Az esküvő szervezésekor egy lényeges és fontos kérdés, hogy mi legyen az esküvői menü. Ugyan nem egy egyszerű feladat az esküvői menü összeállítása, a legtöbb esküvői szolgáltatást nyújtó helyszínen vagy étteremben segítenek azzal, hogy már készen összeállított menüsorok közül válogathat a leendő ifjú pár. Ezek az esküvői menüsorok általában három vagy négy árkategóriában vannak összeállítva egészen a hagyományos esküvői menüktől az extra, különlegesebb és persze drágább ételekig.
Az esküvői menüajánlatok tartalmazhatnak előételt, levest, többféle főételt többféle körettel és desszertet. Az éjjeli vacsorához a főétel hidegen tálalható maradékát, illetve egyféle meleg ételt kínálnak.
A menüsorokat általában klasszikus ültetett vacsorára vagy ebédre szokták elkészíteni, de természetesen kérhetjük ezt állófogadásra vagy koktélpartira is a hozzáillő ételekkel és italokkal.
Vegyük figyelembe az esküvőnk stílusát is a menü kiválasztásánál. Nem illik például egy falusi, hagyományos esküvőhöz egy különleges mediterrán ételeket tartalmazó menüsor.
A készen összeállított esküvői menüsor nem jelenti azt, hogy ne módosíthatnánk rajta és ne vennék a figyelembe a helyszínek az egyedi igényeinket. Nyugodtan alakítsuk át a menüsort a saját ízlésünk szerint és kérjük az étterem egyedi árajánlatát. Ne feledkezzünk meg átgondolni és körbe kérdezni a vendégek közötti esetleges ételérzékenységekről vagy egyedi diétákról, mint a vegetarianizmus, cukorbetegség vagy a glutén- és tejérzékenység.
Összeszedtük három népszerű étteremnek az esküvői menüajánlatát.
Diófa Étterem esküvői menüajánlatai:
I. Esküvői menüajánlat
100 fő részére
100 adag Marhahúsleves finommetélttel, zöldségekkel, főtt hússal
100 db Hortobágyi palacsinta
Vegyestálakra:
25 adag Grillfűszeres szűzérmék roston sütve
50 adag Sajttal, sonkával töltött pulykamell rántva
25 adag Fűszeres csirkecomb kemencében sütve
25 adag Rántott sertésborda
25 adag Gombafejek rántva
100 adag Vegyes köret: hasábburgonya, rizs, vajon párolt zöldségek
100 adag Vegyes saláta
Éjfélkor: a maradék sültek hidegen, valamint
50 adag Töltött káposzta
II. Esküvői menüajánlat
100 fő részére
100 adag Tyúkhúsleves eperlevél tésztával, zöldségekkel, húsával
100 adag Sertéspörkölt galuskával (tálban)
100 adag Vegyes saláta
Vegyestálakra:
25 adag Bajor pulykamell rántva
25 adag Cigánypecsenye
25 adag Rántott sertésborda
25 adag Grillfűszeres roston sült csirkemellfilé
100 adag Vegyes köret: fűszeres steakburgonya, rizs, vajon párolt zöldségek
50 adag Vegyes saláta
Éjfélkor: a maradék sültek hidegen, valamint
50 adag Vagdalt pogácsa
III. Esküvői menüajánlat
100 adag Újházi tyúkhúsleves
100 adag Marhapörkölt galuskával
100 adag Vegyes saláta
Vegyestálakra:
25 adag Baconbe göngyölt szűzmignon
25 adag Hízott kacsamájjal töltött sertésborda rántva
25 adag Gödöllői töltött csirkecomb
25 adag Csirkemellfilé párizsiasan
100 adag Vegyes köret: hasábburgonya, rizs, petrezselymes burgonya
50 adag Vegyes saláta
Éjfélkor: a maradék sültek hidegen, valamint
15 adag Vagdalt pogácsa
40 db Rántott csirkecomb (alsócomb)
IV. Esküvői menüajánlat
100 fő részére
100 adag Újházi tyúkhúsleves lúdgége tésztával
100 adag Borjúpaprikás galuskával
100 adag Vegyes saláta
Vegyestálakra:
25 db Ropogós kacsacomb (egész)
25 adag Pulykabatyu Diófa módra
25 adag Bazsalikomos paradicsommal és füstölt sajttal grillezett
25 adag Fűszeres sertésborda roston sütve
25 adag Rántott karfiolrózsák
