Az ültetókártyáknak sokkal fontosabb szerepük van, mint azt gondolnánk. Ezek a pici kis kártyák nem csak csodálatos díszítésként szolgálnak az asztalon, hanem segítő szerepet is betöltenek. Gondoljunk csak bele mi lenne akkor, hogyha nem rendelkeznénk velük. Megérkeznek szép sorjában a vendégek, és mindenki eszeveszetten kezdi el keresni az ifjú párt, hogy akkor most ki melyik asztalhoz ülhet le, jönnek a viták, hogy ők ki nem állhatják egymást…

Nem célszerű menyasszonyként és vőlegényként az esküvő napján arra időt pazarolni, hogy az ültetéssel szervezkedjünk. Már jóval előre tervezzük meg az ültető rendet, és készítsünk hozzá aprócska kártyákat.

Ha igazán találékonyak vagytok, akkor elkülditek a vendégeknek előre az ültetés rendjét, így már otthon megnézhetik, hogy hol ülnek majd. Azt azért kössétek ki, hogy ez nem kívánságműsor, ezen már nem lehet változtatni, tehát nem lehet ide-oda helyezgetni a hóbortos nagynéniket, és a táncos lábú nagybácsikat!

Ötletek

Ültetőkártyákból annyi félét lehet kitalálni, amennyit csak szeretnénk. Általában az emberek az esküvő stílusához mérten választanak dizájnt, olyan színekből állítják össze ami harmonizál az esküvő részleteivel.

Az ültetőkártyákat elkészíthetjük magunk is, kézzel akár, hogyha szeretünk kézműveskedni, de választahtunk ezzel foglalkozó cégeket, ha a kreativitásunk annyira nem erős, vagy csak úgy látjuk nem lesz időnk arra, hogy elkészítsük őket.

Újrahasznosítás

A régi játékok, figurák is dekorációvá alakulhatnak, sőt ha táblafestékkel lefestjük a régi kacatokat, akkor bármit írhatunk rájuk. A bor kedvelői végre valamire felhasználhatják a régóta gyűjtögetett parafadugókat is, melyek alját érdemes levágni a stabil pozíció érdekében. A megmaradt csomagolóanyagok, kartonpapírok remek ültetőkártyaként és szalvétagyűrűként funkcionálhatnak.

Természet ihlette

Nem csak a vintage lagzik és a kerti bulik dísze lehet egy-egy természetes dekoráció, de minden alkalommal bevethetjük a szárított vagy préselt leveleket. Az asztalok valódi éke lehet egy picur nyári dísznövény vagy akár egy illatos és zamatos fűszernövény, amit egy kártyával dobhatunk fel. Olcsó, mégis mutatós megoldás, ha egy vékony ág zöldre vagy egy szál virágra kötjük a kártyát.

Gyümölcs és zöldség

Legyen szó akár zöldségről vagy gyümölcsről, a roppanós finomságok nem csak a fogások alapanyagaként használhatóak fel, de mutatós dekorációkat és ültetőket is készíthetünk a segítségükkel. A több levélből álló, keményebb zöldek esetében könnyen beilleszthetjük a kis kártyát, de akár be is vághatjuk a gyümölcsöt vagy a zöldséget. Mutatós megoldás lehet a régiesebb hatású témák esetén, ha festékkel lefújjuk a zöldet és egy szép gombostűvel tűzzük fel rá a nevet.

Parafadugó

Felhasználhatjuk az ezeréves parafadugókat is ültetőkártya gyanánt. Ebben az esetben jobb ugyanolyan parafadugókat beszereznünk, vagy ha esetleg van gyűjteményünk azokat felhasználni. Nincs más dolgunk, mint ejteni egy bemetszést a parafadugókon középen, szükségünk lesz pár szép kartonpapírra amit egyforma méretűre vágunk, és rá írjuk jól láthatóan, szép tollal a neveket, majd bele illesztjük a dugóba őket. Költséghatékony, és jópofa egyben.

