A mondás úgy tartja, hogy nem illik túlöltözni a menyasszonyt, viszont az örömanyákat is nagyon megnézik, és pontozzák a megjelenését, épp ezért ne csak a gyerekek megjelenése élvezzen prioritást.

Az alkalomhoz illő öltözék nagyon fontos, ám ez az esküvők esetében akár a könnyed eleganciát is jelentheti – különösen szabadtéri szertartásoknál és kerti mulatságoknál.

Egy esküvőn nemcsak a menyasszony számára fontos a csinos megjelenés, hanem az örömanyának is. Anyaként fontos szereped van, segítesz lányodnak, és a fotókon is közvetlenül a fiatal pár mellett állsz.

Olyan öltözékre van szükséged, amiben te is ragyogónak és magabiztosnak érzed magad. Segítünk megtalálni az ideális örömanya ruhát lányod esküvőjére.

Nyári esküvő alkalmával a legjobb, ha könnyed, pasztelles vagy élénk színekben gondolkodsz, a drámai, nehézkes tónusokat pedig meghagyod máskorra.

 A fehér és ekrü árnyalatot nem ér elorozni a menyasszonytól, hiszen ezen a jeles napon az ő kiváltsága ilyet viselni.

A kis fekete minden más alkalomkor tökéletes választás lehet, de az esküvők hangulatához egyáltalán nem passzol, mert túl gyászosnak tűnhet.

A flitteres csillogást úgyszintén mellőzd nagy felületen, sokkal sikkesebb a lágy esésű, fényes szaténvagy selyem. 

Habár a nyár a rikító színek kavalkádja, viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy nem szabad elvenni a figyelmet a menyasszonyról, és ráadásul örömanya leszel. Vonulj bézs ruhában a menyasszony mellett!

Hacsak nem kéri kimondottan a menyasszony, manapság már nem kötelező összeöltözni a másik örömanyával és a koszorúslányokkal.

A lényeg, hogy a ruhád harmonikusan simuljon az összképbe, ugyanakkor nem jó, ha túlságosan hasonlít a menyasszonyi ruha színére.

Az elegáns bézs mindkét kritériumnak megfelel. Az ara anyukája hímzéssel, csipkével vagy arannyal díszített alkalmi ruhában mutat a legjobban. Viselj hozzá bolerót.

Örömanya ruhához a rövid bolerók a legideálisabbak.

Nem vonják el a figyelmet a ruháról, harmonizálnak vele és tökéletes megoldást biztosítanak, ha a templomban felső karunkat szeretnénk eltakarni. Egy rózsaszín vagy menta színű boleró jól kombinálható egy bézs színű ruhához.

Ne izgulj, a templomban hűvös lesz, utána majd leveheted, ha kezdődik a mulatság.

Estére sötétkék alkalmi ruhát illik viselnie az örömanyának.

Az esti szertartásra a pasztellek mellett a sötét színek is megengedettek. Örömanyáknak kifejezetten kerülendő fekete színt viselni az esküvőn.

Egy sötétkék ruhában viszont komoly és ünnepélyes hatást kelthetsz a menyasszony mellett. Ráadásul az árnyalat a molett alkatot optikailag is karcsúsítja. Estére legyen minél hosszabb a szoknyád, akár a bokáig érő fazon is belefér. Az empire fazonú alkalmi ruhák remekül elrejtik a hastáji felesleget.

Elegáns muszlin örömanya ruha, halványszürke alapon fekete mintákkal, fejdísszel, amit bátran viselhetsz a ceremónia alatt.

Csinos és vidám halvány korall színű molett alkalmi kosztüm örömanyáknak kis boleróval és kalappal.

Finom elegancia könnyed púder rózsaszín, széles karimájú kalapcsodával, tetején virággal.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!