100 adag Vegyes köret: petrezselymes burgonya, zöldséges rizs, hercegnőburgonya
50 adag Vegyes saláta
Éjfélkor: a maradék sültek hidegen, valamint
30 adag Grillfűszeres csirkemellszeletkék mediterrán salátával
Hemingway Étterem esküvői menüajánlatai:
I. Esküvői menüajánlat
Büféasztalon:
Előételek
- Saláta kavalkád, morzsolt kecskesajttal zöldfűszeres öntettel
- Zöldfűszeres hideg jércetekercs, céklás újburgonya salátán
- Angolos hátszín szeletek, rukkola salátával és parmezánforgáccsal
Leves
- Újházi tyúkhúsleves, lúdgége tésztával
Vegetáriánus
- Spenótos gnocchi gránátalmás rukkolával
Főételek
- Faszénen sült tanyasi csirkemell sült paprikamártással, grillezett pollentával
- Egészben sült fokhagymás tarja, sztroganoff raguval
- Bélszínérmék francia mustárban pácolva, grillen sütve gyöngyhagymás burgonyával
- Fogas szeletek szezámmagos bundában, párolt vajas zöldségekkel, jázmin rizzsel
Desszertek
- Somlói galuska rumos csokoládé öntettel
- Erdei gyümölcsös rizspuding pohárban (tej-gluténmentes)
- Karamellás sült sajttorta
II. Esküvői menüajánlat
Előételek
- Zöld fűszeres kecskesajt mousse graham keksszel, szálas caprival
- Parajjal töltött tilápia filé, citromos olívás jégsalátán
- Hidegen füstölt sonkarózsák, fűszeres ricotta krémmel
Vegetáriánus
- Francia rakott burgonya parajjal
Főételek
- Vajban sült ropogós harcsafilé, sült zöldséges jázmin rizzsel
- Kacsacomb aszalt szilvás lilakáposztával hagymás tört burgonyával
- Szarvas ragu dijoni mustáros krémmártásban, szalvéta gombóccal
- Zöldspárgával szúrt jérce filé rukkolás sült zöldségekkel
Desszertek
- Francia csokis alma torta
- Lime-os-meggyes pite
- Vaníliás-epres triffle (gyümölcsös-krémes piskóta óriás kehelyben)
III. Esküvői menüajánlat
Felszolgált:
Előétel
- Konyakos libamájtorta
- Padlizsánkrém fenyőmag pestoval, bagettel
Leves
- Tárkonyos csirkeragu leves, burgonyagombóccal
Büféasztalon:
Főételek
- Zöldséges lasagne sült paradicsommártással (vegetáriánus)
- Omlós vajhal falatok parajos mascarponés garganellivel és reggiano sajttal
- Vargányagombával göngyölt csirkecomb filé
- Bélszín érmék friss lecsóval, burgonya tortával
Desszertek
- Mini citromtorta falatok, limonchelloval
- Csokoládés rétes marcipánnal, mandulával
- Tiramisu
IV. Esküvői menüajánlat
Felszolgált:
Előétel
- Libamáj szeletek lilahagymával, borskéregben sült hideg szűzpecsenye, csípős alma chutney-vel
Leves
- Marhafartő leves falusi csigatésztával és metélt zöldségekkel
A büféasztalon:
Főételek
- Paradicsomos penne füstölt scamorza sajttal (vegetáriánus)
- Roston sült lepényhal filé, kapros rákraguval és jázmin rizzsel
- Ropogós kacsacomb és kacsamell falatok, fokhagymás pecsenyelével és káposztás rétessel
- Mini bécsi szelet sertés szűzből, petrezselymes burgonyával
- Vörösboros szürke marha ragu, házi burgonya fánkkal
Desszertek
- Brownie kandírozott naranccsal
- Fűszeres répa torta mascarpone krémmel
- Bourbon madártej
V. Esküvői menüajánlat
Felszolgált:
Előétel
- Lazactatár citrusos krémsajttal, capribogyóval
Leves
- Kakas erőleves saját húsával, zöldség szalmával, csigatésztával
A büféasztalon:
Főételek
- Bébi parajos tejszínes gnocchi aszalt paradicsommal, parmezán pehellyel (vegetáriánus)
- Harcsapaprikás, kapros túrós csuszával
- Gyömbérrel pácolt bőrös pulyka tekercs rozmaringos tepsis burgonyával
- Tejben pácolt borjúszelet, petrezselymes sajtmártással, cukkini lepénnyel
- Vadpörkölt erdei gombákkal és áfonyamártással, házi burgonya fánkkal
Desszertek
