Magyarországon számos tökéletes helyszín létezik arra, hogy összekössük életünket a számunkra megfelelő emberrel.

Nehéz választás, nehéz döntés, érdemes körülnézni alaposan, hiszen nem minden esetben a legfelkapottabb lehet a legjobb. 

Rengeteg dolgot kell szem előtt tartanunk, mielőtt meghozzuk a döntést, hiszen ez a kérdés egyáltalán nem olyan egyszerű, mint aminek látszik. Mindenekelőtt tisztázni kell, hogy hány embert szeretnénk meghívni, aztán kalkulálhatunk, hogy a meghívottak közül körülbelül hányan fognak ténylegesen eljönni. Lebonthatjuk a létszámot külön a szertartásra és külön a lakodalomra, hiszen biztos van olyan személy, akit szívesen látunk az eskütételnél, de a lagzira már nem terveztük meginvitálni különböző okokból kifolyólag.

Ha már ott tartunk, hogy a vendég számot meghatároztuk, érdemes a témát is átgondolni, ha tematikus esküvőről álmodozunk.

Miután megvan a menyegző témája, a hozzá leginkább passzoló helyszíneket kell összegyűjteni, alaposan tájékozódni és kiválasztani a minden szempontból ideálist.  Gondolunk itt például arra, hogy egy vintage stílusú esküvőhöz egy pajtát is számításba vehetünk, hiszen stílusilag tökéletesen összeillenek. Az elegáns nagy volumenű hangulatot nem egy csárdában fogjátok megtalálni, mint ahogy egy naturális esküvő hangulatához sem illeszkedik egy kastély berendezése, díszítése. 

Vajon fontos-e az, hogy helyrajzilag hol található a helyszín?

A párok félelme, hogy nem vesznek rész a meghívottak, ha nagyon távol van. Azt gondolom, hogy általánosságban elmondható, hogy akinek fontos a pár, az képes több kilométert is megtenni. Az utazás ilyenkor történhet egyénileg vagy szervezett buszos formában is. Távolabbi helyszínek esetében gondoskodni kell a szálláshelyek biztosításáról is. Ez történhet akár a pár vagy a meghívott költségén is.

A legnehezebben eldönthető kérdés, az nem más, mint, hogy kint vagy bent?

Mivel az időjárás mindig kiszámíthatatlan, ezért alaposan végig kell ezt gondolni. Mind a két lehetőségnek meg van az előnye és hátránya is. Mondhatnánk, hogy nyáron meleg van általában, de erre rácáfolt már több év nyara is. Pedig milyen hangulatos a szabadban rendezett ceremónia, mint egy romantikus erdei esküvő. Az esetleges időjárás változást rendezvény sátorral tudjuk áthidalni. A belső térben rendezett esküvőknél fontos a jól működő légkondicionálás. Mivel nyáron általában a szabadba vágyunk erre lehet megoldás, ha helyszín rendelkezik terasszal vagy parkkal.

Fontos kérdés lehet még az étel.

Abban az esetben, ha a tányérszervizes megoldást választjuk, jó tudni a felszolgáló személyzet létszámát. Ne fordulhasson elő az, hogy valaki már elfogyasztotta az ételét, míg más még meg sem kapta. Tálszerviz esetében tudnunk kell, a tálon lévő adagokat nehogy valaki éhen maradjon. A svédasztalos megoldásnál pedig gondolom már mindenki találkozott azzal, hogy a vendégek egyszerre rohamozták meg az ételeket. Van olyan helyszín is, amely nem rendelkezik saját konyhával, erre az eshetőségre remek cateringes cégek biztosítják az ételeket.

Camelot Club Hotel

Ha valami igazán romantikus helyszínt keresünk, akkor Camelot Club Hotel tökéletes választás lehet.

A boldogító igen kimondásához legszebb helyszín, a Dunakanyar szívében megtalálható hotel komplexumunk, ahol a gyönyörű régi fák árnyékában, a simogató Duna mellett meghitt pillanatokat élhet át mindenki. Festői táj, az igaz természet szépsége, bája és minden képzeletetfelülmúló kiszolgálás, kényeztetés vár a párra és vendégeire egyaránt. 

Teleki–Tisza-kastély

A Budai-hegység lábánál, Budapest közvetlen közelében, Nagykovácsiban található egy másik kis ékszerdoboz, a Teleki–Tisza-kastélyt.

A kastély egy különleges, Pest megyei exkluzív esküvői helyszín, mely kis-, vagy nagylétszámú, elegáns és egyben modern esküvők megtartására is rendelkezik alkalmas helyszínekkel. Modern hozzáállással, történelmi környezetben várnak Budapesttől alig félórára, zöld környezetben, szebbnél szebb helyszíneken. 

Ha szeretnétek, a teljes rendezvény lebonyolítását is vállalják a hangosítástól a cateringen, a fotós biztosításán keresztül a díszítésig. Beépített videó-, és hangtechnikánk pedig megkönnyítheti az ilyen irányú igényeket.

Szépia Bio & Art Hotel

A Szépia Bio & Art Hotel 2009 májusában nyitotta meg kapuit. Az M1-es autópályától mindössze 5 km-re található szálloda. Az egész évben könnyen megközelíthető, 38 szobás szálloda 7 tágas, napfényes konferenciateremmel rendelkezik, melyek felszereltségükben igazodnak a mai modern követelményekhez. A termek igény szerint leválaszthatóak és összenyithatóak, rugalmasan alkalmazkodva az álomesküvők igényeihez. Kívánságra összenyitható vagy elszeparálható világos termekben, körasztalos elrendezés esetén 100 fős vendéglétszámig kényelmesen megvendégelhetők a rokonok és barátok.

Rustic Garden

A Rustic Garden sem maradhat ki a sorból. Fehér karámokkal szegélyezett bekötő út, kamaraerdei és budaörsi panoráma, ezek mellett friss levegő és csodálatos környezet, és persze gyönyörű lovak.

A helyszínen rendelkezésre álló termek között található borospincéhez hasonló fűtött dísztéglás klubszoba, félig nyitott gerendás pajta, családias szaletli és sátorépítéshez alkalmas dombtető, pince bejáratok előtti tér vagy park. Akármi kihozható belőle ezért is olyan tökéletes.

 Rengeteg helyszín várja a házasodni vágyókat, mindegyik mást és mást tud nyújtani, ezért a legjobb, ha döntés előtt a kedvenceket személyesen is megtekintitek.
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!