Bizonyára minden hölgynek a ruha jut először eszébe az esküvő szó hallatán, nem hiába hiszen ez még gyerekkorban kezdődik a Barbie babák között, akik szebbnél szebb ruhákba tündökölnek minden nap. Egy esküvő megszervezése nem kis feladat, de ez mellett még rengeteg dologra kell figyelni, ha ragyogni szeretnénk a nagy napon. Legyen tökéletes a hajunk, a sminkünk, a manikűrünk és mindenekelőtt természetesen a ruhánk, hiszen ettől függ minden.

Napjainkban sajnos nagyon megemelkedtek a ruhák árai, ezzel együtt a menyasszonyi ruháké is. A jó hír azonban az, hogy kellő leleményességgel és körültekintéssel, olcsón is miénk lehet a hűen áhított habos babos csoda, már ha ez az elképzelés persze.

Az első lépés, hogy vegyünk elő egy füzetet és tollat, majd írjuk le mik az elvárásaink magától a viselettől. Milyen szín legyen? Hagyományos fehér? Ezen belül milyen árnyalat? Hófehér esetleg csont, vagy törtfehér? Feszülősben szeretnénk tarolni, vagy a mesebeli rakott szoknyát látjuk képzeletben magunkon szívesebben? Hosszra mi az elképzelésünk? Teljes hosszú, bokáig érő, egészen rövid, esetleg extrább fazonra vágyunk, elöl rövid hátul hosszú? Mellrésznél zárt, vagy elegánsan nyitott? Csipke, selyem, kasmír esetleg valami teljesen más anyag? Ha a legtöbb kérdésre megvan a válasz, rettentően megkönnyítettük a saját és az eladók dolgát is, hiszen tudni fogjuk, mihez nyúljunk. Hasznos ezek mellett lejegyzetelni mi az, ami teljesen kizárt.

Természetesen akkor sincs probléma, ha nincs elképzelésünk mindenről, hiszen rengeteg inspiráló oldalt és blogot találhatunk ebben a témában. Ez esetben hasznosnak tartom lementegetni azokat a képeket, részleteket, amiket lenyűgözőnek találtunk, így könnyebben kiszűrhető majd, hogy számunkra mi lesz az igazi.

Mivel érthető módon nem szeretnénk eget rengető összegeket költeni egy ruhára, több tipp is van a tarsolyomban.  Első körben azoknak, akik egyáltalán nem ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz. Véleményem szerint roppant stílusos tud lenni, egy kifinomult és elegáns hófehér öltönynadrág egy hozzá passzoló zakóval. Képzeljük, csak el micsoda sikkes megjelenést kölcsönöz egy gyönyörű gyöngysorral és megfelelő fülbevalóval, amihez egy ízlésesen elkészített kontyot tudnék elképzelni. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek leesne az álla, és elérhető lenne ezzel a kívánt reakció, mind a vőlegényre mind pedig a vendégekre nézve.

A másik remek ötlet, ha szintén nyitottak vagyunk, hogy olyan ruhaüzletekben nézünk körül, ahol ugyan nem esküvői, de elegáns ruhákat árusítanak. Csodálatos overálok, báli ruhák, és dresszek között is találhatunk olyat, amire azonnal igent mondunk, töredéke annyiért. Nem mellesleg rengeteg olyan darab található az ilyen üzletekben, amiről nem mondható meg, hogy nem kifejezetten esküvői szalonból lett vásárolva.

Ha nem rettenünk el a használt ruhák viselésétől, akár ilyenre is van lehetőség, hiszen az interneten rengeteg hirdetést találhatunk, hogy eladóvá vált, egyszer viselt esküvői ruha keresi új gazdáját. Higgyétek csak el, hogy így is ki lehet fogni az igazit, sőt akár ilyen esetben alkudozni is tudunk.

Ha a felsoroltak közül, még mindig nem találtad meg a megfelelő alternatívát számodra, akkor se csüggedj, hiszen van még egy remek tippem. Persze ez csak abban az esetben érvényes, ha lelki szemeid előtt látod, milyen is az a ruha, amit viselni szeretnél, és megfelelően el is tudod ezt mondani. Ha ez megvan, akkor keress fel varrónőket, mond el az elképzelésed, kérj árajánlatot, tájékozódj, látogass el méteráru boltokba és varrasd meg álmaid viseletét. Ez időigényesebb, mint a korábban felsorolt társai, de a végeredmény szerintem mindent megér, és ha nincsenek luxus vágyaid, olcsóbban is jössz ki, mintha a szalonban választottál volna.

Ha viszont mindenképpen egy filmbeillő ruhavásárlást tervezel, barátnőkkel és pezsgővel, abban az esetben azt tudnám tanácsolni, hogy várj az akciókig. Mint ahogy minden ruhaüzletben, így ezeken a helyeken is van, hogy kedvezményesen tudsz vásárolni. Addig is térképezd fel ezeket a szalonokat, olvass róluk véleményt, kérd ki az eladók segítségét.

 Akárhogy is döntesz, higgy benne, hogy az csodálatos lesz.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!