A tökéletes zene kiválasztása nem könnyű feladat. Maga a bevonulás pillanata is egyszeri és megismételhetetlen. A párok arra törekednek, hogy olyan zenét találjanak, ami a pillanatnyi érzésüket magába foglalja és persze az alkalomhoz illő legyen. 

A zenének nagy szerepe van, hisz nem a párok mondják el ez idő alatt az érzéseiket egymásnak, hanem maga a zene.

A következő néhány válogatott dal biztosan megállja a helyét a lejátszási listában az esküvő során:  

Kate Voegele: Hallelujah

Nagyon sok filmben is feltűnt már ez a zene.

Rengetegen és sokféleképpen dolgozták már fel Leonard Cohen 1980-as években írt klasszikusát. Köztük az egyik legjobb az a fiatal Kate  énekesnő verziója. Nagyon sok érzelmet indít el a lelkekben. Az biztosan mély nyomot hagy a szertartás résztvevőinek is egyaránt. Azoknak a pároknak, akik inkább a klasszikus zeneirányzat felé vonzódnak megfelelő választás lehet.

A rengeteg feldolgozást megtalálhatjuk a www.youtube.hu-n  is.

Dolhai Attila és Szinetár Dóra: Szívből szeretni (Rómeó és Júlia)

A Shakespeare színműve alapján készült mű történetét talán nincs olyan ember, aki ne ismerné.

A zeneszerző és egyben szövegíró a művéről így nyilatkozott: a világirodalom legjelentősebb romantikus darabja, ami egyszerre tragikus is.

Mély érzések kerülnek a felszínre.

Ám, aki a sorok mögé lát az jól tudja, hogy nem másról szól, mint a mindent elsöprő szerelemről. Sajátossága, hogy egyszerre van benne a szeretet, szerelem, gyűlölet, halál, szabadság érzete is. Attila és Dóra pedig közösen éneklik el ezt a dalt. Teljes lélekkel próbálják átadni a dal értelmét a közönségnek. Akik szeretik a komolyabb, nagy érzelmi hullámokat, azoknak jó döntés lehet a szertartás bármely szakaszában.

Israel Kamakawiwo’Ole: Somewhere Over The Rainbow

Ezt a számot számtalan filmben és reklámban is hallhattuk.

A zene nagyon jó választás lehet azoknak a pároknak, akik vidáman szeretnék megélni egymással ezt a csodálatos érzést. A zenében az álmodozásnak nagy szerepe van. Ahogyan a cím is tükrözi „Valahol a szivárvány fölött magasan…”

Egy lazább, közepes tempójú zene kiváló választás lehet a kivonuláshoz szertartás után.

John Legend: All of me

Az egyik legromantikusabb dal.

A szövege azért érdekes, mert egy kettőség fejeződik ki benne, ami mindannyiunkban benne van. A szerelem tökéletes, de mégsem.

A dal mondandója az, hogy adni jó dolog és kell is a szerelemben.

 A pároknak ki kell egészíteni egymás hiányosságait. Így fejlődnek egy kerek egésszé. Azt pedig mindenki tudja, hogy senki sem tökéletes.

A lényeg az egyensúly megtartása a kapcsolatban.

Ed Sheeran: Perfect

Ez a dal teljes egészében sugallja a felszabadult életérzést.

A zenében szereplő személyek szeretetteljesek és nagyon vidámak.

Ők aztán a szerelem minden pillanatát szeretnék megélni. Gyermeki szívvel próbálják egymást szeretni. Óvják és féltik egymást. Ez a dolog már önmagában rávilágít arra, hogy a szerelem szabadsággal, de olykor kötelezettséggel is járhat.

Kiváló zeneválasztás egy keringőhöz.

A tánccal és ezzel a zenével biztosan kellemes élményt adhatunk elsősorban magunknak – az ifjú párnak- továbbá az esküvőn tartózkodóknak.

Tanácsként pedig vegyük figyelembe a szertartás helyiségét is. A belső és a szabadtéri helyiségek befolyásolhatják a hangzást. 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!