A hála az egyik legmélyebb emberi érzelem, amelyet minden korban, a legkülönbözőbb formában igyekeznek megélni. Sokféleképpen kifejezésre lehet juttatni, akár szavakkal, bármilyen ajándékkal, tánccal, énekkel vagy fotók, emlékek felidézése alkalmával is. A szülőkkel való kapcsolat mindig egészen különleges, és az esküvő napján a hála érzése még jobban felerősödhet az ifjú pár szívében. Hiszen tőlük kapták az életet, támogatásukkal egyengették az útjukat, támaszt nyújtottak minden helyzetben és segítették gyermekeiket abban, hogy felnőtté váljanak. Mindig ott voltak a legnehezebb és a legboldogabb pillanatokban egyaránt és most is ott ülnek majd az első sorban, amikor az oltár előtt örök hűséget és szerelemet fogadnak életük párjának a nagy napon. A polgári szertartás alkalmával lehetőségük nyílik köszönteni és kifejezni hálájukat szüleik felé. Ez az egyike azon pillanatoknak, amikor érzelmektől elérzékenyülve, örömkönnyektől áztatva kifejeznék hálájukat életük addigi minden pillanatáért szüleiknek. Ebbe a csodálatos pillanatba annyi mindent szeretnének belesűríteni, ami talán bele sem fér abba az ajándékba, amivel kedveskednének nekik. Az ajándék kiválasztása komoly fejtörést okozhat, de bizonyosan személyre szabott és igen megható lesz, bármilyen döntés mellett teszik le a voksukat a végén. A bőség zavarában teljesen elbizonytalanodva kutatnak majd. Éppen ezért adunk most egy-két tippet, milyen lehetőségek közül választhatnak.

Az első gondolat, ami szinte minden alkalommal beválik, az egy szép virágcsokor, ami az örömanyák egyik kedvenc ajándéka. Megnöveli az ajándék értékét, ha a virág még hosszú ideig nem hervad el, és így még tovább emlékezteti a szülőket erre az örökre emlékezetes pillanatra. Ezért ma már divatosak a virágdobozok vagy a virágkosarak is, amelyekben tovább maradnak életben a színes, illatos növények. Egy kis címkével vagy egy fotóval kiegészítve még meghatóbbá tehetik ezt az ajándékot.

Ha már említettem a fotót, legyen a következő lehetőség a sorban, a hála kifejezésére ebben a varázslatos ceremóniában. Egy közös fénykép örökké csodálatos emlék marad erről a pillanatról, és ha egy kedves, érzelmekkel teli szöveget, dalrészletet, régi kis mesét, amit a szüleik mondtak vagy bármilyen kedves idézetet tesznek, vagy írnak mellé, bizonyosan igazi örömkönnyeket csalhatnak az örömszülők szemeibe. Ha van olyan barátjuk, aki ügyesen fotózik akár egy jó telefonnal is, és az esküvői készülődés során „ravasz” módon elkészített egy közös képet a szülőkkel, akkor azt előhívathatja egy közeli üzletben, ha van ilyen. Ezt a fényképet már a ceremónia alatt betehetik egy erre az alkalomra kiválasztott képkeretbe, amit így átadhatnak szüleiknek. Garantált a sírás és a meghatottság, hiszen épphogy elkészült a fotó, máris csodás ajándék lett a pillanatból. Ha van rá lehetőségük akkor egy kis hála-videóval is készülhetnek, bár ezt nem a ceremónia alkalmával, hanem a vacsora felszolgálása előtt szokták levetíteni, és nagyon megható pillanatokat válthatnak ki vele.

A fotóalbum készítése egy hosszabb folyamat, de amikor a fotókat kiválasszák hozzá, bizony kellemes emlékeket és megható pillanatokat élhetnek át. Ugyanezt a meghitt és fantasztikus emlékekkel teli érzést adhatják át ezzel a kedves ajándékkal szüleiknek is. Ebbe az ajándékba egészen gyermekkoruktól beleszőhetik érzéseiket, élményeiket, emlékeiket és ezáltal elmondva képekben, hogy mennyire hálásak szüleiknek az eddigi életükért és ezért a napért, pillanatért. Természetesen itt is egy-egy kép mellé kis kedves szöveggel, írással, idézettel még érzelmesebbé tehetik az ajándékukat.

