Milyen fontosságot képvisel az eljegyzés? Fontos egyáltalán? Ha igen, akkor élvez egyáltalán prioritást?

A nők a tökéletes eljegyzésről ábrándoznak, de vajon milyen az, amikor eljön a pillanat? Na és a férfiak? Ők is a tökéletes eljegyzésről ábrándoznak? Vagy egyszerűen csak történjen meg? Ki tulajdonít ennek olyan nagy jelentőséget?

Ha már lánykérés, akkor a kérdés: hogyan?

Mindenképpen nagyon jól kell ismerni a szívük választottját, hiszen akkor tudják majd igazán, mire vágyik leendő feleségük. Romantikus lányoknak romantikus, vadaknak vad, szerényeknek szerény lánykérés illik.

Romantikusnak mondható egy gyertyafényes vacsora, de egy helikopterből kiengedett zászló is, melyen a nagy kérdés olvasható. A klasszikus lánykérést a fehér lovon képzeljük el, vagy az évforduló napján esetleg egy szerenáddal megszínesítve. Ezek mind elérhetőek a vőlegények számára.

Klasszikus lánykérés

Vannak esetek, amikor a vőlegények szakmájukat kihasználva bonyolítják le a dolgot. Például a tűzoltó az emelős kocsin, a tanárnőt a gyerekek hangos kérdésével. Köthetjük a menyasszony hobbijához, ha esetleg van kedvenc újsága, amelyet minden héten biztosan elolvas, akkor egy hirdetés keretében megtehetjük, ha valamit sportol, akkor az egyik versenyén.

Azoknak a vőlegényeknek sem kell elkeseredni, akiknek nincs ötlete, hiszen ha a gyűrű már megvan, akkor külön erre szakosodott cégek állnak a rendelkezésükre, akik kitalálják, megszervezik, vezénylik az eseményt, a kedves vőlegényeknek csak a pénztárcájukat kell kinyitni és a nagy kérdést feltenni.

Konkrét tippek:

  • A vőlegény valamilyen betegségre panaszkodva orvoshoz megy, megkéri párját, hogy kísérje el. Az orvost beavatva a vizsgálat helyett vagy utána, attól függ milyen a fantáziánk, állíthatunk elő a nagy kérdéssel.
  • Csónakázás közben a vőlegény véletlenül vízbe esik, ahol egy búvár kincsesládát ad neki. Ő megmutatja a menyasszonyának, mintha most találta volna, majd azt kinyitva ott lapul a gyűrű.
  • Moziban előre megszerkesztett, a pár életéről szóló filmet kezdenek el vetíteni, majd amikor a menyasszony könnyekben tör ki, akkor jöhet a nagy kérdés.
  • Közlekedési rendőr segítségével egy intézkedést álcázni, mely során a hatóság az autót átkutatva megtalálja a gyűrűt, melyet már a vőlegény dolga lesz átadni.
  • Sporteseményen a kivetítőre lehet íratni a nagy kérdést, de előtte feltétlenül konzultálni kell a szervezőkkel és jó ha egy kis narrátori segítség is akad.
  • Esti sétára hívjuk párunkat, aki mit sem sejtve andalog velünk. Az előre bekészített helyen előugrik a zenekar, majd az igen elhangzása után tűzijátékkal ünnepelhetünk.
Összegyűjtöttük a 10 legtökéletesebb eljegyzést a magyarok szerint – Milyennek kell lennie egy lánykérésnek?

A válaszadók 46%-a szerint a lánykérésnek négyszemközt, romantikus módon kell történnie. 36% mondta azt, hogy nincs erre szabály, és mindenki úgy csinálja, ahogyan szeretné. Meglepő, hogy a megkérdezettek mindössze 8%-a szerint kell hagyományos módon, a szülőktől megkérni a lány kezét. 3% szerint a család, barátok jelenlétében, utána együtt ünnepelve, bulizva jó egy lánykérés. Ugyancsak 3% válaszolta azt, hogy valamilyen extrém helyzetben kell megtörténnie.

Le kell-e térdelni a lánykéréshez a férfinak?

A válaszadók 73%-a szerint egyértelmű, hogy a kérőnek térden állva kell megkérnie a választottja kezét. A legnagyobb arányban a fiatalok gondolják így. Az életkor növekedésével egyre nő azoknak a száma, akiknek ez nem annyira fontos. A válaszadók 19%-a szerint mindegy, hogy a férfi térdre ereszkedik-e, vagy sem, csinálja úgy, ahogyan neki tetszik. Mindössze 7% vélekedett úgy, hogy nem kell letérdelni.

A tökéletes időben és helyen
lanykeres.jpg

Meglepő, de a Valentin-nap mindössze a válaszadók 1%-a szerint tökéletes időpont a lánykérésre. A válaszadók 69%-a válaszolta azt, hogy bármilyen nap tökéletes a lánykérésre. 30% valamilyen jeles napot tart ideálisnak: a legtöbben, 14% a kapcsolat évfordulóját, 12% a nyaralást, 2% a lány születésnapját és 2% a karácsonyt.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!