A lakodalomban a mulatós, valamint a lakodalmas zenék stílusa a vacsora óráiban változnak, ám a fő szempont mégis az, hogy ezek fokozzák a hangulatot, valamint, hogy kellemes és felejthetetlen élményt nyújtsanak a vendégek számára. Érdemes különböző stílusú zenéket összeválogatni a nagy napra, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvesebb zenei stílust.

Vegyük figyelembe, ha nagyszabású esküvőt szervezünk, akkor bizony a korosztály elég változó lesz, így szinte lehetetlen olyan mulatós zenéket játszani, amely mindenki számára jó lesz. Ezért is törekedjünk arra, hogy minden generáció találja meg az est folyamán a nekik kedvező zenéket.

 

Pörgős lagzira mulatós zenék

Nagy valószínűséggel, akik most készülnek házasodni, ők már a discók fénykorában nőttek fel. Ennek ellenére egy érdekes felmérés szerint, a legtöbb pár mégis a mulatós zene mellett dönt. Sokan gondoljuk úgy, hogy az esküvőn elengedhetetlen a jó hangulat, melynek egyik legfontosabb kelléke a mulatós zene, mint például:

 

Mc Hawer es Teknő – Vörös bort ittam az este

Matyi es a Hegedus – Necsi Necsi

Bunyós Pityu – Szatmári szilvapálinka

Kaczor Ferenc – Jóska gyere haza

Dupla KáVé – A Füredi Anna-Bálon

Nótár Mary – Piros Színű Ruha

 

A hagyományos lakodalmas zenék

Az alábbi lakodalmas zenék nélkül elképzelhetetlen egy igazi falusi lakodalom. Ezek azok a muzsikák, amelyekre idősek és fiatalak egyaránt fel fognak állni táncolni. Ha az alábbi zenék fognak elhangzani a nagy napon, percek alatt garantáltan lagzis hangulatba kerülünk.

 

3+2 – Sárgul már a kukoricaszár

Szécsi Pál – Karolina

Kiss Manyi – A 46-os sárga villamoson

Egy dunaparti csónak házban

Lagzi Lajcsi – Lakodalom van a mi utcánkban

Lagzi Lajcsi – Kék a szeme

 

A hagyományőrző lakodalmas zenék

Ezek azok a zenék, melyek lehetőséget adnak arra, hogy felkérjünk embereket lépegetésre,esetleg egy jó csárdásra. Garantáltan remek hangulatot teremt, ennek csupán annyi a célja, hogy táncoljunk közösen. Remek választás akár a görög, a sváb, esetleg a szerb zenék.

 

Schwabenland Marsch

Schwiegermutter Polka

Poklade zenekar

Biseri Drave tamburazenekar

 

Ha tetszettt a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!