Szeretnéd az esküvődet az természetben tölteni? Nem tetszenek a kiépített parkok, hanem inkább a természetközelibb erdőbe vágynál? Elképzelted, hogy milyen hangulatos és különleges fotóid készülhetnének a menyasszonyi ruhádban az erdő közepén?

Valóban csodálatos esküvőt lehet tartani az erdőben a napsütötte erdő illatos könnyed levegőjével, és a fák nyújtotta meghitt hangulatával. Átjárja az egész erdőt a szakralitás, melyben a menyasszony nimfaként, erdei tündérként jelenik meg. Ezektől lesz az erdő, mint egy természetes szentély, nagyszerű helyszín egy esküvőhöz. Az erdei esküvők egyik legszebb vonása a helyszínből sugárzó természetes báj, amely varázslatossá teszi legegyszerűbb díszítő elemeket is.

Vannak persze az erdei esküvő helyszínnek kockázati tényezői, amire figyelnünk kell. Fontos, hogy a közelben legyen egy jól felszerelt épület, ahol az esküvői vendégeink lepakolhatnak, találnak mosdót és a kisgyermekesek pelenkázót maguknak. Legyen egy B terv is, ahova rossz idő esetén behúzódhattok és kényelmesen el is férhettek.

A legtöbb erdő közelében van szerencsére a turizmust kiszolgáló étterem vagy szálloda, amelyek fel vannak készülve általában az esküvők megtartására is.  Ettől nem messze érdemes kiválasztani az erdőben egy tisztást, ahol van elég tér az esküvő megszervezésére, illetve megfelelően felszerelhetők a díszítőelemek.

Erdei esküvő helyszínek

Összegyűjtöttünk pár népszerű erdei esküvő helyszínt.

Erdei esküvő helyszín Visegrádon

Visegrád Európa egyik leggyönyörűbb vidékén fekszik, pont a Dunakanyar szívében. Mindig is jelentős szerep jutott itt az esküvőknek, hiszen a város annak köszönheti reneszánsz virágzását, hogy Mátyás király és Beatrix királyné is itt fogadott egymásnak örök hűséget.

A Dunakanyar egy mesebeli táj, egyből megérinti az embert az erdő illatával, a folyó és patakok halk zúgásával. A Salamon-torony tetejéről, vagy a Fellegvár teraszáról gyönyörű kilátásban részesülhet az ifjú pár és vendégeik.

Erdei szertartásra is lehetőség van, ez esetben több rendezvényhelyszín is rendelkezésetekre áll a közelben, ahol később, vagy rossz idő esetén folytathatjátok az esküvőt, az esküvői vendégeiteket pedig Hotel Visegrádban tudjátok elszállásolni.

A Sirály Étterem, a Renaissance Étterem, a Palotaház-Étkek Háza, illetve a Hotel Visegrád is egy cég tulajdonában áll, így 100 százalékos garanciát vállalnak az ételek és a szállás minőségére, hiszen nem kell harmadik féllel tárgyalni annak érdekében, hogy minden óramű pontossággal működhessen.

Az ezeréves településen olyan érzésetek lesz, mintha a királynék birodalmába csöppentetek volna.

A Fellegvár, a Salamon-torony, a Királyi Palota már önmagukban is álomszerű esküvő dekorációk.

Bővebb információt és elérhetőséget itt találtok!

Erdei esküvő helyszín a Csillagkertben

Budapesten, de mégis egy természetközelibb erdei helyszínen tartanátok az esküvőtöket? Akkor a Csillagkert pont Nektek való lesz!

Gyakran hallani az esküvőjükre készülő pároktól, hogy szívesen maradnának Budapest vonzáskörzetében, viszont hiányzik számukra az a nyugalom és csend, amit csak egy természetközeli helyszín biztosíthat számukra. A Csillagkert csupán egy 20 perces autóútra fekszik a belvárostól, mégis a Budai Tájvédelmi Körzetben található, amely által amíg a szem ellát, dombokkal körbefont erdei hangulat várja a hozzájuk ellátogatókat, így tökéletes helyszín lehet az erdei esküvőre.

A legendás lovarda épület új külsőt kapva kelt életre, ami részleteiben az örök klasszikus vintage stílus főbb jegyeit őrizi, ezért az uralkodó színek a fehér, barna és a szürke árnyalatai között oszlanak meg, így válassz bármilyen színvilágot vagy stílust, biztosan passzolni fog a pajta színeihez. A pajta esküvők ráadásul manapság az egyik legkedveltebb irányzatok közé tartoznak, hiszen elegáns köntösben képesek megtestesíteni mindazt a rusztikus és romantikus világot, ami a vidéki hangulatú esküvőket körül lengi.

A 320 négyzetméteres épület 150 fő befogadására képes, és szemben más pajtákkal, akár a legszélsőségesebb időjárástól sem kell megijednetek, hiszen a hűtést és a fűtést is meg tudják itt oldani, így biztosan komfortos környezetben tarthatjátok az esküvőtöket. A tágas teremben helyet adhattok a zenekarnak és egy tánctérnek is az asztalok mellett.