A saját kézzel írott levél, akár egy különleges papírra, egy szép színű tollal, garantáltan örömkönnyeket előcsalogató szülőköszöntő ajándék. Mi más tudná jobban, szebben, érzelmesebben, őszintébben és meghatóbban kifejezni a hála érzését a szülők felé, mint az igaz szó. Írjanak le minden olyan érzést, pillanatot, amiért hálásak szüleiknek. Amíg írják a levelet, akár néhány könnycsepp is áztathatja papírjukat, amely még inkább egyedivé varázsolja ezt az amúgy is igazán személyre szabott ajándékot. Olyan emlékeket idézhetnek fel, amelyek feledésbe merültek és olyan érzelmekkel itathatják át szavaikat, amelyeket csak szüleik érthetnek meg és érezhetnek át. Ide kapcsolódnak még a saját kezűleg készített ajándékok is, amelyek kivétel nélkül, mindig jó választásnak bizonyulnak. Ezekre picivel több időt kell rászánni, de az értékük, az felbecsülhetetlen marad, ahogy a kézzel írott levélnek is. Akár fényképekből készíthetnek kis albumot, vagy egy puzzle is ötletes ajándék lehet. A jó kézügyességgel rendelkező párok akár faraghatnak, hímezhetnek, készíthetnek kis egyedi, házi virágcserepet, virággal vagy éppen díszes dobozkát is. Az ajándékok különlegeségének csak a képzeletük és a fantáziájuk szabhat határokat.

Készülhetnek egyedi boros vagy pezsgősüveggel, saját, megtervezett címkével és rajta egyedi szöveggel, idézettel vagy akár fényképpel is. Választhatnak egy hozzáillő 6 darabos pohárkészletet is, amelybe bármilyen szöveget gravíroztathatnak is ugyanúgy.

Jópofa és ötletes, manapság egyre divatosabb ajándék a családfa párna vagy kép, amelyen minden családtag szerepel egy szépen meghímzett vagy megnyomott fa ágának részeként. Szép és megható ajándék lehet a szülői ház hálószobájában vagy nappalijában, amelyre ránézve mindig kellemes emlékeket idézhetnek fel az esküvőről.

Felsorolunk még néhány olyan ötletet is, amelyek nem szokványos szülőköszöntő ajándéknak számítanak, de megállják a helyüket és manapság már egyre inkább belopják magukat az ifjú párok szívébe egy extrémebb szülőköszöntő ajándék választása alkalmával.

Pénztárcától függően és a szülők habitusához és szabadidejéhez is alkalmazkodva, akár élményeket is ajándékozhatnak szüleiknek. Lehet ez akár egy külföldi utazás, egy hazai wellness hétvége, vagy bármilyen kellemes élmény, amelyről tudják, hogy szüleiknek örök, maradandó emléket adhatnak szülőköszöntés alkalmával.

Ezen kívül örömapáknak jópofa ajándék lehet egy pár feliratozott zokni, vagy egy egyedi feliratozású nyakkendő is, akár egy képpel és felirattal megnyomott póló vagy zsebkendő is. Választhatnak egy órát, amelynek a számlapján egy kedves szöveg és egy fénykép van. Ha szeret barkácsolni, bármilyen szerszámot feliratozhatnak ajándékba. Ha van kedvenc hobbija, bármit gravíroztathatnak, amit használ a hobbija alkalmával.

Örömanyáknak jó ötlet egy szép díszes, feliratozott dobozban egy ékszer, lehet akár anya-lánya nyaklánc vagy egy fülbevaló, amit büszkén viselhet bármilyen alkalommal, emlékezve a nagy napra. Az anyukák szeretnek bevásárolni, ezért egy egyedi szöveggel feliratozott vagy meghímzett szatyorral szívesebben mennek shoppingolni. Egy bögre, amelyből reggel megihatja kávéját, miközben egy fotó köszön vissza rá emlék formájában, vagy egy egyedi neszesszeres kistáska, amiből szépítkezik a fürdőszobában. A lehetőségeknek csak önök szabhatnak határt, értékrendjük, gondolataik és érzéseik alapján.

Egy fontos jótanács még a végére. Sokszor ez másképp történik a ceremónián. Először mindig a menyasszony szüleit köszöntsék, és ha lehetséges, akkor együtt, majd utána szintén együtt a vőlegényét, mert így tudják mindketten kifejezni a hálájukat a párjuk szülei iránt is. Nem mellékesen megjegyezve, ezzel a fotós dolgát is megkönnyítik, hiszen, ha egyszerre, de egyenként mennek a két családhoz, sok jó fotó és érzelmes pillanat lemarad az esküvői albumból. Persze ez mindenkinek a saját döntése, de megfontolandó.

Zárszóként, a legkisebb apróságoktól és figyelmességektől kezdve egészen a legnagyobb ajándékokig bezárólag, bármit választhatnak. Ha jól ismerik szüleiket, akkor a választásban is ehhez mérten döntsenek, mert így tudnak majd a leginkább szívhez szóló ajándékkal kedveskedni, és köszönetüket kifejezni nekik. A legfontosabb dolog az, hogy az ajándékukban benne legyen a hálájuk kifejezése, amit éreznek, és hogy kifejezzék azokat az érzéseiket, amelyeket a köszöntő alkalmával át szeretnének adni szüleiknek, ott belül, a szívükben, a lelkükben.

Sok boldogságot kívánunk.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!