A házasságkötés előtt az egyik legfontosabb feladat a karikagyűrű beszerzése, hiszen ez lesz az “emlék” „bizonyíték”az esküvőről, amit életetek végéig viselni fogtok. 

Először is el kell döntenetek, hogy inkább a hagyományok, az egyszerűség hívei vagytok, vagy pedig extravagánsak?  Nem baj az, ha nem vagytok teljesen egyformák, az sem baj, ha nem értetek mindenben egyet, hiszen így kiegészítitek egymást, így lesztek különleges, egyedi, unikális pár, így lesz tökéletes harmónia, akár egy szimfónia. Tökéletes házasság nincs, ahogy tökéletes szerelem sincs, de talán tökéletes karikagyűrű van, amivel tükrözhetitek az egyéniségeteket, a szerelmeteket.

Az arany: a klasszikus örökérvényű, ami sosem megy ki a divatból. Azt akarjátok, hogy szerelmetek örökké éljen?  A hagyományok hívei vagytok? Akkor válasszátok az örök klasszikust, az aranyat.

Ezüst: Sokarcú ezüst, kissé hideg szín. Lehet kombinálni arannyal, gyémánttal.

De miért válasszunk gyémántot?  A gyémánt ősidők óta kedvelt drágakő, méltán. Tisztasága, fénye, keménysége és ragyogása messze kiemeli a többi közül.  A gyémántköves gyűrűk és ékszerek mindig is a gazdagság egyértelmű jelei voltak. Gyémántkővel berakott gyűrűt az a férfi vásárolt szerelmének, aki egyértelműen ki akarta fejezni, hogy nem csak szereti, de gondoskodni is fog róla.

Egyik kategóriába sem illetek bele? Úgy érzitek, hogy ti elüttök ettől, és egész egyszerűen „ezek nem mi vagyunk” érzés töltene el ezekben a gyűrűkben?  Akkor a titánium karikagyűrűket nektek találták ki! Mi? Titánium? Most halljátok először? Akkor dőljetek hátra.

Éljen a 21. század új karikagyűrű divatja, a titánium karikagyűrű! A titánium karikagyűrűk nem csak azoknak ajánlottak, akik fémallergiában szenvednek, de azok is beleszerethetnek első látásra, akik nem érik be ám akármivel, akik szeretik a különleges dolgokat, akik ki akarnak tűnni valamivel a tömegből. Jó hír, hogy egyáltalán nem csicsás, olyan, mint egy alap, mint egy karácsonyfa, ami még dekorálásra vár. Izgi, ugye?

De mivel dekoráljuk? Önmagában tényleg „üres”? A titán ékszer önmagában is mutatós, de jól variálható arannyal és kövekkel is. A felsoroltakon kívül még egy érv a titán gyűrű, illetve titán ékszer mellett, hogy nem allergizál és nem okoz bőrirritációt.  Pozitív tulajdonsága még, amellett, hogy nincs irizáló hatása, hogy sokkal strapabíróbb, mint a klasszikus és örökérvényű arany. Tartós, strapabíró házasságot akarsz? Megtaláltad az igazit!

A titánium karikagyűrű nemrég tett szert hírnevére. De mi az oka a hirtelen jött hírnevének?

Népszerűségének egyik oka az, hogy pihekönnyű súlya miatt azok számára ajánljuk, akiket zavarnak az ékszerek, hiszen olyan, mintha nem is lenne. Igen, vannak a nők között is olyanok, akiket egyszerűen idegesítenek az ékszerek, hiszen mintha valami súly lenne ott.

A másik fő oka, hogy nem allergizál, mivel a titániumból viseléskor nem oldódnak ki fémionok. Így azok is bátran hordhatják, akik fémallergiában szenvednek. A közkedveltség harmadik oka minden bizonnyal az ár lehet, hiszen a titánból készült jegygyűrű párt sokkal kedvezőbb költséggel vásárolhatod meg, ráadásul sokkal strapabíróbb, mint az arany maga.


Igaz, hogy első ránézésre ez a fajta gyűrű meglehetősen egyszerűnek tűnik. Teljesen dísztelenül hagyni valóban egyszerű, snassz, „befejezetlen munka”, „oda még kell valami” benyomást kelt. Mit szóltok 1-1 nem hivalkodó, ám de elegáns gyémánt kövecskéhez? A titán szürkesége nagyon szépen kiemeli a gyémántok ragyogását. A keresztbe széltől szélig tartó kősor nagyon látványos, feldobja a titán gyűrűt. A cirkónia viszont nem ajánlatos. Ennek oka az, hogy a gyémánt keménységére szükség van a gyűrű készítése során. És, mielőtt az volna az első gondolatotok, hogy a gyémánt nagyon drága, az a hírem, hogy a Swarovski kövek drágábbak, és nyomába sem érnek a gyémántnak, mind minőség tekintetében, mind megjelenésre.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!