A cipő a nők körében kimagasló fontossággal bír. Mindig nagy dilemma a cipővásárlás, főként, ha alkalomról van szó. A nők hajlamosak arra, hogy leértékelt cipőket meg vásároljanak, csak azért, mert le van értékelve, viszont nincs is hova felvenni, nincs is mihez felvenni.

De ha alkalmi cipő vásárlás előtt állnak, akkor már megfontolják a cipővételt, hiszen egy alkalmi cipő nem olcsó mulatság, és nem hétköznapra való, ráadásul egy hozzá illő alkalmi táska is kiválasztásra kell, hogy kerüljön, na és a ruha? Ha már a tökéletes örömanya ruha kiválasztásra került, – legyen ez kosztüm, koktélruha, egyrészes-, vagy kétrészes ruha, akármelyik szerencsés darabra esett is a választás,- a következő lépés egy hozzá illő cipő.

Vagy talán először vásároljuk meg az örömanya cipőnket, és ahhoz válasszunk később ruhát, táskát?  Ez egy sarkalatos pont, hogy milyen lábbelit visel egy örömanya.

Az első mindenképp, ami prioritást élvez, az a kényelem.

Egy menyasszonynak sem lenne jó egy kényelmetlen lábbeliben végig táncolni az éjszakát, de még egy szimpla vendégnek sem, hát még egy örömanyának, aki már nem fiatal, és bizony gyorsabban merül az elem, mint 20-30 évvel ezelőtt. Gondoljunk csak bele, hogy már csak egy fél óra ácsorgás egy kényelmetlen cipőben mennyire megterhelő.

Csinálhatjátok persze azt is, hogy a szertartáson magassarkúban vesztek részt, és a mulatság idejére átvesztek egy kényelmesebb, ám de nem kevésbé csinos cipőt. Hidd el, többen lesznek így. 

De akármilyen cipőre is essen a választás, passzoljon az öltözékhez. De vajon mi fontosabb: a kényelem, vagy az, hogy passzoljon az öltözékhez?

Bézs és aranyszínű örömanya cipő.

  Kényelmes darab, valamint nem utolsósorban finom eleganciát sugalló darab, ízléses cipősarokkal. A cipő sarka lehetőség szerint legyen 2-3 cm. Teljesen lapos talpúban sem könnyebb táncolni.

Belül puha, és mivel nincs túl magas sarka, ezért kényelmes lehet akár a tánchoz is.

Egy szintén bézs színű ruhához tökéletes választás, vagy kár csont fehérhez is. De azért figyeljünk az árnyalatokra, hogy ne üssék egymást. 

Kényelmes és egyszerű cipő.

Ezt a lábbelit más alkalommal is felveheted, ha környezet-, és pénztárcabarát megoldást keresel. Ehhez a cipőhöz világos színű ruhát tudnék elképzelni.

Habár hófehér ruhát csak a menyasszony viselhet, a fehér többi árnyalata nem számít tabunak.

Lehet a mi ruhánk csontfehér, bézs, krémszín is játszik, vagy akár ekrü is, mint ez a szépséges cipőcsoda.

 Ha ekrü ruhánk lesz, akkor ez a cipőm tökéletes választás. Pánttal rendelkezik, így még tartja a lábunkat, nem kell attól tartani, hogy tánc közben kilépünk belőle.

Szinén egy kényelmesnek tűnő, de nem hétköznapi viseletre szánt cipő.

Modern örömanya lábbelik, amelyek nem kifejezetten a kényelmükről híresek, inkább a kecsességükről.

Viszont ha mindenképp valami ezekhez a modellekhez hasonló lábbeliről álmodozol, ajánlom figyelmedbe az ún. szilikon talp-, valamint sarokbetéteket, megkönnyíti az ilyen cipők viselését.

  Modern darabok, hosszú orrú, lekerekített orrú, virággal, vagy a nélkül, de mindenképp dísszel.

Extravagáns, nem hétköznapi örömanyáknak, akik ki akarnak tűnni a tömegből. Ilyen cipőhöz valami egyszerű, egyszínű ruha illik.

Szintén a mutatós, de nem a kifejezetten kényelmes cipők, a hozzájuk színben tökéletes passzoló táska párosításával.

Ezekhez a párosításokhoz vagy egyszerű, egyszínű ruha passzol, vagy pedig a színnek megfelelő.

Habár a piroshoz hozzátenném, hogy a piros szín- akárcsak a fehér- kimondottan a menyasszony színe.

A fehér a tisztaság színe, a piros pedig az új asszonyé.

Ezzel ellenben viszont manapság már nincs kőtáblába vésve, hogy a menyecske ruha színe piros kell, hogy legyen, van, aki királykéket visel, és van, aki piros alapon fehér pöttyöset, de már látni rózsaszínt is. Ezt jó előre tanácsos megbeszélni a menyasszonnyal.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!