Mindannyian tudjuk, hogy az esküvői ruhák nem olcsók, és nem mindannyian engedhetjük meg magunknak, hogy álmaink ruháját megvásároljuk. Bár egy esküvői ruha a legfontosabb a legtöbb lány életében, nem minden menyasszony szeretné megvenni a ruhát, amelyet életében csupán egyszer visel, hiszen az árak a csillagos égig érhetnek. Válassza menyasszonyi ruhakölcsönzőnket, hogy jutányos áron vonulhasson élete szerelme elé a nagy napon.

De lássuk csak, milyen előnyei vannak a menyasszonyi ruha kölcsönzésnek!

1. Pénzmegtakarítás

Valójában az esküvői költségvetés akár 30%-át is megsprórolhatja, ha úgy dönt, hogy esküvői ruháját kölcsönzi. A bérleti díjak természetesen különbözőek. Az egyszerűbb ruhák szinte potom pénzért bérelhetőek már, aminek nagy előnye, hogy kiegészítőkkel olyan hatást kelthet, amilyet csak szeretne, de ha luxus designer esküvői ruhát szeretne bérelni, nyilván drágábban azt is megteheti, ámbár ez még mindig olcsóbb, mintha megvenné.

2. Tárolás?

Így nem kell törnie a fejét azon, hogy hogyan kell majd az esküvői ruhát tárolni a szertartás után. Az esküvő után a legtöbb menyasszonyoknak el kell döntenie, hogy hogyan tovább a ruhával. Egyesek úgy oldják ezt meg, hogy eladják a ruhát, azonban jóval kisebb összegért tudják általában, mint amilyen áron vették. Más menyasszonyok pedig megpróbálja valamilyen formában tárolni azt. Természetesen nagyon jó érzés pakolás közben megpillantani a ruhánkat, és elérzékenyül az ember lánya, ha előkerül a csodálatos ruha, azonban nagyon nehéz úgy tárolni a ruhát, hogy valóban ne menjen tönkre, tehát nagyon speciálisan kell tárolni ezeket a ruhákat, hogy megtartsák szép állagukat, ez viszont sok helyet foglal. Ha viszont ruhát bérel, akkor csupán a nagy nap után visszaviszi a szalonba és nem is kell a továbbiakban foglalkoznia az üggyel.

3. Designer ruhák kölcsönzése?

Ez is lehetséges! Ha már régóta álmodozik egy designer ruháról, akkor sem kell lemondania az álmáról, ha nincs akkora összeg a büdzsében, hiszen sok kölcsönző bérelhető kollekciói között vannak designer ruhák. Tehát egy kis utánajárással már meg is találhatja a ruhát úgy, hogy közben nem kell lehetetlen összegeket kifizetnie a megvarratásáért, vagy megvásárlásáért.

4. Esküvői kiegészítők kölcsönzése

Bizony sok helyen már ezt is megteheti! Néhány menyasszony nem csak esküvői ruhát kölcsönöz, hanem esküvői kiegészítőket is. Ilyen módon fátylat, fejdíszt és egyéb kiegészítőket is válogathat magának. Tehát ezeket sem kell megvennie, így pénzt spórol meg, illetve ugyancsak nem a nagy nap után a tárolással foglalkoznia.

Bónusz 7 tipp a menyasszonyi ruha kölcsönzéshez

1. tipp – Időben foglalja le ruháját!

Ez a tanács különösen fontos, ha nyáron, azaz a legnépszerűbb esküvői időszakban mennek feleségül. Mivel az esküvői butikok korlátozott mennyiségű ruhával rendelkeznek, ezért ha túl kevés időt hagy magának a ruhakeresésre, akkor nagy valószínűséggel, ami valóban tetszene már foglalt lesz. Tehát ha el akarja kerülni az esküvői rohamot és rohanást, akkor időben igyekezzen lefoglalni a számára tökéletes ruhát!

2. tipp – Tájékozódjon!

Mivel az esküvői ruhákat kölcsönző szolgáltatásoknak különböző feltételei lehetnek, ezért mindenképpen tájékozódjon arról, hogy milyen szolgáltatás az, ami többlet költségnek számít és mi az, ami nem. Hiszen nagyon sok ruhakölcsönzőnél például a teljes kezelés árát már tartalmazza a ruhakölcsönzésének ára. Úgy értve, mint például a ruhatisztítás, gőzölés, vasalás, átalakítás. Ezek pedig még borzasztó nagy költségeket vonhatnak maga után, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Illetve ne történjen ilyen, de ha mégis megkárosodna a ruha, amihez sajnos elég egy rossz pillanat, akkor jó, ha előre tudja, hogy mekkora összeget kellene ezért fizetnie.

