Amikor közeleg a nagy nap, akkor szembesülünk leginkább vele, hogy mekkora költségekkel is járhat. Ha kölcsönözzük a ruhánkat, akkor akár az esküvő összköltségének 25-30%-át is megspórolhatjuk. Válassza ki álomruháját kedvezményesen!

Összegyűjtöttünk 7 tippet, hogy mire figyeljen, ha esküvői ruhát kölcsönöz!

menyasszonyi ruhakölcsönző
Megvolt a lánykérés? Akkor START!

Ha életed szerelme megkérdezte a nagy kérdést, amire a legtöbb hölgy vágyik és elrebegtük a legszebb választ rá, akkor kezdődhet a felhajtás. Azonban a helyfoglalás, vőfélykeresés, dekoráció és asztalültetés tervezés mellett bizony el kell kezdenie a ruháját is megkeresni. Az esküvői ruhakölcsönzők ugyanis véges számú ruhát tartanak raktáron. Tehát, hogyha álmaid ruháját szeretné megkapni, vagy legalábbis kevesebb macerával megszerezni, akkor bizony időben el kell kezdeni a válogatást.

Próba-próba-próba!

Ha meglátod életed ruháját, akkor próbáld fel! Hiszen akármennyire is szép és tetszik, sajnos nem feltétlenül fog jól is állni. Ha szerencsés vagy és nem csak tetszik, hanem még jól is mutatsz benne, akkor is ajánlott az esküvő előtt még egyszer felpróbálni. Sok stressz jár az esküvő megszervezésével és mindenkinek máshogy reagál a szervezete erre. Egyeseknek ilyenkor kifejezetten nagy ingere van minél több táplálékot bevinni a szervezetébe, míg mások ilyenkor alig tudnak enni. Éppen ezért a nagy nap előtt mindenképpen próbáld még fel ruhát, hogy egészen biztosan tökéletesen mutasson. Természetesen, ha valaki kismamaként mondja ki a boldogító igen, hatványozottan érvényes ez, hiszen a picúrnak kell a hely és úgy fogják mind a ketten kényelmesen érezni magukat egész nap.

Csak áttekintően!

Ha megvan a ruha, mindenképpen alaposan nézzük át, hiszen mivel már más is használta előttünk, lehet, hogy valahol esetleg megsérült, vagy lett valami apróbb hibája. Természetesen a ruhakölcsönzők ügyelnek ezekre, amikor visszakerül hozzájuk a ruha, de te is bizonyosodjon meg arról, hogy a választott ruha kiváló állapotban kerül hozzád. Így elkerülheted azokat a kellemetlenségeket, amik akkor következnek be, ha egy hibára csak az esküvő napján derül fény. Lehet kicsi a problémás terület és valójában laikus szemmel észre sem vehetők, de ha kevésbé komfortosan érzed magad tőle és nem tudsz a legnagyobb magabiztossággal vonulni benne élete szerelme felé, akkor mi értelme volt azt a ruhát választani?

Csak a helyszínhez mérten!

Ha ruhát választunk mindenképpen mérjük fel, hogy milyen típusú ruhát érdemes kölcsönöznünk. Mielőtt még egy, a körülményeknek nem megfelelő ruhába szerelmesednénk bele. Tehát, ha esetleg olyan helyen lesz megszervezve esküvő, ahol könnyebben koszolódhat a ruha, például homokos part, esetleg füvesített parkban történik, akkor kerüld azokat a fazonokat, amik nagy uszállyal rendelkeznek, illetve eleve a hosszú ruhákat. Érdemesebb ebben az esetben egy kellemes tea szabású ruhát választani, ami ugyanúgy lehet csinos és praktikus egyszerre. Ezen kívül ebben az esetben a nyilván a „Trash the Dress” esküvőket és fotózásokat is mellőzni kell, hogy biztosan ne maradjon maradandó nyom a ruhán.

menyasszonyi ruhakölcsönző
Egyszerű ruhák, nagyszerűen

Bár már a ruhakölcsönzéssel is rengeteget spórolunk, ha a tárcánkat még szűkebbre kell zárnunk, akkor valószínűleg egy egyszerű típusú menyasszonyi ruhát kell kölcsönözni. De pánikra semmi ok, hiszen egy kis kreativitással bármilyen ruhát tökéletessé tehetsz. Először is, mivel sokkal könnyebben az esküvő stílusához lehet alakítani a megjelenését. Tehát lényegében teljesen mindegy, hogy milyen típusú esküvőt tart, illeni fog hozzá. Egyre többen választanak különleges esküvői témát. Például, fantasy, sci-fi témát. Így a megjelenésnél máris leginkább a kiegészítők adják a stílust és mivel egyszerű ruháknál szinte bármilyen szabású ruhát választhatasz, könnyebb megtalálni az alakodhoz illőt. Ha a luxus érzetre törekedsz, itt is tökéletes megoldás a jól megválasztott kiegészítő és hajkorona.

Kiegészítő bérlése?

Lehetséges! Sok esküvői ruhakölcsönző biztosít szolgáltatásaiban kiegészítő kölcsönzést is. Ez nagyszerű hír, hiszen így is rengeteget lehet spórolni. Fátylak, de még esetleg cipők, fejdíszek is állnak bizonyos esküvői szalonokban szolgálatára a menyasszonynak. Érdemes körültekintően választani és így el lehet kerülni azt a mizériát, hogy vajon mennyibe is kerülne ez valós áron, illetve hol is tároljam az esküvő után.

Plusz költségek?

Bizony érdemes utánajárni, hogy a ruhakölcsönzés ára mennyi mindent tartalmaz. Sok ruhakölcsönző biztosítja az egyszeri tisztíttatás és vasalás árát, azonban nem mindenhol van ez így. Ha esetleg nem tartalmazza, akkor pedig érdemes elgondolkozni, hogy milyen minőségű és árú ruhatisztítókat ismerünk és érünk el. Illetve bár ne történjen meg, de előfordulhat, hogy megsérül a ruha, esetleg elszíneződik. Ismétlem, nagy valószínűséggel nem történik meg, de érdemes számolni vele. Érdemes utánakérdezni, hogy mennyire terhelné a büdzsét, ha történik valami váratlan a nagy napon.

menyasszonyi ruhakölcsönző
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!