Sosem egyszerű eldönteni, hogy az ember mit viseljen, főleg akkor nem, ha az esemény nem más, mint az esküvője.

Rengeteg weboldal és újság van tele szebbnél szebb menyasszonyi ruhával, sokszor már megkever a bőség zavara, hiszen milyen ruhát érdemes választani, ha az ember a legjobbat akarja?  Érdemes ilyenkor figyelembe venni először is az alakunkat és adottságainkat. Persze az sem utolsó szempont, hogy mi az álomruha, de ha egyszerűen nem áll jól, nincs mit tenni.

Biztosan merem állítani, hogy a legtöbb nő, már kislány korában tudta, hogy mit szeretne majd viselni. Ilyenkor mégis hajlamosak vagyunk elbizonytalanodni. De mi ennek az oka? Talán mások ellentétes véleménye? Esetleg túlzott maximalizmus? Önbizalom hiány? Ezer meg ezer okot tudnék sorolni ebből a szempontból. Viszont véleményem szerint egyáltalán nem érdemes ennyire túllihegni ezt a témát. És, hogy miért? Mert ez az egész rólunk kell, hogy szóljon. Igen rólunk, nem pedig a rengeteg idegeskedésről, nem a szomszédról, hogy neki mi tetszene, és nem is az irigy barátokról. A leglényegesebb dolog, hogy élvezzük minden percét, hiszen régóta vártunk erre a pillanatra. Fogjuk fel pozitívan, ez készülődés. Készülődés a nagy napra, ahol teljesen mindegy, hogy mennyire volt drága a ruha, a lényeg, hogy jól álljon, és ragyogni tudjunk benne.

Egyszerűsítsük le magunkban a dolgokat. Vegyünk egy füzetet, egy papírt, egy cetlit, teljesen mindegy. Kezdjük leírni az érzéseinket a ruhával kapcsolatban. Mi az, amit érezni szeretnénk a viselésekor? Természetes, hogy merő önbizalmat. Írjuk le az elképzeléseinket. Rajzolhatunk is, a lényeg, hogy tisztázódjon a fejünkben mit is szeretnénk valójában. Mi az a szín, amit elképzeltünk? Hófehér, törtfehér, vagy esetleg csont fehér? Azzal nincs gond, ha egyáltalán nem is fehérben gondolkodunk. Hosszúságra mi az, ami tetszene? Teljes hosszú, rövid, közepes, vagy térd alatt érő? Itt azért vegyük figyelembe a magasságunkat is, hiszen egy alacsonyabb lánynak nem biztos, hogy túl megnyerő lehet egy térd alatti választás. Persze lehet csalni optikailag egy megfelelő cipővel, de mindenképp fontos az összhang. Fazonra van már elképzelés? Testhez simuló, habos babos csoda, A vonalú, vagy talán elöl rövid hátul hosszú? Annyi lehetőség van, hogy el sem tudjuk képzelni. Anyagra mi az, amit szívesen viselnénk? Csipke? Selyem? Szatén? Mennyire fontos részlet ez nekünk? Persze mindezek mellet, fontos a dekoltázs rész is.  Kísérletezzünk testünkhöz igazítva, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb. Hosszú legyen az ujja, vagy rövid? Esetleg pántos, vagy pánt nélküli? Itt is mindenképp vegyük figyelembe a saját testünket, hiszen egy molettebb menyasszonynak inkább javasolt, hogy ne spagetti pántos ruha legyen a választása. Elképesztően mellé lehet lőni, ilyen aprónak tűnő hibával sajnos. Legyünk valamennyire kritikusak magunkkal szemben, jó persze csak mértékkel, hiszen a ló másik oldala sem megfelelő.

Ha nincs konkrét elképzelésünk, érdemes rászánni egy délutánt esküvői magazinok lapozgatásával. Vágjuk ki ami tetszik, amibe látunk fantáziát. Ha ez megvolt, elő a laptop és nézegessünk blogokat, inspirációs oldalakat is, hiszen nem is gondolnánk, mennyi extra ötletre bukkanhatunk rá ilyen helyeken. Érdemes itt is lementegetni mindent, ami felkelti érdeklődésünket, de még jobb, ha kinyomtatjuk, hogy kézből is vizualizálhassuk magunk előtt.  Remek ötlet lehet akár ezekből egy kis táblát készíteni, és kitenni egy jól látható helyre. Ha sokat látjuk, akkor kiváltja belőlünk a megfelelő reakciót. Vagy utálni fogjuk pár nap múlva, vagy imádni. Természetesen az utóbbi reakció lenne a jó.

Az üzletek, szalonok meglátogatáskor érdemes egy megbízható embert magunkkal invitálni, aki segít az öltözködésben, és őszintén elmondja véleményét. Mindenképp kényelmes viseletben érkezzünk, beleértve a fehérneműt is.

 Minél több hely kínálat megnéztük, annál nagyobb eséllyel vásárolhatjuk, vagy kölcsönözhetjük a legjobbat. Ne felejtsük el, akkor igazán szép egy ruha, ha a menyasszony ragyogni tud benne.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!