A pajta épülete mellett egy fedett, árnyékos részen tarthatjátok meg az esküvői szertartást.  Az esketés épülhet hivatalos szertartásra – az anyakönyvvezető kitelepülésével –, szimbolikus polgári ceremóniára, egyházi szertartásra, vagy akár az előbbiek ötvözésére. Akár kipróbálhatjátok az éjszakai szertartást is, aminek az árnyas, fás terület is otthont adhat.

A Csillagkert 6 szobája 16 fő részére tud komfortos szállást biztosítani. Ha minden vendégeteket szeretnétek elszállásolni, az sem okoz gondot, az épülettől gyalogosan is elérhető – saját szaunával is rendelkező – panzióban biztosan találtok majd elegendő férőhelyet.
A Csillagkert reggelizője nosztalgikus, rusztikus stílusával igazi vidéki hangulatot hoz a fővárosba, ahol kényelmesen hátra dőlve, egy bögre forró kávé vagy tea társaságában beszélgethettek a tegnapi nagy nap történéseiről.

Az esküvői finom ételekről a Gála Eseményszervező Kft. gondoskodik számotokra, hogy erre se legyen külön gondotok. A vendégek érkezésétől egészen az este utolsó percéig gondoskodhattok a legváltozatosabb fogásokról, hiszen a klasszikus vacsora mellett számos olyan lehetőség kínálkozik, mint az aperitifről, welcome falatkákról, sajtasztalról, fröccspultról, candy barról, kenyérlángosról, koktélbárról, kürtőskalácsról, és még sok más finomságról.

Bővebb információt és elérhetőséget itt találtok!

Erdei esküvő helyszín a Tündérerdő Pihenőpark és Rendezvényközpontban

A Tündérerdő Pihenőpark és Rendezvényközpont a Hármashatár-hegy tetején, a Szépvölgyi dűlőben található, így a budapestieknek sem kell sokat vidékre utazniuk az erdei esküvő megtartásáért. 2017 nyarán nyitotta meg kapuit az olyan szerelmespárok előtt, akik az erdőben szeretnék kimondani egymásnak a boldogító IGEN-t. Egy hektárnyi érintetlen természet kínál különleges helyszínt az erdei esküvő megrendezésére. Az erdei esküvőtök a 300 éves szelídgesztenyefa és több más többszáz éves fa árnyékában kaphat különlegesen meghitt hangulatot itt.  

A Tündérerdőben minden vágyatokat igyekeznek igényetek szerint megvalósítani profi és lelkes esküvői csapatukkal. Romantikus erdei környezetben, természetbarát megoldást kínálnak.

Szabadtéri esküvői szertartások egy meghitt erdei tisztáson a 300 éves szelídgesztenyefa alatt zajlik.

A Tündérerdő hatalmas tisztása hangulatos rendezvényhelyszín erdei esküvők, erdei szertartások lebonyolítására. A 300 éves szelídgesztenyefa árnyékában kialakított színpad segíti a ceremóniát, a násznép pedig erdei helyszínhez illő padokon foglalhat helyet. Az erdei esküvő szertartásokon saját szertartásvezetőt biztosítanak és egyedi megoldásokkal tesszük felejthetetlenné. 

Az erdei esküvőhöz még rendelkezésre áll a Tündérerdőhöz tartozó erdészház 50 négyzetméteres rendezvényterme konyhával, fürdőszobával és mosdókkal. A szertartást követő állófogadás, bekészítés számára kijelölt helyet biztosítanak személyzettel. ​

A Tündérerdőben a szertartás tisztáson 100-140 fős erdei ceremóniák megrendezésére van lehetőség. A szertartást követően helyben családias hangulatú szabadtéri vacsorák szervezését tudják vállalni cateringgel, maximum 50 főig. Ennél nagyobb, 50-200 fős násznép esetén a Tündérerdő közvetlen közelségében számos hangulatos vacsorahelyszínt is található.

A Tündérerdő területén saját, zárt 250 nm-es, zárt parkolóval rendelkeznek, amely alkalmas 20-25 személygépkocsi befogadására.  Igény esetén a területtől pár percre található parkolóban további 30-40 személygépkocsi elhelyezését tudják biztosítani.

Az esküvői fotózáshoz saját fotográfus, cinematográfus csapatuk kérésre kimagasló színvonalon örökíti meg az erdei esküvőtök minden mozzanatát. A szertartást követően lehetőség van fotósukkal kreatív fotózásra is a csodás erdei környezetben.

Bővebb információt és elérhetőséget itt találtok!

Erdei esküvő helyszín a Nagynyíri erdő Szent Hubertus-kápolnájában

A Nagynyíri erdőben található Szent Hubertus-kápolnában katolikus szertartás is tartható, amely kevés más külső helyszínen megvalósítható.

A Nagynyíri erdőben teljesen át tudsz szellemülni a nagy városi forgatagból kilépve. Varázslatos erdei illat madárcsicsergéssel. Az erdőt el sem kell hagynotok az esküvőtök ideje alatt, mert található itt egy erdei esküvő rendezvényhelyszín, a Potykató Pihenőpark gyönyörűen kialakított parkkal és tóval.  150 fő befogadására is alkalmas fedett és eső ellen zárható rendezvényi pavilonépülettel rendelkeznek.  Amennyiben nagyobb rendezvénynél a faházaknál több szállásra lenne szükség, az 500 m-re található Vackor Vár erdei iskola területén minden igényt kielégítő, impozáns 44 fős, kétcsillagos szállodában lehet szobát foglalni!

