Ha valami igazán különleges és emlékezetes esküvőre vágysz, bátran szervezd a nagy napot egy csodás, hófehér téli napra! Az esküvői szezon javarészt inkább a melegebb hónapokra tehető, mégis mesés hangulatú napot hozhattok össze a téli évszakban is. Gondolj csak a hófödte, gyönyörű tájra, a hulló hópelyhekre, a pattogó tűz látványára! Ezzel igazán egyedi, és feledhetetlen boldogító igent valósíthattok meg, mely a szeretteitek számára is csodás élmény marad majd!

Nyáron, a verőfényes napsütésben vagy tavasszal, a színpompás virágok erdejében nem nehéz csodaszép esküvői fotókat készíteni. Ősszel és télen azonban a kellemetlen időjárással is számolni kell, de szerencsére nem lehetetlen ugyanolyan – ha nem jobb – fényképeket gyártani.

Ruha

A menyasszonyi ruhád legyen a megszokottnál kicsit vastagabb anyagból, például finom bársonyból. A hangulathoz kifejezetten jó választás egy hosszú ujjú darab, melynek ujja készülhet áttetsző csipkéből. Tipikus és praktikus darabnak számít a fehér szőrmebunda, vagy egy földig érő kapucnis pelerin. A ruhák színeiben megjelenhet a frissen esett hó fehérsége, a csontfehér, de a jeges kék is visszaköszönhet öltözékünkön. Ha pedig inkább a kontrasztok hívei vagytok, akkor díszítő elemként a piros színt is használhattok, mellyel kicsit ünnepibbé, bensőségesebbé varázsolhatjátok a hangulatot. A vőlegényeknek ebben a téli hangulatban könnyebb dolguk van, csak a cipőválasztásra kell jobban odafigyelniük, valamint érdemes a nagykabátból finomabb anyagút választani. A hideg ellen védekezhettek egy színben passzoló, divatos sállal, vagy kalappal.

Haj és smink

A téli esküvő nem szab határokat a fürtjeidet illetően sem, ugyanúgy passzol a hangulathoz a laza, kiengedett, bájosan hullámos haj, mint egy szorosan összefogott konty. Frizuráddal „hókirálynős” hatást kelthetsz egy hajba helyezett ezüst tiarával, vagy díszítheted ezüst hajpánttal, hajtűvel, valamint csattokkal! Igyekezz a lehető legtartósabbra készíttetni a fodrászoddal, mert hajkölteményednek lehet, hogy kellemetlen időjárási viszonyokat is ki kell majd bírnia!

Téli esküvői helyszínek fotózáshoz:

Egy igazi modern magyar, 21. századi esküvői fotózás helyszín: 21 Magyar Vendéglő

Ha a tradíciókat a modern jegyekkel ötvöznék esküvőjükön és az esküvői fotókon is, a Budai Vár kihagyhatatlan hátteret biztosíthat. Itt található emellett a 21 Magyar Vendéglő is, amelynek belső tere és terasza is éppen ezt a stílust hivatott képviselni: a 21. századi magyar étterem klasszikus megjelenése, elegáns, mégis kötetlen hangulata tökéletes választás a letisztult, elegáns – mégis modern esküvői fotók készítéséhez.

Bensőséges, családias hangulatú esküvői fotózás helyszín: Pest-Buda Bisztro

Nem minden pár rajong a csillogó eleganciáért, vannak, akik egy egyszerű, de mégis elegáns környezetet látnának viszont esküvői fotóikon. Ha Önnek is fontos, hogy egy igazi bensőséges, szeretettel teli fotózás keretein belül készüljenek el az esküvői fotók, egy olyan helyszínre lesz szükség, ahol nem érzik feszélyezve magukat. Amennyiben egy kicsit oldottabb hangulatú esküvői fotózást szeretnének egy igazi családias környezetben, a Pest-Buda Vendéglő lesz a legjobb választás.

A Pest-Buda különálló terasza a Budai Várban, a Hess András téren várja azokat a párokat, akik egy meghitt, családias hangulatú fotókat képzelnek el az esküvői albumukban. Egy igazi kuckós, hagyományos étterem, az itt készült fotók mindig mosolyt fognak csalni a házaspár arcára! Itt nem kell attól tartani, hogy a pózok nem sikerülnek jól, hiszen ezen a helyszínen a szerelmes pillanatoké a főszerep, egy jól sikerült fotóhoz pedig nem is kell több!

Vagány, trendi esküvői fotókhoz: a Baltazár Grill a tökéletes helyszín!

Ma már nem meglepő, ha az ifjú pár a hagyományoktól elrugaszkodva egy valódi vagány, lendületes esküvői fotózás helyszínt keres. Ha szeretik a karakteres helyeket, a különleges stílusú hátteret – a Batlazár Grill tökéletes helyszínt adhat a fotózásnak: az étterem belső tere és a borospince egyedi hangulata, élettel teli megjelenése biztos, hogy teljesen egyedi képeket eredményez majd!

Ha már megvan a tökéletes esküvői fotózás helyszín… Tippek az esküvői fotózáshoz 

A legfontosabb, a tökéletes esküvői fotózás helyszín már megvan, így áttérhetünk néhány egyéb fontos tényezőre a fotózással kapcsolatban. Ugyanis a helyszínen kívül vannak még olyan egyéb pontokat, amikre érdemes figyelni, ha igazán tökéletes fotókat szeretnénk.

A fotózásra már pár héttel a nagy nap előtt érdemes felkészülni. Ilyenkor be lehet iktatni egy kozmetikust, egy fodrászt, hiszen ha a fotózás napjára időzítjük ezeket, nem biztos, hogy olyan lesz a végeredmény, amit vártunk, és innen már nincs visszaút.

Ha igazán változatos fotókat álmodtak meg, akkor érdemes más ruhát választani a kreatív fotózásra, mint a nagy napra. Ez a menyasszonyok esetében fontos leginkább, hiszen nem egyszerű számukra a sok csodálatos ruha közül csak egyet választani. Ebben az esetben két különböző stílusú ruhában is tündökölhet az ara. 

Fontos elmondani a fotózással kapcsolatban, hogy nagyon türelmesnek kell lenni egy ilyen munkához, hiszen akár több órát is igénybe vehet. Érdemes ezért testileg és lelkileg is felkészülni rá, hiszen  ez egy egyedi, megismételhetetlen pillanat! 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!