Az esküvő egy pár számára az egyik legfontosabb lépés, amely a kiteljesedésük szimbólumát jelenti. Ezért minden pár szeretné, ha tökéletesen sikerülne ez a nap. Ehhez viszont rengeteg kérdést kell megválaszolniuk, és ha ez megvan, akkor pedig még hosszú és kemény szervezési munka áll még előttük.

Ha életünk párja megkéri a kezünket és a rózsaszín felhőben elrebegjük a csodálatos igent, az életünk egyik legmeghatározóbb pillanat lesz. Azonban a rózsaszín füst után következik el az a pont, hogy bizony ahhoz, hogy ezt az örömöt a családdal és barátokkal is meg tudják osztani, rengeteg feladat vár még rájuk. Mindenek előtt azonban egy hatalmas kérdésre kell választ adniuk, hogy milyen stílusú legyen az esküvő? Mivel ezaz a pont, mitől függ az összes többi kérdés. Szolidabb, visszafogottabb esküvőt, esetleg nagy felhajtást, illetve ez természetesen vonatkozik a dekorációra is. Nagy volumenű, aprólékos dekoráció, vagy esetleg kevésbé részlet dús, letisztult formák és színek?

Az egyszerűbb, letisztult stílus választása remek döntés, hiszen a jelenlegi divat szerint rengeteg lehetősége van az ifjú párnak. A vintage stíluson keresztül a természet közvetítette színek és dekorációk hatalmas segítségre lehetnek. A vintage stílus az 1820-1975-ig terjedő öltözködési és színkezelési stílust jeleníti meg. A retró korszak előtti sokkal régebbi és nemesebb, ritkább ruhadarabok gyűjtőneve. A legfőbb színei a púder- és a cukorkaszínek, ezen kívül természetesen az eleganciát sugárzó fekete, illetve a tisztaság és kellem színe, a fehér. Kifejezetten kedveli a csipke, selyem, bársony, szatén, tüll és a damaszt anyagokat. Ezek egyszerű szépséget és bájt nyújtanak a stílus követőinek. Azonban a természetes díszítés is most éli sokadik fénykorát. A dekorációban megjelennek az élő zöld növények, de a menyasszonyt is ékesítik, mind virágok, mind pedig zöld tartozékaik. Mindkét stílus tökéletes kiegészítője egy visszafogott menyasszonyi ruha. Az esküvőn a menyasszony ragyog, hiszen az öröm és boldogság olyan kisugárzást biztosít neki, amellyel egy ékszer sem versenyezhet. Ezt a vonzerőt pedig még titokzatosabbá teszi, ha a külseje is titokzatos. Ezt pedig remekül kiemelik visszafogott stílusú ruháink.

Mint ahogy szokták is mondani, a kevesebb, néha több. Igaz ez, az esküvőknél is.  Ha túl sok díszítőelemet használunk, illetve a természetesen idetartozik a menyasszonyi ruha is, akkor a vendégek szorongani fognak a zsúfoltságtól. Ezért a tökéletes komfortérzés elérése érdekében valóban érdemes a visszafogottabb stílust követni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy igénytelen lesz az összhatás, mitöbb. Valójában összehatás szempontjából még igényesebben is hat a kissé minimalistadekoráció. Igaz ez a ruhára is. A nagyon túldíszített ruhák is lehetnek ugyan szépek, csak azok közül lényegesen nehezebb megtalálni a mi alakunkhoz tökéletesen passzolót. Hiszen nem mindegy az sem, hogy hol és mennyire díszített a ruha, mert az ékesítő elemek ha nem megfelelő helyen vannak, az előnytelenebb oldalát emelik ki a menyasszonynak.

De milyen fazonú visszafogott ruhát válasszak?

Ebben az esetben természetesen figyelembe kell venni az alakját.

Ha körte alakja van, nagyszerű, hiszen Önnek akkor az úgy nevezett „legnőiesebb” alakja van. Ebben az esetben, ha A vonalú visszafogott ruhát választ, nem fog csalódni. Ez a ruhafajta tökéletesen kiemeli nőies alakját, miközben elrejti azokat az apróbb részeket, amelyekre nem szívesen hívnánk fel a figyelmet. De csodálatosan festhet királylány, vagy báli ruha-fazonban is, illetve ha visszafogott, de mégis extravagáns szeretne lenni, akkor az aszimmetrikus esküvői ruha is remek választás lehet.

Ha Önnek alma alakja van, akkor azokat a stílusokat kell hanyagolnia, amelyek a csípőre hívják fel a figyelmet. Éppen ezért kitűnően festenek sellő sziluettű menyasszonyi ruháinkban, azonban egyenes vonalú ruháinkban is tündökölhetnek.

A homokóraalkatú hölgyeknek is tökéletes választás egy egyenes fazonú ruha, vagy esetleg egy aszimmetrikus darab.

Azonban a ruha fazonjában is hangsúlyozhatja a visszafogottságot. Ebben az esetben a dekoltázs, a ruhahossz, illetve az anyag az, amely legmeghatározottabban hat a ruha kisugárzására. A kevésbé mély dekoltázsú darabok azok, amelyek a leginkább visszafogottá tehetnek egy ruhát. Ez nem azt jelenti, hogy nem emelheted ki tökéletesen a nőiességedet, csupán azt, hogy szolidabban kellemesebb hatást válthatsz. Ugyanez vonatkozik a ruhahosszra is. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak úgy lehet szolidnak lenni, ha zsákba öltözik az ara. Csupán arra vonatkozik, hogy lehetőleg a ruha érjen minimum nagyjából térdig. Hiszen a menyasszonynak sem kellemes, ha végig azon aggódik élete nagy napján, hogy vajon a szél mikor fújja fel a ruhát, illetve mikor csúszik fel.

Egy kellemesen visszafogott ruha sokban megkönnyíti az ara napját, emellett pedig olyan kellemet és bájt kölcsönöz neki, amiben elvarázsolja az egész násznépet és természetesen élete párját is.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!