Az esküvő szervezésekor egy lényeges és fontos kérdés, hogy mi legyen az esküvői menü. Ugyan nem egy egyszerű feladat az esküvői menü összeállítása, a legtöbb esküvői szolgáltatást nyújtó helyszínen vagy étteremben segítenek azzal, hogy már készen összeállított menüsorok közül válogathat a leendő ifjú pár. Ezek az esküvői menüsorok általában három vagy négy árkategóriában vannak összeállítva egészen a hagyományos esküvői menüktől az extra, különlegesebb és persze drágább ételekig.

Az esküvői menüajánlatok tartalmazhatnak előételt, levest, többféle főételt többféle körettel és desszertet. Az éjjeli vacsorához a főétel hidegen tálalható maradékát, illetve egyféle meleg ételt kínálnak.

A menüsorokat általában klasszikus ültetett vacsorára vagy ebédre szokták elkészíteni, de természetesen kérhetjük ezt állófogadásra vagy koktélpartira is a hozzáillő ételekkel és italokkal.

Vegyük figyelembe az esküvőnk stílusát is a menü kiválasztásánál. Nem illik például egy falusi, hagyományos esküvőhöz egy különleges mediterrán ételeket tartalmazó menüsor.

A készen összeállított esküvői menüsor nem jelenti azt, hogy ne módosíthatnánk rajta és ne vennék a figyelembe a helyszínek az egyedi igényeinket. Nyugodtan alakítsuk át a menüsort a saját ízlésünk szerint és kérjük az étterem egyedi árajánlatát. Ne feledkezzünk meg átgondolni és körbe kérdezni a vendégek közötti esetleges ételérzékenységekről vagy egyedi diétákról, mint a vegetarianizmus, cukorbetegség vagy a glutén- és tejérzékenység.

Összeszedtük három népszerű étteremnek az esküvői menüajánlatát.

Diófa Étterem esküvői menüajánlatai:

I. Esküvői menüajánlat

100 fő részére

               100   adag    Marhahúsleves finommetélttel, zöldségekkel, főtt hússal

               100   db        Hortobágyi palacsinta

         Vegyestálakra:

                 25   adag    Grillfűszeres szűzérmék roston sütve

                 50   adag    Sajttal, sonkával töltött pulykamell rántva

                 25   adag    Fűszeres csirkecomb kemencében sütve

                 25   adag    Rántott sertésborda

                 25   adag    Gombafejek rántva

               100   adag    Vegyes köret: hasábburgonya, rizs, vajon párolt zöldségek

               100   adag    Vegyes saláta

         Éjfélkor: a maradék sültek hidegen, valamint

                 50   adag    Töltött káposzta

II. Esküvői menüajánlat

100 fő részére

               100   adag    Tyúkhúsleves eperlevél tésztával, zöldségekkel, húsával

               100   adag    Sertéspörkölt galuskával (tálban)

               100   adag    Vegyes saláta       

         Vegyestálakra:

                 25   adag    Bajor pulykamell rántva

                 25   adag    Cigánypecsenye

                 25   adag    Rántott sertésborda

                 25   adag    Grillfűszeres roston sült csirkemellfilé

               100   adag    Vegyes köret: fűszeres steakburgonya, rizs, vajon párolt zöldségek

                 50   adag    Vegyes saláta 

         Éjfélkor: a maradék sültek hidegen, valamint

                 50   adag    Vagdalt pogácsa

III. Esküvői menüajánlat

               100   adag    Újházi tyúkhúsleves

               100   adag    Marhapörkölt galuskával

               100   adag    Vegyes saláta      

         Vegyestálakra:

                 25   adag    Baconbe göngyölt szűzmignon

                 25   adag    Hízott kacsamájjal töltött sertésborda rántva

                 25   adag    Gödöllői töltött csirkecomb

                 25   adag    Csirkemellfilé párizsiasan

               100   adag    Vegyes köret: hasábburgonya, rizs, petrezselymes burgonya

                 50   adag    Vegyes saláta

         Éjfélkor: a maradék sültek hidegen, valamint

                 15   adag    Vagdalt pogácsa

                 40   db        Rántott csirkecomb (alsócomb)

IV. Esküvői menüajánlat

100 fő részére

               100   adag    Újházi tyúkhúsleves lúdgége tésztával

               100   adag    Borjúpaprikás galuskával

               100   adag    Vegyes saláta                           

         Vegyestálakra:

                 25   db        Ropogós kacsacomb (egész)

                 25   adag    Pulykabatyu Diófa módra

                 25   adag    Bazsalikomos paradicsommal és füstölt sajttal grillezett

                 25   adag    Fűszeres sertésborda roston sütve

                 25   adag    Rántott karfiolrózsák

               100   adag    Vegyes köret: petrezselymes burgonya, zöldséges rizs, hercegnőburgonya

