Évről évre egyre többen választják esküvői helyszínüknek Tatát.

Nem is csoda, hiszen elképesztően gyönyörű helyszín, és kihozható belőle mindaz, amire csak egy házasulni vágyó pár vágyhat.

Nézzük hát, mik a legjobb helyszínek, ha itt gondolkozunk. 

Az esküvői helyszín választását a vágyaink mellett sokszor praktikus szempontok is befolyásolják. Az ifjú pár nyilván egyéniségének, neveltetésének megfelelően válasz a hagyományos, romantikus vagy különleges, néha extrém esküvői helyszínek közül. Ha a fő csapásvonal, a stílus kialakult, először is érdemes elgondolkodni azon, hogy az általunk választott időpontban hagyományos vagy szabadtéri esketés lenne –e praktikus.

Miközben a megfelelő helyszínt keresed, gondolj az esküvői meghívottak listájára.

Hányan vesznek részt az esküvőn?

Ha tudod, milyen hosszú a meghívottak listája, pénzt spórolhatsz. Hogyan? Ha például 300 meghívottad van, és ennek megfelelően bérelsz helyszínt, de nem jönnek el csak 150-en, a nagy hely csak kidobott pénzt jelent. Fordítva is lehetséges, mikor túl kicsi a hely, a sok vendég számára, ami ugyebár egy igazán kényelmetlen szituáció. Mérlegelj és alaposan fontold meg, hogy milyen helyszínre esik a választásod!

Fontos már az elején megbeszélnetek, hogy csak polgári esküvőt vagy egyházi szertartást is szeretnétek. Utóbbi esetben érdemes egy, a helyszínhez közeli templomot is kinéznek. Arra is van lehetőség, hogy a vacsora helyszínén történjen meg a ceremónia is, arra azonban számítanotok kell, hogy ennek általában külön díja van, amit az anyakönyvvezetőnek kell megfizetnetek. Ha ezt a megoldást választjátok, járjatok utána, van-e a ceremónia megtartására alkalmas, romantikus helyszín.

A helyszín kinézete az, ami a zene mellett megalapozza a házasságkötés utáni buli hangulatát. Ez az, amire biztosan emlékezni fognak a vendégek. A helyszín kiválasztása ebből a szempontból is nagyon hangsúlyos, egy jól megválasztott dekoratőrrel vagy esküvői dekoráció szolgáltatással pedig hihetetlen dolgokat tudtok kihozni a helyből. A sok virág természetességet, eleganciát sugároz, ha pedig jól választjátok meg a virágok fajtáját (amiben a dekoratőr minden bizonnyal a segítségetekre lesz), igazán a ti stílusotokra szabható a dekoráció.

Nagyon hangsúlyos része minden esküvőnek a vendéglátás. Döntés előtt térjünk ki az alkalmazható ültetési módokra, a felszolgálásra, válaszható –e svédasztalos ellátás, ha korlátlan italfogyasztásban egyezünk meg, pontosan mit tartalmaz, bevihetők –e hozott étel, ital, házi sütemény. Ha igen, van –e ezek tárolására, hűtésére elegendő hely. Kérjünk több menüajánlatot, ha lehetőség van rá, vegyünk részt egy korábban megrendezett esküvőn vagy próbavacsorán. Ne feledjük, ha jó hangulatot, felejthetetlen zökkenőmentes ünneplést szeretnénk, a vendégek igényeit is szem előtt kell tartani, hiszen az a cél, hogy a lehető legjobban érezze magát minden résztvevő. 

Fontos, hogy a szórakoztatáshoz megfelelő infrastruktúra, technikai háttér álljon rendelkezésre. Kérdezzük meg, van -e hangosítás, CD, DVD lejátszó, projektor vetítővászon, mekkora a színpad, táncparkett.

A parkolási lehetőségeket, feltételeket is előre rögzítsük. Ha éjszakába nyúló ünneplést tervezünk, gondolnunk kell a vendégek elszállásolására is. Tudjuk meg, van –e a közelben szálloda, vendégszoba, az adott időpontra van –e még szabad kapacitás.

A hangulatot könnyen elronthatja egy nyűgösködő, magát nem komfortosan érző kisgyerek. Ha van a meghívandók közt baba, gondoskodnunk kell olyan helyről, ahol őt szoptathatják, pelenkázhatják, lefektethetik. A nagyobbak részére hasznos az etetőszék, a játszósarok, és ha van rá mód gyerekprogramok, animáció is.

Pálma rendezvényház

A Pálma rendezvényház méltán az egyik kedvenc helyszín az esküvők lebonyolítására. Itt az álmok ténylegesen valóra válnak. Tata egyik nevezetes látnivalója az Európában méltán ismert Angolpark, melynek kapujában üdvözli vendégeit a Pálma Rendezvényház. E csodálatos környezetben számos ifjú pár mondta már ki a boldogító IGEN-t! A Pálma Rendezvényház egyesíti magában mindazt a körülményt, ami tökéletessé teszi egy esküvő lebonyolítására. A lakodalom fáradalmait a Hotel Kristály nászutas szobájában pihenheti ki az ifjú pár, mely a helyszín ajándéka. 

Elegáns esküvői szertartás rendezhető azonban a Kristály Imperial Hotel Barokk Díszudvarán, majd tradicionális esküvői vacsora és mulatság a szálloda Esterházy Éttermében. Mindenkinek ajánlott aki szereti a kifinomult eleganciát, és a szépséget. 

Tata tökéletes mindenféle szempontból, egy igazi kincs, ezért érdemes körülnézni a választékok között. Egy biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog, ha erre a városra esik a választás.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!