Olcsó esküvői fotós, videós

Mindenki életében az egyik legnagyobb esemény a saját esküvője. Ezért próbálunk arra törekedni, hogy minden tökéletesen menjen, minden rendben legyen és emlékezetes legyen számunkra, de csak is a jó értelemben.

Manapság már teljesen elfogadott, sőt alap dolognak is nevezhetjük, hogy az emberek erre a csodás napra felbérelnek profi szakembereket, hogy dokumentálva legyen életük egyik legfontosabb pillanata. Tetszés szerint lehet itt szó profi fotósról, vagy esetleg profi videósról. Vagy mind a kettőről. Ez a döntés, már rajtunk múlik, hogy milyen formában szeretnénk megörökíteni a pillanatokat.

Esküvő szervezésnél, mindig át kell gondolnunk, hogy mire mennyit vagyunk hajlandóak szánni, és mibe szeretnénk inkább belefektetni a pénzünket. Nyilván egy embernek sem az a célja, hogy gagyi hatást keltsen a díszlet, a ruha, a virágok, a meghívó, a helyszín vagy akár a készített fotó videó. De ettől függetlenül minden embernek teljesen más kívánságaik vannak, és más számukra a fontosabb. Ám azonban felhívnám a figyelmet arra, hogy talán nem az esküvői fotós vagy videós árán kellene spórolnunk. Hogy miért? Azt beszéljük is át.

Először is, ha valaki nem tehetséges vagy nem profi az egyből meglátszik. És ezt nem csak a képeken vehetjük észre, hanem magán az ember habitusán is. A megnyilvánulásán, beszéd stílusán, eszközein, és természetesen a munkáján. Senki sem szeretne kidobni pénzt az ablakon, ezért elég fontos egy kicsit utána járnunk az adott ember referenciáinak. Itt nem az a lényeg, hogy mindent megtudjunk az adott személyről, de nagy segítséget nyújthat, ha meg tudjuk tekinteni előző munkáit. Ugyanis rettentő fontos, hogy a fotós stílusa megegyezzen a miénkkel, mert ha nem, akkor ne is várjunk olyan képeket, ami nekünk tetszeni fog.

Másodszor, az, hogy valakinek nincsen papírja, nem az jelenti, hogy nem tehetséges és nem állja meg a helyét egy fotózáson. Ugyanis azok az emberek, akik hobbiból fotóznak, egy bizonyos szenvedélyt éreznek a képek elkészítésével szemben. Ugyanez igaz a videózásra is. Semmi másra nincs szüksége az embernek ilyen téren csak szenvedélyre és kreativitásra. Tehát ha találunk egy olyan embert, aki elhivatott a fotózással vagy videózással, nyugodtan válaszhatjuk őt az esküvőnk dokumentálására. Ráadásul, olcsóbban is dolgozik, mint az átlag.

Tehát egyikünk sem szeretne, béna képeket vagy videókat kézhez kapni, ha már egyszer fizetett ezért a szolgáltatásért. Ilyenkor általában oda adhatnánk a nagymamának is a gépet, hogy készítsen képeket vagy videókat. Körülbelül ugyan ott lennénk. Lényeg az, hogy azért mert valami olcsóbb, nem biztos, hogy megéri nekünk azt a szolgáltatást választani, ám egy kis kutatással rá jöhetünk, hogy megbízható-e az adott személy vagy sem.  Ha az esküvőnkről van szó, próbáljunk ésszerűen gondolkozni és szervezni, ne csak a pénztárcánk vezéreljen bennünket. Hiszen jobb esetben, az ember életében csak egyetlen egyszer adódik ilyen csodás alkalom. És olyankor jó ha nem a bosszankodás marad csak utána emlékként.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!