                 50   adag    Vegyes saláta                           

         Éjfélkor: a maradék sültek hidegen, valamint

                 30   adag    Grillfűszeres csirkemellszeletkék mediterrán salátával

Hemingway Étterem esküvői menüajánlatai:

I. Esküvői menüajánlat

Büféasztalon:

Előételek

  • Saláta kavalkád, morzsolt kecskesajttal zöldfűszeres öntettel
  • Zöldfűszeres hideg jércetekercs, céklás újburgonya salátán
  • Angolos hátszín szeletek, rukkola salátával és parmezánforgáccsal

Leves

  • Újházi tyúkhúsleves, lúdgége tésztával

Vegetáriánus

  • Spenótos gnocchi gránátalmás rukkolával

Főételek

  • Faszénen sült tanyasi csirkemell sült paprikamártással, grillezett pollentával
  • Egészben sült fokhagymás tarja, sztroganoff raguval
  • Bélszínérmék francia mustárban pácolva, grillen sütve gyöngyhagymás burgonyával
  • Fogas szeletek szezámmagos bundában, párolt vajas zöldségekkel, jázmin rizzsel

Desszertek

  • Somlói galuska rumos csokoládé öntettel
  • Erdei gyümölcsös rizspuding pohárban (tej-gluténmentes)
  • Karamellás sült sajttorta 

II. Esküvői menüajánlat

Előételek

  • Zöld fűszeres kecskesajt mousse graham keksszel, szálas caprival
  • Parajjal töltött tilápia filé, citromos olívás jégsalátán
  • Hidegen füstölt sonkarózsák, fűszeres ricotta krémmel

Vegetáriánus

  • Francia rakott burgonya parajjal

Főételek

  • Vajban sült ropogós harcsafilé, sült zöldséges jázmin rizzsel
  • Kacsacomb aszalt szilvás lilakáposztával hagymás tört burgonyával
  • Szarvas ragu dijoni mustáros krémmártásban, szalvéta gombóccal
  • Zöldspárgával szúrt jérce filé rukkolás sült zöldségekkel

Desszertek

  • Francia csokis alma torta
  • Lime-os-meggyes pite
  • Vaníliás-epres triffle (gyümölcsös-krémes piskóta óriás kehelyben)
      

III. Esküvői menüajánlat

Felszolgált:

Előétel

  • Konyakos libamájtorta
  • Padlizsánkrém fenyőmag pestoval, bagettel

Leves

  • Tárkonyos csirkeragu leves, burgonyagombóccal

Büféasztalon:

Főételek

  • Zöldséges lasagne sült paradicsommártással (vegetáriánus)
  • Omlós vajhal falatok parajos mascarponés garganellivel és reggiano sajttal
  • Vargányagombával göngyölt csirkecomb filé
  • Bélszín érmék friss lecsóval, burgonya tortával

Desszertek

  • Mini citromtorta falatok, limonchelloval
  • Csokoládés rétes marcipánnal, mandulával
  • Tiramisu

IV. Esküvői menüajánlat

Felszolgált:

Előétel

  • Libamáj szeletek lilahagymával, borskéregben sült hideg szűzpecsenye, csípős alma chutney-vel

Leves

  • Marhafartő leves falusi csigatésztával és metélt zöldségekkel

A büféasztalon:

Főételek

  • Paradicsomos penne füstölt scamorza sajttal (vegetáriánus)
  • Roston sült lepényhal filé, kapros rákraguval és jázmin rizzsel
  • Ropogós kacsacomb és kacsamell falatok, fokhagymás pecsenyelével és káposztás rétessel
  • Mini bécsi szelet sertés szűzből, petrezselymes burgonyával
  • Vörösboros szürke marha ragu, házi burgonya fánkkal

Desszertek

  • Brownie kandírozott naranccsal
  • Fűszeres répa torta mascarpone krémmel
  • Bourbon madártej

V. Esküvői menüajánlat

Felszolgált:

Előétel

  • Lazactatár citrusos krémsajttal, capribogyóval

Leves

  • Kakas erőleves saját húsával, zöldség szalmával, csigatésztával

A büféasztalon:

Főételek

  • Bébi parajos tejszínes gnocchi aszalt paradicsommal, parmezán pehellyel (vegetáriánus)
  • Harcsapaprikás, kapros túrós csuszával
  • Gyömbérrel pácolt bőrös pulyka tekercs rozmaringos tepsis burgonyával
  • Tejben pácolt borjúszelet, petrezselymes sajtmártással, cukkini lepénnyel
  • Vadpörkölt erdei gombákkal és áfonyamártással, házi burgonya fánkkal