- Lágy csokoládétorta Bailey’s krémmel
- Aszalt gyümölcsös sült túró fánk, házi baracklekvárral
- Almás-diós pite
Gálavacsorák (felszolgált):
VI. Esküvői menüajánlat
- Füstölt pisztráng, zelleres, almás torma habbal, rügy salátával
- Újházi tyúkhúsleves
- Mézes bodzában pácolt rosé kacsamell kakukkfüves ropogós nudlival, körte chutney-val
- Sült karamellás sajt torta rebarbara dzsemmel
VII. Esküvői menüajánlat
- Konfitált libamell carpaccio, házi majonézzel olívás kenyér salátával
- Tárkonyos csirke raguleves, házi gnocchival
- Tűzdelt szarvas szelet, sült vargányával, forró tökmagos céklával
- Lágy csokoládétorta Bailey’s krémmel
VIII. Esküvői menüajánlat
- Érlelt házi sonka tormás rukkolával, marinált paprikával
- Fácán esszencia libamájas fánkkal
- Borjú bélszín chilis óriás garnélával zsályás francia lecsóval, burgonya tortával
- Mascarponés-amaréna meggyes mini torta kesudió grillázzsal
Éjféli büfé
- Mini töltött káposzta és Hazai sajt választék almával, dióval
- Borjú paprikás galuskával és Magyaros, vegyes ízelítő zöldségekkel
Hotel Óberster esküvői menüajánlata:
I. Esküvői menüajánlat
Leves:
- Újházi tyúkhúsleves
Előétel:
- Debreceni töltött káposzta, füstölt csülökkel
Esküvői vegyes tál:
- Sajttal, sonkával töltött pulykamell
- Fűszeres sertéstarja
- Gombafejek, kelvirág Orlay módra
- Csirkemell zöld-fűszeres párizsi bundában
- Friss idénysaláta
Éjféli menü büféasztalon:
- Töltött csirkecomb
- Rántott csirkecomb
- Majonézes és friss saláták
II. Esküvői menüajánlat
Előétel:
- Hideg kacsamáj zsírjában, kacsatepertő, padlizsánkrém, friss zöldségek, pirítós, friss kenyér
Leves:
- Húsleves a tyúkudvarból Óbester módra (tyúkhús, kakastaréj, gubótojás, zúza, kakas here, csirkemáj, zöldségek, csigatészta)
Meleg előétel:
- Debreceni töltött káposzta, füstölt csülökkel
- Citrom sorbet
Főételek büféasztalon:
- Csirkemell csíkok szezámmagos bundában, steak burgonyával
- Ropogós kacsacomb párolt káposztával, hagymás tört burgonyával
- Kemencés sertéscsülök falatok kenyértésztában, ecetes hagymasalátával
- Rántott sajt, gombafejek, cukkini, kelvirág sörtésztában roston sült zöldségekkel
- Salátabár
Éjféli menü büféasztalon:
- Vörösboros marhalábszár pörkölt tojásos galuskával
- Majonézes és friss saláták
III. Esküvői menüajánlat
Előétel:
- Padlizsánkrém zöldségekkel, friss bagettel
Leves:
- Falusi tyúkhúsleves házi csigatésztával, zöldségekkel
Főételek:
- Debreceni tejszínes-kapros töltött káposzta, füstölt tarjaszeletekkel
- Sajttal-, sonkával töltött pulykamell
- Sertés karajba rejtett erdei gomba ragu vaslapon sütve, mustáros színes-bors mártással, tejszínes-tormás burgonya pürével
Desszert:
- Toszkáni tiramisu szelet
IV. Esküvői menüajánlat
Előétel:
- Márványos jérce galanin chardonnay mártáson
Leves:
- Marha erőleves daragaluskával, Julienne hússal és benne főtt zöldségekkel
Főételek:
- Dijoni mustárban érlelt- tűzdelt sertés szűz rétes pongyolában, erdei gomba mártással
- Füstölt sajttal- brokkolival töltött pulykamell házi mandulás bundában sütve
- Vaslapos csirkecomb paradicsommal- mozzarellával sütve, bazsalikomos pesto-val, gyömbéres jázmin rizzsel, steak burgonyával
Desszert:
- Somlói galuska narancsos tejszínhab rózsával
V. Esküvői menüajánlat
Vendégváró:
- Házunk készítette sós aprósütemények
Leves:
- Tanyasi tyúkhúsleves csigatésztával, vele főtt zöldségekkel
Előétel:
- Vörös boros szarvas ragu erdei gombákkal illatosítva, petrezselymes hordóburgonyával
Vegyes tál:
- Kemencében sült, fokhagymás- fűszeres kacsacomb, pármai sonkával, paradicsommal
- Mozzarellával gratinírozott, roston sült csirkemell bazsalikomos pesto-val
- Dijoni mustárban pácolt mangalica szűz érmék, zöldfűszeres házi morzsában sütve, vegetáriánus trió (sajt, gomba, karfiol)
- Köretek igény szerint
Éjféli menü:
- Debreceni tejszínes- kapros töltött káposzta, vaslapon pirult főtt- füstölt tarja szeletekkel, kakastaréj kolbásszal
VI. Esküvői menüajánlat
Vendégváró:
- Házunk készítette sós aprósütemények
Hideg előétel:
- Rozéra sült kacsamell hidegen tálalva, gránátalmás zöld salátával, mézes dió dresszinggel
Leves:
- Fácán erőleves, vargányás fásgaluskával, fürj tojással, zöldségekkel
Meleg előétel:
- Káposzta variációk (paradicsomos, tejszínes) füstölt csülök karikákkal, kolbásszal
Vegyes tál:
- Erdei gombával töltött sertés szűz, vajastészta köntösben
- Kékfrankos-ban aromásított aszalt szilvával- és Camemberttel töltött pulykamell mandulás morzsában sütve
- Leveles parajjal, ropogós bacon-nel halmozott, roston sült csirkemell mozzarellával gratinírozva
- Orly tésztában sült cukkini batonok és brokkoli rózsák
- Köretek igény szerint
Éjféli menü:
- Borjú paprikás, juhtúrós- kapros galuskával, kolozsvári pörccel
VII. Esküvői menüajánlat
Vendégváró:
- Házunk készítette, apró- sós sütemények
Leves:
- Falusi tyúkhúsleves csigatésztával, benne főtt zöldségekkel
- Tárkonyos- citromos pulyka raguleves szegfűgombával
Főételek:
- Debreceni kapros- tejszínes töltött káposzta, füstölt csülök karikákkal
- Kemencében sült, fokhagymás, fűszeres kacsacomb, almás- lila párolt káposztával, póréhagymás burgonyapürével
- Vörösboros borjúpörkölt, kapros- túrós csuszával, kolozsvári pörccel, tejföllel
- Csirkemell falatkák bacon ölelésben mozzarellával gratinírozva, snidling mártással, basmati rizzsel
- Vargányás- tejszínes penne, parmezánnal gazdagítva
- Cézár saláta vaslapon pirult csirkemellel
- Bazsalikomos feta saláta
- Balzsam ecetes, rukkolás paradicsomsaláta mozzarella golyókkal
Desszert:
- Házi mini rétesek, vanília habbal (almás, túrós, mákos)
Éjféli menü:
- Magvas morzsában és kemencében sült csirkecombok, friss zöld fűszerekkel illatosítva, petrezselymes újburgonyával és steak burgonyával
- Házi kovászos uborkával
VIII. Esküvői menüajánlat
Vendégváró:
- Házunk készítette, sós- apró sütemények
Előétel:
- Füstölt- lazac rózsák ricottával töltve, kapribogyóval és friss kaporral
- Olivás padlizsánkrém
- Hideg kacsamáj zsírjában pörccel gazdagítva, frissen sült baguettekkel
Leves:
- Falusi tyúkhúsleves házi csigatésztával, zöldségekkel
- Thai- csípős rákleves shiitake gombával
Főételek:
- Konfitált rosé kacsamell erdei sherrys- gyümölcs raguval, burgonya fánkkal
- Libamájjal töltött mangalica szűz, tejszínes, illatos szegfűgomba mártással, vajas- párolt zöldségekkel
- Gúti vörösboros őzpörkölt, petrezselymes újburgonyával
- Szicíliai bélszínes penne, napon szárított paradicsommal, pármai sonkával
- Erdei gombával, sonkával, sajttal töltött jércemell, zöld fűszeres házi morzsában sütve, jázmin rizzsel, steak burgonyával
Saláták:
- Jércemell saláta, bazsalikomos görögsaláta
- Rukkolás friss kevert saláta mézen pirult törtdióval, balzsamecetes redukcióval
Desszert:
- Tapolcai palacsintával töltött rétes, vanília habbal
Éjféli menü:
- Debreceni tejszínes- kapros töltött káposzta, füstölt csülök karikákkal
- Kemencében pirult grill csirkék, friss salátával, fűszeres tepsis burgonyával, sajt mártogatóval