A helyszínen az esküvői vacsora is kivitelezhető, valamint foglalható szállás az esküvői vendégek részére.  Az esküvői készülődéshez pedig egy kis erdei faház áll a rendelkezésetekre, amelynek hangulata már megalapozza az erdei esküvői idillt.

Bővebb információt és elérhetőséget itt találtok!

Erdei esküvő helyszín a Szerelmesek Tölgye alatt vagy az Erdei Kápolnában

A természet szépségét és az esküvők eleganciáját ötvözve alakította ki a Wedding Wood csapata a tündérek völgyét erdei esküvők számára.

A Pilisi Erdőgazdaság területén, a többhektáros erdő szívében, a Budakeszi Arborétumtól pár percnyi sétára található Wedding Wood, melynek udvarán egy különleges, 400 nm-es luxus rendezvénysátor várja a házasulandó párokat és a vendégeiket.

Áll a pilisi erdő lábánál egy tölgy, amely különös varázserővel bír. Wedding Wood kétszáz éves öreg tölgye sok párnak az esküjét hallotta már. A pilisi tündérvölgy legendája szerint, akik itt fogadnak egymásnak örök hűséget, azok valóban életük végéig együtt is maradnak.

Az erdőben felállított szabadtéri kápolnának a kupolája és a kék ég együtt lenyűgöző. A keresztény felekezetközi esketés meghitt és bensőséges, az egyházi szertartás hangulata olyan, mintha egy filmbe csöppentetek volna. A kápolna dekorációját a stílusotok szerint lehet alakítani, így templom-jellegűvé vagy természetközelivé is tehetitek igényetek szerint.

A Budakeszi Önkormányzat anyakönyvvezetőjével együttműködve a Tiszta Forrás Keresztény Felekezet egyszerre egyházi- és hivatalos polgári szertartást is meg tud valósítani. Így ugyanazon a napon, egyazon szertartásban Isten előtt a törvény erejével is házasságra léphettek.

Az erdei kápolna önálló esketési helyszín, így az esküvői partitól függetlenül is igénybe vehetitek.

Bővebb információt és elérhetőséget itt találtok!

Erdei esküvő helyszín Budapesten, a János-hegy tetején

Távol a város zajától, gyönyörű panorámával található egy erdő a János-hegy tetején. Akár Alkonyat rajongó vagy, akár csak szereted az erdő csendjét, ez egy olyan esküvői helyszín, ami feltölt mindenkit, de mégis közel van a városhoz, akkor egy tökéletes egy erdei esküvő helyszín lehet a számotokra.

A fák közti ligetben helyezik el a terített asztalokat a vendégeiteknek hangulatosan megvilágítva az éjszakai erdőt. A polgári és/vagy az egyházi szertartás is megtartható a helyszínen. Anyakönyvvezető hivatalosan áll a rendelkezésetekre. Szabadtéri moziban levetíthetitek kisfilmeteket, vagy az éjszakai táncos parti helye is lehet.

Rossz idő esetén B tervként termet tudnak biztosítani a számotokra a területen.

A helyszínen szállás foglalására is lehetőségetek van az esküvői vendégeitek számára, ráadásul igen kedvező áron. Így reggel még csobbanhattok a medencében és hajnalig bulizhattok, hogy ne kelljen senkinek sietnie haza. Apartmanok, szobák és bungalók állnak a rendelkezésetekre 2900 Ft/ főtől.
Cateringük garantálja a finom ételeket kész menüsorokkal. A menüsorok természetesen variálhatók, személyre szabhatók figyelve az glutén, laktóz allergiára, vegetáriánus és cukormentes étrendre is. Az italokat magatok is hozhatjátok, de rendelhetitek is a helyszín szervezőitől, ahogyan a limonádé pultot és a sörzsiráfot is.

Itt a gyermekek sem fognak unatkozni. A szabadban, a friss hegyi levegőn játszhatnak az ugrálóvárban.

Dekorációt pedig az Angelique-Decor valósítja meg a számotokra, így erre sem lesz külön gondotok.

Bővebb információt és elérhetőséget itt találtok!

Ha nem találtatok ezek között kedvetekre valót…

Keressétek fel az Esküvő az erdőben csapatát!

Mit is csinál az Esküvő az erdőben csapata? Esküvőket stylingolnak, szerveznek és dekorálnak az egyedi igényeiteknek megfelelően! Nagyon kreatív csapat, akik mellett sosem leszel tanácstalan. Ha Nektek nincs is ötletetek, majd nekik lesz! Írd meg nekik, hogy milyennek képzeled el a boldogító igen kimondását és ők minden akadályt elgörgetnek az útból! Náluk nincsenek konzultációs óradíjak, és nincsenek rátok erőltetett szolgáltatások.

Elérhetőségüket itt találjátok!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!