Új esküvő magazin hírek

Kezdőlap » Vőfély » Vőfély árak

Vőfély árak

Hagyományaink miatt manapság nincs az az esküvő ahol ne szerepelne egy vőfély vagy ceremóniamerster. 

 

Vőfély szerepe

Régi szokás vőfélyt hívni a lakodalomba. Régebben a család barátja vagy rokona vállalta ezt a megtisztelő szerepet. Sőt nem volt ritka még egy-két évtizeddel ezelőtt sem, hogy a lakodalomba nem egy hanem több vőfélyt is meghívtak.

Ma már feledésbe merült az, hogy barátot kérjenek fel erre a szerepre. Inkább hivatásos vőfélyt hívnak a lakodalmakba, akik felkészülve a “megmérettetésre”, pontosan és szépen levezénylik a lakodalmat.

Feladatai

A vőfély a “menyasszonyos” háznál először kikéri a menyasszonyt a szülőktől a leendő férje számára. Eztán elbúcsúztatja a családtagoktól (apa, anya, testvér, nagyszülő, násznagy). Mindezt régi rigmusokkal.

A lakodalomban a különböző fogások előtt kis versikével szórakoztatja a már éhes násznépet. Ezenkívül tréfás játékokat csinál, illetve csináltat a vendégekkel és az ifjú párral. Általában éjfélkor a gyertyafénykeringő és a menyasszonytánc következik. Ekkor az ifjú pár megkapja az ajándékait a násznéptől amit szintén a vőfély vezényel le.

A vőfély elengedhetetlen kellékei a bokrétás kalap és a szalagokkal feldíszített vőfélybot.

Ma már egyre több a modern vőfély, aki a násznép tájékoztatását, mozgatását, animálását és szórakoztatását helyezi előtérbe a sok vers és népszokás helyett. Sokan vőfély helyett ceremóniamestert fogadnak, aki öltönyben jelenik meg és nem mond verset.

Vőfélyrigmusok

 

A vőfélyrigmus a népi vers alkalmi válfaja, a lakodalom szertartásmestere által elszavalt, az ünnepségsorozat fontosabb mozzanataihoz kapcsolódó kötött formájú alkalmi szöveg.

A vőfély a középkori mulattatók, a 16.–18. századi énekes szolgák, szolgadiákok újkori népi megfelelője, aki azonban rendszerint nem alkotója, hanem csak előadója a vőfélyverseknek; a helyzethez illő módosításokat azonban ő végzi el.

 

ó

 

 

Vőfély és ceremóniamester

 

Nagyon nehéz elválasztani a kettő egymástól, jobban mondva szinte lehetetlen, ezért itt a ceremónia szövetség megfogalmazott hatásköre:

 

– A ceremóniamester az esküvő előkészítése és lebonyolítása során tanácsadóként és vezetőként dolgozik együtt a párral az esküvő sikeréért.

 

– Az esküvő forgatókönyvének elkészítésében támpontokat ad, hogy tartalmas, de ne túlszervezett legyen az esküvő.

 


– Az esketési szertartásokkal, a hagyományokkal, a protokollal kapcsolatban megfelelő tanácsokkal látja el a párt, hogy szabadon dönthessenek, mely elemeket hogyan alkalmazzák. 

 


– A ceremóniamester tudja, hogy nem ő a főszereplője az estének. Jelenléte meghatározó, de nem veszi el a figyelmet a párról. Minden megszólalásának oka és célja van.

 

  • 90.000-120.000  Erős vőfély ár

  • 120.000-150.000 Kezdő ceremóniamester

  • 150.000-180.000 Gyakorlott ceremóniamester

  • 180.000-350.000 Profi, csak ebből élő Ceremóniamester 

Nagy átlagban ezt találni az interneten. Természetesen vannak kivételek, vannak olyanok, akik hobbi szinten dolgoznak ebben a szakmában, van olyan is aki ebből él meg. Nyilván valóan vannak ár eltérések országszerte, hiszen mindenből vannak. 

Ennek fényében csatolunk pár vőfély és ceremóniamester szolgáltatást, ami alapul szolgálhat a döntésünkben. 

 

 

Vereckei Ádám

 

https://vofelyunk.hu/vofely-arak/

A megbízási díjam 130.000 Ft, mely tartalmazza Budapesten és a vele közvetlen határos településeken a teljes útiköltséget, valamint ha olyan játékot választotok, melyeknél valamilyen eszközre van szükség (pl. lufik, kockacukor, lepedő, stb.), akkor annak a díját is.

Mivel egész Magyarország területén vállalom a vőfély szerep betöltését, így ha messzebbre kell utazni, akkor abban az esetben további útiköltség felmerülhet. Ezt kilométer alapon számolom, és ennek összegét rögtön az első kapcsolatfelvételkor meg tudom mondani. Az így megbeszélt ár garantáltan nem változik! 

 

 

 

Vőfély Sanyi

 

http://vofelysanyi.hu/arak

Ebben a díjban – a vállalat feladataiomon kívül – benne van még: 

Az egyedi, különleges dokumentumcsomag, aminek segítségével számtalan lehetséges akadályt, buktatót kerülhetnek el már a tervezés fázisában is. Megspórolva rengeteg bosszúságot és feleslegesen kidobott pénzt.

A 4-5 órás “hosszú megbeszélés”, amikor is aprólékos részletességgel, pontról pontra, percről percre megbeszéljük a teljes lakodalomukat.

 

Az ezt követő számtalan kérdésükre adott válasz, tanács, egyeztetés, módosítás.

A benzin ára, az utazásom költsége oda-vissza, az autópálya-matrica, a felszereléseim, a telefonköltségem, az adóm és a könyvelőm, a hangosítás szállításának, szerelésének díja, az internet, és a bankköltségeim… minden.

 

 

 

A 2019-es évre vonatkozó áraim:

 

10 órás vőfélyi vagy ceremóniamesteri feladat: 90.000,-Ft + útiköltség

10 órás vőfélyi vagy ceremóniamesteri + zenészi feladat: 135.000,-Ft + útiköltség

Esküvői szaktanácsadás 5.000,-Ft /óra

 

Minimális vállalási időm 10 óra. Ezen felül minden megkezdett óra plusz egy órának számít…

 

 

Esküvő tervező

 

http://eskuvo-tervezo.hu/ceremoniamester-arak-extrakkal/

CSOMAG ÁRA:

145.000 Ft.
Ajándékok összesen:
50.000 Ft.
értékben

195.000 Ft.
Ajándékok összesen:
50.000 Ft.
értékben

235.000 Ft.
Ajándékok összesen:
50.000 Ft.
értékben

 

 

  

 

 

 

 

Ha tetszettt a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!