Napjainkban egyre kevesebben szeretnék egyszerű házasságkötő termekben tartani az esküvőjüket, helyette inkább valami különleges esküvői helyszínre vágynak. A legtöbben a szabad ég alatt mondanák ki a boldogító igent, ahol a természet szépségei adottak vagy éppen egy gyönyörű városra nyílik páratlan kilátás.

Összeszedtük, hogy melyek a top 10 esküvői helyszínek Magyarországon.

Budavári Hilton Budapesten

Azok számára, akik inkább városi hangulatú, klasszikus esküvői helyszínre vágynak, vagy szívesen maradnának a fővárosban, a Budavári Hilton tökéletes választás lehet. A különleges építészeti stílusú Hilton gyönyörű, történelmi környezetben fekszik Budapest szívében, ahonnan páratlan kilátás nyílik a káprázatos fővárosunkra.

Az esküvői helyszín a romantikus Halászbástya és a Mátyás templom szomszédságában fekszik, amelytől a Budavári Evangélikus templom és az I. kerületi házasságkötő terem is könnyen elérhető egy laza sétával. Az esküvői ceremónia helyszínére sokan választják a Dominikánus udvart és a kolostor kerengőjét. 

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

Tópart Hotel Balatonvilágoson

Az olyan párok számára, akik gyönyörű naplementével gazdagított, vízparti esküvőre vágynak, a Tópart Hotel Balatonvilágoson tökéletes választás lehet. A Balaton amúgy is régóta közkedvelt a házasulandó párok körében, de itt még saját vízparti szakasz egy privát mólóval is szerelmesek és vendégeik részére áll, ahonnan lélegzetelállító naplemente látható.

Nem csoda, hogy évek óta az egyik legnépszerűbb esküvői helyszín. A házassági ceremónián kívül a lakodalmat is meg tudja tartani itt az ifjú pár, a hotel pedig a vendégek elszállásolására is kitűnően alkalmas. Rossz idő esetén a szálloda ősfás kertjében felállított rendezvénysátorban is meg lehet tartani az esküvőt. 

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

TB Ranch Nyíradony

A magyar Texasban található TB Ranch igazán különleges esküvői helyszínt nyújthat a szerelmes pár és vendégei számára. Az egyedülálló Pajta Rendezvényházban igazi western hangulatot áraszt, amelyet tovább fokoz a helyszínen található lovarda is.

Egy teljes egészében élethű tanya fogadja a násznépet. Egyszerű fa bútorok és fapadló, aranysárga szalmabálák, színes virágok és csipkék teszik otthonossá a helyszínt.

A helyszínt családi vállalkozásként üzemeltetik, ezáltal családias légkörben fogadják a vendégeket. Teljes körű szolgáltatást kínálnak az esküvőszervezésben és a kivitelezésben, mindezt saját konyhával, házias ételekkel, kitűnő vendéglátással és szállással. 

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

Magyar Talléros Pálinka és Rendezvényház Nyírtasson

Az esküvői helyszínen két rendezvényház is található, amelyek távol vannak a lakóházaktól mivel egy erdővel, gyümölcsössel körbevett területen terül el.

A két helyszín kellő távolágra van egymástól, így gondtalanul tud mulatni mind a két násznép, anélkül, hogy zavarná a másikat. 

A Vintage részlegen a világos tereknek köszönhetően nincs az embernek túlzsúfoltság érzete, a vintage stílust pedig a berendezéseivel és a bútoraival is tükrözi. Ehhez tartozik egy gyönyörű Japán kert is.

Az Exkluzív részlegen egy hűthető, fűthető elegáns rendezvénysátor áll az esküvő részére. Maga a sátor külleme az eleganciát és a minőséget tükrözi. Ezen a helyszínen található egy mesebeli tó is, ahol egy hajó viszi az ifjú párokat a polgári szertartás helyszínére, ami egy mesterségesen épített sziget. Ezt egy híd köti össze a páratlan szépségű, mediterrán hangulatú parkkal.

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

Prónay Kastély Alsópetényen

A Prónay-kastély a fővároshoz közel, a templomdombbal átellenben található 1750 körül épült barokk stílusban. Ez a csodás épület ma már egy exkluzív esküvői helyszín, amit nagyon sok pár választ szívesen.

A kastély fénykorának hangulatát idéző Nagykastély reprezentatív termeinek a dísztóra és kastélyparkra nyíló szalonja az esküvők helyszíne. Az impozáns lakosztály a kastélyban tartott esküvők nászutasai számára is kitűnő választás.

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

Pálma Ház Tatán

Az számára, akik egzotikus, mediterrán hangulatú esküvőre vágynak, de ezért mégsem szeretnének külföldre utazni, tökéletes választás lehet a tatai Pálma Ház. Három esküvői helyszín is található itt. A legnagyobb a Pálma Rendezvényház, amely egy arisztokratikus bálterem.

 A Esterházy Étterem modern stílusa mellett, patinás boltíveivel a barokk kor történelmi hangulatát idézi. Kiváló helyszíne családias hangulatú, elegáns esküvőknek. A Barokk díszudvar kisebb létszámú, hangulatos szabadtéri esküvők kiváló helyszíne. 

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

Babérliget Kúria Polány

A Babérliget Kúria ideális esküvői helyszín mindazok számára, akik egy romantikus, vidéki esküvőre vágynak.

 A Kúria árnyas kertje, valamint a romantikus gesztenyefasor hangulatos helyszínt biztosít az esküvői szertartás számára, a vacsora és a mulatság idejére pedig az új építésű rendezvénypavilon biztosítja, hogy egy váratlan rossz idő se szólhasson bele a felhőtlen ünneplésbe. Kialakításának köszönhetően azonban mégis olyan érzést kelt, mintha a szabad ég alatt lenne az ember. 

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

Playa Luna Mátyusháza pusztán

A Playa Luna igazi kuriózumnak számít az óriási bambuszerdeivel, egzotikus pálmáival, grandiózus tavaival és a homokos strandjával. A dél-amerikai tengerpartok hangulatát idézi elő.

 Különleges növényzetével, egyedi formájú épületeivel egy szempillantás alatt elvarázsolja az ide érkező vendégeket.

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

Liszkay Borkúria Monoszlón

Azoknak a pároknak, akik igazi olasz hangulatú esküvői helyszínre vágynak sem kell külföldre utazniuk, ugyanis a Balaton északi partja szinte teljesen Toszkánát idézi elő.

Hol napraforgó-, hol pedig levendulamezők teszik még szebbé a balatoni tájat. A hegyről letekintve napsütötte dombok és a csillogó magyar tenger nyújt lélegzetelállító látványt.

A Liszkay Borkúrián kialakított szőlőbirtok és a tipikusan francia Chateaux stílusban épített, eklektikus elemekkel tarkított épület tökéletes választás. Olyan pazar panorámával rendelkezik, amilyen sehonnan sem látható.

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

 Villa Vitae Balatonfüreden

A Villa Vitae mesés, exkluzív környezetben, Balatonfüredtől mindössze néhány kilométerre, Tihanyi-félszigetre néző panorámával áll a házasulandó párok részére.

 A Villa Vitae egy igazán különleges esküvői helyszín a provence-i levendulamezők és a dél-franciaországi hegyek hangulatával. 

További részletek az az esküvői helyszínről itt olvashatók! 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!