3. tipp – Ruhapróba!

Az esküvő előtt mindenképpen próbálja fel még egyszer a ruhát. Mivel az esküvők megszervezése rengeteg szervezéssel jár és stresszel, ezért sokaknak változik ilyenkor például a testsúlya. Vannak, akik stressz hatására többet esznek, illetve olyanok, akiknek ilyen esetben egy falat se megy le a torkukon. Kismamák esetében ennek pedig még nagyobb szerepe van.

4. tipp – Hiba?

Ezen kívül azért is érdemes felpróbálni, mert ha valaki ruhát bérel, esetleg az előző használónál megsérülhet a ruha, amit nem feltétlenül vesznek észre és ha Ön észreveszi, akkor azt a hibát tudják még időben orvosolni, hogy ne az Ön nagy napját tegye tönkre egy ilyen malőr.

5. tipp – Emlékeztető!

Ha menyasszonyi ruhát kölcsönöz, mindenképpen időben vigye vissza ruhát! Egyrészről azért, mert lehet más menyasszony is abban a ruhacsodában szeretné kimondani a boldogító igent párjának, és ha nem viszi vissza időben, akkor nem kizárt, hogy nem teheti meg, hiszen a ruhája használata után a ruhát ki kell tisztíttatni, vasalni, illetve ha sokáig késik vele, nem kizárt, hogy az esküvő után viszi vissza. Az Ön szempontjából pedig kifejezetten azért fontos ez, mert a vállalatok nagy része magas díjakat ró fel késedelmi díjnak és nem valószínű, hogy az esküvő után Ön még plusz költségként szeretne vele számolni. Ezért mindenképpen érdemes egy nagyon rámenős emlékeztetőt beállítania magának, és ha nem is tudja Ön személyesen abban az időpontban átadni a ruhakölcsönzőnek a ruhát, akkor kérdje meg ismerősét, családtagját, hogy vigye vissza. Így biztosan nem lesz semmi gond.

6. tipp – Óvatosság mindenek előtt!

Ruháját igyekezzen az esküvő helyszínének megfelelően kiválasztani. Tehát például, ha Ön homokos vízparti esküvőt szeretne, akkor lehetőleg ne hosszú szoknyás ruhát válasszon, hiszen a ruha alja egyrészről piszkolódik és nem fog jól kinézni pár perc elteltével, másrészről pedig nagymértékben roncsolhatja a ruhát. Ha pedig például olyan szabadtéri esküvője lesz, ahol nem kizárt, hogy némi sár is várható, ebben az esetben is igyekezzen kerülni a hosszú szoknyájú ruhákat. De nem kell elkeseredni, hiszen gyönyörű tea fazonú ruhák vannak, amelyek nemcsak, hogy csodásan mutatnak, de egészen valószínű, hogy nem okoznak csalódást a nap végéig és ugyanúgy festhet benne. Illetve ez már tényleg csak ajánlat, de akik örökös balszerencsésnek érzik magukat, vagy csak folyamatosan olyan helyzetbe kerülnek, ami kellemetlen meglepetéseket okozhat, akkor igyekezzen elkerülni a galamb eregetést, hiszen gyönyörű kis tollas barátaink gyakran potyogtatnak ilyenkor és senki nem szeretné, ha a ruhája lenne a célpont, hiszen nagyon nehéz gyorsan letakarítani azt és nem mutat túl jól az esküvői képeken sem.

7. – Nagyon szűk költségvetés

Ha nagyon szűk költségvetésből kell gazdálkodnia, akkor valószínűleg egyszerű esküvői ruhát tud bérelni magának. De aggodalomra ebben az esetben sincs semmi ok, hiszen az egyszerű szabású esküvői ruhák olyanok a menyasszonyoknak, mint egy üres vászon. Hiszen akármilyen stílusú is az esküvő egy egyszerű esküvői ruhát könnyen hozzá lehet formálni. A lényeg ebben az esetben a kiegészítőkre irányul. Tehát valójában luxushatást is ki lehet alakítani a megfelelő kiegészítőkkel. Határt csak a képzelet szabhat ebben az esetben. Mi több, az egyszerű esküvői ruhák napjainkra egyik legdivatosabb kiegészítői az élő virágok szoktak lenni. Az összhatás pedig egyszerűen varázslatos.

.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!