Szerintem egyetértünk azzal, ha azt mondom, hogy esküvőnkre talán kislány korunk óta készülünk. Őszintén, hányszor játszottunk menyasszonyosdit? Hányszor képzeltük el, hogy zajlik majd az esemény? Hányszor terveztük meg fejben a ruhánkat? A válasz valószínűleg az ezer körül mozog mindegyikünk fejében.

Életünk egyik legmeghatározóbb pillanata, amikor felteszik nekünk azt a bizonyos kérdést. Onnantól kezdve, ha kimondtuk az igent elkezdődik egy teljesen új fejezet életünkben, ami rengeteg szervezéssel és választással jár.  Nincs ez másképp a ruhánkkal sem.

Akárhányszor forgattuk is le fejünkben az eseményt, hiába volt egy elképzelésünk a ruhánkkal kapcsolatban, ilyenkor valahogy szertefoszlik, minden, amit eddig biztosnak hittünk. Előbújik belőlünk a bizonytalanság, a döntésképtelenség, de nem kell aggódnunk, hiszen ez teljesen természetes, ha az ember mindenből a legjobbat szeretné.

Fontosnak tartom, hogy rendszerezzük gondolatainkat, hiszen ennyi dolgot még a legösszeszedettebb ember sem tud fejben tartani. Vegyünk magunkhoz egy füzetet, azt nyilvánítsuk a ruha füzetünkké. Ebbe pedig írjuk le a létező összes elképzelésünket. Vegyük sorra a legfontosabb kérdéseket. Milyen színben pompázzon? Hófehér esetleg csont vagy törtfehér? Hosszú, rövid, közepes, vagy extrább szabású legyen? Csipkéset szeretnénk, vagy sem? Egyszerűt, vagy feltűnőt? A habos-babosat preferáljuk, vagy a szexi karcsúsítottat? Tartalmazzon tüllt vagy semmiképp sem? Dekoltázsra milyen legyen? Lekerekített, kivágott, esetleg teljesen zárt? Ha ezzel megvagyunk, firkantsuk le azt is, ami teljesen kizárt számunkra. Ezzel leszűkíttettünk egy első kört, hogy a későbbiekben, ha már a szalonban tartunk, biztosabban lépjünk oda a ruhákhoz.

Szerencsénkre rengeteg weboldal, blog és insipációs oldal létezik, és foglalkozik a témával. Nyugodtan szánjunk rá egy délutánt egy finom tea társaságában arra, hogy keresgélünk, nézegetünk, informálódunk, inspirálódunk. Veszíteni valónk ezzel szemben nincs, maximum egy délután, de nagy valószínűséggel kitárjuk magunk előtt a lehetőségeket, és nem szűk látókörrel mutatunk rá rögtön az első lehetőségre.

Mindenképp érdemes minél több szalont meglátogatni, ezzel feltérképezve mind a kínálatot mind pedig az árakat. Finoman lehet akár puhatolózni arra is, hogy nem-e várható a közeljövőben valamiféle promóció, akció.

A ruha választásakor érdemes testünk paramétereit figyelembe venni. Ha magasak vagyunk, kerüljük a hosszú, vékony ruhát, érdemes inkább olyat választani, amely lefelé bővül, és kettéosztja valamilyen szabásvonal. Ha alacsonyak vagyunk, ne törje meg szabásvonal a ruha vonalát. Válasszunk kevésbé terjedelmes, egyenes szabású, lágy esésű anyagból készült ruhát. Remek praktika ilyenkor még egy kényelmes magas sarkú cipő, esetleg magasra tűzött haj. A hosszú felsőtestet előnyösen rövidítik a különböző rátétek, applikációk, puffos részek, vagy lágy hullámok a ruha anyagában. Kis mell esetén, a mellrészen lévő csipke, díszítések, gyöngyök nőies halmokat eredményeznek, ha pont fordított helyzetben vagyunk, és nagy mellekkel rendelkezünk, kerüljük a spagetti pántos ruhát. Helyette jó megoldás a vastag vállpánt esetleg egy csinos bolero viselete.

Amit még érdemes eldöntenünk, hogy szeretnénk-e a ruhához viselni fátylat vagy sem, hiszen ez is fontos szempont a választáskor.  A cipő sem elhanyagolható tényező, hiszen egy jól megválasztott magas sarkú elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének, viszont ha hadilábon állunk ezekkel, ne az esküvő napján kísérletezzünk vele, akkor hagyjuk inkább meg azoknak, akik otthonosan mozognak benne. Egy lapos talpú cipő is csodásan tud mutatni, ha az ízlésesen van kiválasztva.

Ékszerek terén érdemes nem túlzásba vinni a dolgokat, végképp akkor, ha a ruhánk is kellőképp díszes. Rettentő visszataszító tud lenni, amikor valaki mindent magára aggat. Inkább kölcsönöz karácsonyfa megjelenést, mintsem kifinomult hölgyet.

 Akárhogy is választunk, fontos, hogy kellemesen érezzük magunkat a ruhában, és ne feszengjünk benne.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!