Minden nőnek az egyik legfontosabb lépés az esküvője szervezésében, az nem más, mint a gyönyörű ruha kiválasztása. Nagy feladat ez mindenki számára, hiszen a legjobbat akarjuk.

Véleményem szerint, az esküvői ruha leglényegesebb pontja, hogy ragyogni tudjunk benne. Hogyan is tudunk ragyogni? Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. Mindenki különleges, és mindenki szép valakinek. Pláne az, akit éppen feleségül akarnak venni. Mivel tökéletes ember nincs, és azt biztosan tudom, hogy mindenki talál magában valami féle hibát, ezért igyekezzünk úgy választani viseletet, hogy az bizony csak az előnyöket emelheti ki. Szerencsére erre már rengeteg tipp és trükk létezik, ezért nem kell megijedni a ruha választásnál.

Napjainkban már a legtöbb esküvői szalon külön odafigyel arra, hogy ne csak a nádszál vékony lányokra akadjon megfelelő ruha, hanem azokra is, akik kicsit molettek. Ez nagyon jó dolog, hiszen régebben erre nem igazán volt lehetőség, általában az emberek nagy része inkább varratott. A legjobb az egészben, hogy a választék ugyanolyan nagyszerű és választékos, ezért nem kell azon sem aggódnunk, hogy nem lesz mire igent mondani.

Van néhány szabály, ezzel a testalkattal kapcsolatban, ami előnyére válik mindenkinek, aki betartja. Nem előnyösek a túl kivágott darabok, éppen ezért ne legyen mély a dekoltázs! Ha dús keblekkel áldott meg a sors, nagyon is szerencsésnek érezheted magad, hiszen rengetegen küzdenek pont az ellentettjével, de az esküvőn kimondottan ügyelj rá, hogy ne kelljen mindig húzogatni a ruhát, hanem az mell részen is jól tartson, lehetőleg egyenes vonalú vagy enyhén szív formájú legyen, hidd el, te leszel a leginkább hálás érte, mert nincs is bosszantóbb annál, mint ha valamit húzogatni kell. A másik nagyon fontos aranyszabály pedig hogy, válassz erős anyagú ruhát, mely jól összefogja, formázza az alakot! Rengeteg választék adódik, ezért tényleg lehetőleg próbálj olyant választani, aminél nem kell a nagy napon azon idegeskedni, hogy az látszik, aminek pont nem kellene. Sokkal magabiztosabban fogod így érezni magad, az egyszer biztos. Egyébként rengeteg menyasszony ódzkodik a csípőig szűk ruháktól. Én azonban annyit tudok erre mondani, hogy sokkal jobban karcsúsítanak, mint gondolnád! A varrásnak rengeteget köszönhetünk, ne féljük kihasználni az ez által nyújtott lehetőségeket. Ha eddig nemet mondtunk volna erre a fazonra, most mondjuk nyugodtan igent, legalább a próba erejéig. Ez a forma rendkívül szépen rákoncentrál egyébként az arcra, és ez rettentő jó megoldás. Ha lehet, ne erőltessük a váll nélküli viseleteket, hiszen roppant zavaró tud lenni, és esztétikailag sem kimondottan előnyös. A vállpántok sokkal komfortosabbá teszik a viselést, és sokkal szebb összhangot nyújthatnak.  Manapság nagyon divatos lett a bolero viselete hűvösebb időkben, de ha a karodat el szeretnéd fedni, akkor is nyugodtan választhatod ezt a megoldást akár félhosszú ujjúban is.

Amikkel mindenképpen érdemes óvatosan bánni, azok a következők. A nyakba kötős fazonok veszélyesek, hiszen eléggé nagyítják a karokat. A hátul fűzős ruhák nem előnyösek, mivel a túl szoros fűzőtől előtűnhetnek a párnácskák, ezt általában senki nem szeretné. Ahogyan a hétköznapi ruhákból, úgy a menyasszonyi viseleteknél is kerülendők a csillogó, fényes anyagok. A feszes, testhez álló darabokat inkább jobb elkerülni nagy ívben, hiszen az esküvő végére roppant kellemetlen viseletet nyújthat. A nagy terjedelmű, fodros, abroncsos ruhákkal éppen az ellenkező hatást érhetitek el, ezért mindenképp tiltólistás.

Sorolnék azonban pár olyan tippet is, amit bátran kereshetünk, hiszen előnyünkre válhat. Ha széles csípővel rendelkezünk abban az esetben ajánlatos mell alatt elvágott ruha után kutatni. Ezzel a figyelmet a hasra irányítjátok a csípő helyet. Szuper megoldás a problémára. Amennyiben úgy gondolod, hogy vékonyak a bokáid, válassz rövidebb fazonú darabot, ezzel is elérheted a szolid hatást és megfelelően kiküszöbölhető a gondot. Ha egy fazont ajánlhatnék, szerintem bátran keresgéljetek a könnyed esésű, A-vonalú ruhák között, ugyanis ezek nyújtják az alakot, javítják a test arányait és sokkal jobban mutatnak egy molettebb testalkaton, mint egy vékony lányon.

Ne feledd, ezek csak jó tanácsok. A lehető leglényegesebb dolog a ruha választásnál, hogy első látásra szerelembe tudj esni vele. Ne érd be kevesebbel, mint ami. Nem elég ide valami olyan viselet, ami szimplán csak egy elmegyet érdemel. Mindenképp vidd bele a saját stílusod, add bele a saját személyiséged. Tudj azonosulni a ruhával, és igazán, őszintén tudj benne ragyogni. Ha ezen felül megfogadod még az optikai csalásokról szóló tanácsokat, tuti biztos, hogy tökéletes leszel életed nagy napján. És hát ez a lényeg.

  Akárhogy is választasz, legyen mindenképp szuper kényelmes, hogy a házasságkötés ne az aktuális zavaró dolgokról szóljon. Érezd magad benne igazi királynőnek a királyod mellett, és akkor minden rendben lesz. Nem kell túl aggódni a dolgot, hiszen minden úgy alakul, ahogy alakulnia kell.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!