztalt, számos versenyen kimagasló eredményeket elért virágkötőkből áll, akik szeretik a szakmai kihívásokat és igyekszenek tudásuk legjavát az Önök szolgálatába állítani.

-alkalmi csokrok készítése
(kegyeleti, születésnap, névnap, évforduló, egyéb köszöntők)

-koszorúk készítése
(advent, kegyeleti, egyéb)

-speciális virágkészítmények igény szerint
(kopogtatók, asztaldíszek, fantazmagóriák)

-esküvők teljeskörű dekorációja
(csokrok, autódíszek, asztaldíszek, templomdekor)

-éttermi, szállodai és egyéb rendezvények dekorálása
(teremdíszítés, asztaldekor, fogadódíszek)

http://www.viragvonal.hu/index.php?oldal=1

Fleurt

Évekkel ezelőtt egy párizsi utazás során született az ötlet, hogy a virágkötészet és a dizájntervezés keresztezésével új szolgáltatás jelenhetne meg az enteriőr tervezés piacán. A FLEURT első, Andrássy úti kis üzlete hamar ismertté, kedveltté és szűkké is vált. Csapatunkkal Pesten a Bazilikánál találtunk tágasabb teret a munkához. Célunknak tekintettük, hogy népszerűsítsük a kreatív virágkötészet modern remekeit. Üzletünk és csapatunk elnyerte a szakma legnagyobb elismerését, az Arany Virág díjat, mely a legszebb és legkiválóbb szolgáltatást nyújtó üzletek trófeája.

Legyen részese Világunknak!

https://xn--virgklds-bza8f9j.hu/hu/menyasszonyi-csokor-5

Margaréte Flóra

Az esküvői virágkötészet a legszebb feladata a virágkötőnek, egyben nagy kihívást is jelent számunkra, hiszen minden fiatal pár más elképzelésekkel keres fel bennünket.

Látogass el a honlapunkra, nézegesd meg munkáinkat, és ha tetszett amit láttál, gyere el hozzánk! A menyasszonyi csokor az esküvő legfontosabb kelléke, melyet a menyasszony egyénisége és elképzelése alapján készítünk el. Gondoljatok arra, hogy a virág egész nap a kezetekben lesz a szertartások és a fotózás ideje alatt, ezért ajánljuk vizes oázisba készített csokrainkat.

http://www.margaretaflora.hu/eskuvo/menyasszonyi-csokrok

Örökcsokrok

Az örökcsokrok manapság hódítanak az esküvőkön, nem csak azért mert roppant egyediek, hanem azért is, mert ezeket a csokrokat megtarthatjuk emlékbe, és akár 10 év múlva is elő tudjuk venni megnézni őket.

A kézműves csokrokat ha ügyesek vagyunk magunk is elkészíthetjük.

De ha esetleg nem bízol magadban akkor még mindig ott a lehetőség, hogy weboldalon keresztül megrendelt az általad kérsz csokrok vagy egy olyat, amit már elkészítettek de csodálatosan passzol minden kívánsághoz.

Rendelés:

Meska

A Meska.hu és az Alkotókboltja.hu olyan weboldalak, ahol elérhető áron vásárolhatsz igényes kézműves termékeket és alapanyagokat, illetve eladhatod saját, hobbiból vagy hivatásból készített alkotásaidat is. A Meskán a készítők a fair trade szellemében, közvetlen módon kínálhatják termékeiket a vevőknek, úgy, hogy egyiküknek sem kell számolni a kereskedők által alkalmazott többszörös árszorzókkal. Ezzel a helyi piacok fejlődését szeretnénk segíteni.

https://www.meska.hu/s/eskuvoi-csokor/c-728:legujabb&lsrc=tm

Dekor Oázis

http://www.dekoroazis.hu/kategoria/csokrok.html?mind

Boldogzsák

Miért választanál olyan csokrot, amilyen több ezer menyasszonynak van, ha választhatsz olyat is, amilyet EGYEDÜL csak NEKED készítünk az egész világon? Minden csokrunk egyedi, kivételes és megismételhetetlen, tükrözi a menyasszony ízlését és személyiségét!

Hiszel az egyszerű paraszti, falusi értékekben? Téged is elbűvöl a természet szépsége? Szeretnéd becsempészni a mezők, búzatáblák, erdők színeit és hangulatát az esküvődre? Kézműves örökcsokraink 100%-ig természetes és allergiamentes alapanyagokból készülnek! 

2016-ban csak Magyarországon annyi szál virágot használtak fel az esküvőkre, amennyivel körbe lehetne ültetni az Holdat! A környezettudatos menyasszonyok felismerték, hogy az igazi szépség és boldogság nem az, ami csak egy napig virít, hanem az, amiben évekig, évtizedekig lehet gyönyörködni.

Alapvetően az örökcsokrok ára nem sokban különbözik az élőcsokros társaik árától, maximum a tágabb végletekig mehetünk el, hiszen is se szín, se méret, se anyag nem befolyásol semmit.

Ha tetszettt a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!