Érdemes azonban szétnéznünk cégek terén is, ugyanis rengeteg gyönyörű ültetőkártyára tehetünk szert.

Kreatívcsiga

https://eskuvoi-meghivok.hu/

Meghívóinkat a fehér szín kivételével bármilyen színnel kérheted. Weboldalunkon találsz egy színskálát azt is tudod használni a választásban. Amennyiben nincs ott az általad kívánt szín, írd meg nekünk milyenre gondoltál és mi az alapján készítjük el a meghívódat.

Természetesen igen, akár több nyelven is elkészítjük. A meghívó ára 2 szövegváltozat elkészítését teszi lehetővé. Van lehetőség több szövegváltozattal is elkészíteni ennek költsége 1000 Ft / szövegváltozat.

Orsi Dekor

https://eskuvoidekor.com/ultetokartya-ultetesi-rend

  • Nincs tervezési díj
  • Akár 3 nap alatt is elkészítjük a terméket
  • Egyedi igényeket is kiszolgálunk

Ültetőkártya-készítés:

  • áttört mintás, lepkés vagy szíves
  • pillangós ültetőkártya pohárra
  • kihajthatós
Card Bazaar

https://www.cardbazaar.eu/?content=termekek&fokat=1&alkat=7

A lakodalmas asztal elengedhetetlen kellékei az ültető- és menükártya. Weboldalunkon a teljes kínálatunk töredékét találja meg, bátran keressen minket egyedi elképzelés esetén is. Fontosnak tartjuk, hogy a nyomtatott dekoráció a lehető legjobban passzoljon a díszítéshez, így széles papírkínálat áll megrendelőink rendelkezésére, illetve a nyomtatott minták, szalagok színe is a díszítéshez igazítható. Amennyiben kész, előre csomagolt terméket vásárolna, válassza nyomtatás nélkül rendelhető termékeinket. Menü- és ültetőkártyán kívül készítünk ültetési rendet, ujjlenyomatfát, köszönőajándék kártyát, boroscímkét és igény szerint bármilyen más nyomtatott dekorációt is. A rendelésről bővebb információt a rendelési info menügomb alatt olvashat. Bármilyen kérdése van, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén!

Excellent Wedding Card

http://excellentweddingcards.hu/eskuvoi-meghivo/eskuvoi-kartyak-kiegeszitok/ulteto-kartyak

Esküvői kártyáinkat egytől-egyig szettekben is megtaláljátok, vagyis minden esküvői meghívóhoz hozzá illő egyéb esküvői kártyát is találtok nálunk. Válasszatok a design-hoz illő ültetőkártyát, menükártyát vagy épp asztalszámot, hogy teljes legyen az összhang az esküvőtökön.

A luxus esküvői meghívók menüpont alatt található luxus kollekcióink különleges, minden esetben egyedi meghívókat takarnak. Ezeknél a meghívóknál a szalagokon kívül más kiegészítőket is használunk a meghívók megalkotásakor. Csipkék, kámeák, virágok, gyöngyök, strasszok, fém kiegészítők teszik még kifinomultabbá meghívóitokat és kártyáitokat.

Ha teljesen egyedi elképzeléseitek vannak esküvői meghívótokat illetően, akkor mi megvalósítjuk számotokra legmerészebb álmaitokat is! Gyertek el hozzánk egy beszélgetésre, ahol együtt megtervezzük elképzeléseitek alapján egyedi, személyre szóló meghívótokat, kártyáitokat. Segítünk eligazodni a rengeteg kiegészítő, csipke és szalagválasztékban, hogy egy olyan meghívót alkothassunk Nektek, mely tökéletesen illik majd hozzátok és esküvőtök hangulatához. Akár valami romantikusra vágytok, akár egy modernebb vonalat követtek, mi mindenben segítünk Nektek.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!