Desszertek

  • Lágy csokoládétorta Bailey’s krémmel
  • Aszalt gyümölcsös sült túró fánk, házi baracklekvárral
  • Almás-diós pite

Gálavacsorák (felszolgált): 

VI. Esküvői menüajánlat

  • Füstölt pisztráng, zelleres, almás torma habbal, rügy salátával
  • Újházi tyúkhúsleves
  • Mézes bodzában pácolt rosé kacsamell kakukkfüves ropogós nudlival, körte chutney-val
  • Sült karamellás sajt torta rebarbara dzsemmel

VII. Esküvői menüajánlat

  • Konfitált libamell carpaccio, házi majonézzel olívás kenyér salátával
  • Tárkonyos csirke raguleves, házi gnocchival
  • Tűzdelt szarvas szelet, sült vargányával, forró tökmagos céklával
  • Lágy csokoládétorta Bailey’s krémmel

VIII. Esküvői menüajánlat

  • Érlelt házi sonka tormás rukkolával, marinált paprikával
  • Fácán esszencia libamájas fánkkal
  • Borjú bélszín chilis óriás garnélával zsályás francia lecsóval, burgonya tortával
  • Mascarponés-amaréna meggyes mini torta kesudió grillázzsal

Éjféli büfé

  • Mini töltött káposzta és Hazai sajt választék almával, dióval
  • Borjú paprikás galuskával és Magyaros, vegyes ízelítő zöldségekkel
Hotel Óberster esküvői menüajánlata:

I. Esküvői menüajánlat

Leves:

  • Újházi tyúkhúsleves

Előétel:

  • Debreceni töltött káposzta, füstölt csülökkel

Esküvői vegyes tál:

  • Sajttal, sonkával töltött pulykamell
  • Fűszeres sertéstarja
  • Gombafejek, kelvirág Orlay módra
  • Csirkemell zöld-fűszeres párizsi bundában
  • Friss idénysaláta

Éjféli menü büféasztalon:

  • Töltött csirkecomb
  • Rántott csirkecomb
  • Majonézes és friss saláták

II. Esküvői menüajánlat

Előétel:

  • Hideg kacsamáj zsírjában, kacsatepertő, padlizsánkrém, friss zöldségek, pirítós, friss kenyér

Leves:

  • Húsleves a tyúkudvarból Óbester módra (tyúkhús, kakastaréj, gubótojás, zúza, kakas here, csirkemáj, zöldségek, csigatészta)

Meleg előétel:

  • Debreceni töltött káposzta, füstölt csülökkel
  • Citrom sorbet

Főételek büféasztalon:

  • Csirkemell csíkok szezámmagos bundában, steak burgonyával
  • Ropogós kacsacomb párolt káposztával, hagymás tört burgonyával
  • Kemencés sertéscsülök falatok kenyértésztában, ecetes hagymasalátával
  • Rántott sajt, gombafejek, cukkini, kelvirág sörtésztában roston sült zöldségekkel
  • Salátabár

Éjféli menü büféasztalon:

  • Vörösboros marhalábszár pörkölt tojásos galuskával
  • Majonézes és friss saláták

III. Esküvői menüajánlat

Előétel:

  • Padlizsánkrém zöldségekkel, friss bagettel

Leves:

  • Falusi tyúkhúsleves házi csigatésztával, zöldségekkel

Főételek:

  • Debreceni tejszínes-kapros töltött káposzta, füstölt tarjaszeletekkel
  • Sajttal-, sonkával töltött pulykamell
  • Sertés karajba rejtett erdei gomba ragu vaslapon sütve, mustáros színes-bors mártással, tejszínes-tormás burgonya pürével

Desszert:

  • Toszkáni tiramisu szelet

IV. Esküvői menüajánlat

Előétel:

  • Márványos jérce galanin chardonnay mártáson

Leves:

  • Marha erőleves daragaluskával, Julienne hússal és benne főtt zöldségekkel

Főételek:

  • Dijoni mustárban érlelt- tűzdelt sertés szűz rétes pongyolában, erdei gomba mártással
  • Füstölt sajttal- brokkolival töltött pulykamell házi mandulás bundában sütve
  • Vaslapos csirkecomb paradicsommal- mozzarellával sütve, bazsalikomos pesto-val, gyömbéres jázmin rizzsel, steak burgonyával

Desszert:

  • Somlói galuska narancsos tejszínhab rózsával

V. Esküvői menüajánlat

Vendégváró:

  • Házunk készítette sós aprósütemények

Leves:

  • Tanyasi tyúkhúsleves csigatésztával, vele főtt zöldségekkel

Előétel:

  • Vörös boros szarvas ragu erdei gombákkal illatosítva, petrezselymes hordóburgonyával

Vegyes tál:

  • Kemencében sült, fokhagymás- fűszeres kacsacomb, pármai sonkával, paradicsommal
  • Mozzarellával gratinírozott, roston sült csirkemell bazsalikomos pesto-val
  • Dijoni mustárban pácolt mangalica szűz érmék, zöldfűszeres házi morzsában sütve, vegetáriánus trió (sajt, gomba, karfiol)
  • Köretek igény szerint

Éjféli menü:

  • Debreceni tejszínes- kapros töltött káposzta, vaslapon pirult főtt- füstölt tarja szeletekkel, kakastaréj kolbásszal

VI. Esküvői menüajánlat

Vendégváró:

  • Házunk készítette sós aprósütemények

Hideg előétel:

  • Rozéra sült kacsamell hidegen tálalva, gránátalmás zöld salátával, mézes dió dresszinggel

Leves:

  • Fácán erőleves, vargányás fásgaluskával, fürj tojással, zöldségekkel

Meleg előétel:

  • Káposzta variációk (paradicsomos, tejszínes) füstölt csülök karikákkal, kolbásszal

Vegyes tál:

  • Erdei gombával töltött sertés szűz, vajastészta köntösben
  • Kékfrankos-ban aromásított aszalt szilvával- és Camemberttel töltött pulykamell mandulás morzsában sütve
  • Leveles parajjal, ropogós bacon-nel halmozott, roston sült csirkemell mozzarellával gratinírozva
  • Orly tésztában sült cukkini batonok és brokkoli rózsák
  • Köretek igény szerint

Éjféli menü:

  • Borjú paprikás, juhtúrós- kapros galuskával, kolozsvári pörccel

VII. Esküvői menüajánlat

Vendégváró:

  • Házunk készítette, apró- sós sütemények

Leves:

  • Falusi tyúkhúsleves csigatésztával, benne főtt zöldségekkel
  • Tárkonyos- citromos pulyka raguleves szegfűgombával

Főételek:

  • Debreceni kapros- tejszínes töltött káposzta, füstölt csülök karikákkal
  • Kemencében sült, fokhagymás, fűszeres kacsacomb, almás- lila párolt káposztával, póréhagymás burgonyapürével
  • Vörösboros borjúpörkölt, kapros- túrós csuszával, kolozsvári pörccel, tejföllel
  • Csirkemell falatkák bacon ölelésben mozzarellával gratinírozva, snidling mártással, basmati rizzsel
  • Vargányás- tejszínes penne, parmezánnal gazdagítva
  • Cézár saláta vaslapon pirult csirkemellel
  • Bazsalikomos feta saláta
  • Balzsam ecetes, rukkolás paradicsomsaláta mozzarella golyókkal

Desszert:

  • Házi mini rétesek, vanília habbal (almás, túrós, mákos)

Éjféli menü:

  • Magvas morzsában és kemencében sült csirkecombok, friss zöld fűszerekkel illatosítva, petrezselymes újburgonyával és steak burgonyával
  • Házi kovászos uborkával

VIII. Esküvői menüajánlat

Vendégváró:

  • Házunk készítette, sós- apró sütemények

Előétel:

  • Füstölt- lazac rózsák ricottával töltve, kapribogyóval és friss kaporral
  • Olivás padlizsánkrém
  • Hideg kacsamáj zsírjában pörccel gazdagítva, frissen sült baguettekkel

Leves:

  • Falusi tyúkhúsleves házi csigatésztával, zöldségekkel
  • Thai- csípős rákleves shiitake gombával

Főételek:

  • Konfitált rosé kacsamell erdei sherrys- gyümölcs raguval, burgonya fánkkal
  • Libamájjal töltött mangalica szűz, tejszínes, illatos szegfűgomba mártással, vajas- párolt zöldségekkel
  • Gúti vörösboros őzpörkölt, petrezselymes újburgonyával
  • Szicíliai bélszínes penne, napon szárított paradicsommal, pármai sonkával
  • Erdei gombával, sonkával, sajttal töltött jércemell, zöld fűszeres házi morzsában sütve, jázmin rizzsel, steak burgonyával

Saláták:

  • Jércemell saláta, bazsalikomos görögsaláta
  • Rukkolás friss kevert saláta mézen pirult törtdióval, balzsamecetes redukcióval

Desszert:

  • Tapolcai palacsintával töltött rétes, vanília habbal

Éjféli menü:

  • Debreceni tejszínes- kapros töltött káposzta, füstölt csülök karikákkal
  • Kemencében pirult grill csirkék, friss salátával, fűszeres tepsis burgonyával, sajt mártogatóval
Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!