Igaz amit mondanak, miszerint „a kevesebb néha több”. Ez alól a menyasszonyi ruhák sem kivételek. Akár a minimalista megjelenést szereti, akár az egyszerű szabású esküvői ruhák híve, imádni fogja ezeket a fajta esküvői ruha stílusokat, amelyeket összegyűjtöttünk.

A legtöbbünk szereti az egyszerű, finom szabású esküvői ruhákat. Aki ilyen stílusú ruhát választ magának, egészen biztos lehet benne, hogy varázslatosan fog ragyogni benne úgy, hogy nincs semmi kihívó benne, de mégis lélegzetelállító és még a pénzen is lehet vele spórolni. De nemcsak spórol így egy kis pénzt, hogy kényelmesebben fedezze például az esküvői virágok költségeit, hanem egy kis izgalmat is biztosít a kiegészítők, a cipő és a smink kiválasztásában, melyekkel együtt a tökéletes megjelenést érheti el. Megvizsgáltunk a legszebb menyasszonyi ruhát tervezők kollekcióit, hogy legjobb és legötletesebb ruhákat megtaláljuk. Összegyűjtöttük kedvenceinket.

egyszerű esküvői ruha
Milyen is az az egyszerű esküvői ruha?

Őszintén szólva, nincs meghatározva az egyszerű esküvői ruha definíciója. Ez inkább egy relatív meghatározás és minden menyasszonynak megvan a saját véleménye, hogy mi számít komplikáltabb és mi számít még egyszerűbb menyasszonyi ruhának. Mi egységesen úgy döntöttünk, hogy olyan ruhákat titulálunk egyszerű menyasszonyi ruhának, ami elég kevés részlettel rendelkezik. Ezek közül sok selyem, krepp, tüll illetve taft adta a különlegesen tiszta és sima megjelenést a ruháknak. Sok stílus létezik, a hercegnő esküvői ruháktól kezdve az egyenes ruhákon keresztül az A vonalúakig, vagy éppen a sellő fazonig. Dekoltázs kivágás és alak méretében is széles a skála, a nyakkal rendelkező ruhákon keresztül, akár az egészen kivágottakig, vagy éppen a szív alakú dekoltázsig.

Bár az egyszerű esküvői ruháknál is az árhatár a csillagos ég, azonban bárki megtalálja a megfizethető, netán olcsóbb álmai esküvői ruháját. Ha hajlandó elengedni olyan bonyolult részleteket, mint például a finom hímzés, a csipkemunka és a gyöngyberakás, akkor meglehetősen olcsóbban lehet hozzájutni a ruhához, mert általában ezek növelik a ruha árát, mivel munkaidőt jelentősen megnövelik a aprólékos munkák miatt.

Dekorálja fel egyszerű menyasszonyi ruháját!

Valószínűleg a legjobb dolog az egyszerű esküvői ruháknál, hogy olyanok, mint egy érintetlen üres vászon, amelyre a menyasszony maga tud festeni, s így kialakítani a saját megjelenését. Annyira könnyű személyre szabni és valóban a sajátjává tenni. Egy szuperhős témájú esküvőhöz például esküvői cipőt és harisnyakötőt adhat hozzá, egy színes szuperhős rajzfilmes nyomtatással, a nagyon egyedi és szórakoztató megjelenés érdekében. Ha valami visszafogott, mégis elegáns képet szeretne festeni, akkor adjon hozzá finom övet, vagy szárnyat egyszerű esküvői ruhájához.

Ami pedig a legizgalmasabbá teszi az egyszerű ruhákat, hogy ebben az esetben a hajkoronát is lehet úgy díszíteni, hogy mégsem lesz túl sok a megjelenésben. Ilyenkor lehetőségünk van akár az esküvői hajunkat úgy elkészíteni, vagy elkészíttetni, hogy beletűzdelünk például Gypsophila, azaz fátyolvirág csokrocskákat, belefonhatunk, de akár valami zöldet is belefonhatunk, kontyba foghatunk, itt a határokat a fantáziánk keretezi be. Csodálatosan szoktak mutatni azon menyasszonyok, akik bevállalják az élő virágos fejdíszeket az esküvőjükön. Azonban ha a gyöngyök és csatok hívei vagyunk, azokat is bátran használhatjuk egyszerű esküvői ruhánk feldobására. De ha már megemlítettük a virágokat, az egyszerű esküvői ruha megengedi azt a lehetőséget is nekünk, hogy akár színesebben bájos csokrunk legyen, ami teljes mértékben a személyiségünket tükrözi. Ezekkel a kis trükkökkel teljessé lehet tenni a minimalista egyszerűbb menyasszonyi ruhánkat.

egyszerű esküvői ruha
Minimalista menyasszonyi tippek

Bármi is legyen az oka, hogy egyszerű esküvői ruhát szeretni, nagyon sok féle-fajta közül válogathat és biztosan megtalálja a számára tökéleteset. Ugyanakkor arra ügyelni, kell, hogy ne ragadjunk meg abban, hogy minden legyen hófehér, hiszen kellenek kisebb kontúrok a környezetében, hogy valóban ragyogni tudjon. Egészen biztosan gyönyörű lesz esküvője napján, azonban fontos, hogy a legmegfelelőbb sminket válassza ki, illetve a legmegfelelőbb frizurát. Rengeteg esküvői frizura közül válogathat, amelyek hozzátesznek egy kis stílust a minimalista menyasszonyi megjelenéshez. Kifejezetten kiemelik a szépséget ebben az esetben a kissé rendetlen lófarkas, illetve kontyos, a göndör esküvői ruhák és gyönyörű virágkoronával érdemes feldobni.

Ha elkezdett keresgélni, akkor láthatja, hogy az egyszerű esküvői ruhák nem unalmasak, sőt nem is annyira egyszerűek. Hihetetlenül elegánsak lehetnek, s hangsúlyozzák a természetes szépséget és erős alapot nyújthatnak a tökéletes menyasszonyi megjelenéshez. Illetve szórakoztatást nyújt a különböző esküvői frizurák kipróbálásával, amelyek kiegészítik a ruhát. Tehát mielőtt elkezdené próbálgatni a bonyolult designer esküvői ruhákat, nézzen szét az egyszerű ruhadarabok között. Nem csak gyönyörűen hat, de valószínűleg nem kevés pénzt meg is tud vele takarítani.

egyszerű esküvői ruha
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!