Szokták mondani, hogy nem a ruha teszi az embert. De valljuk be, jobb a közérzetünk egy gyönyörű ruhában, mint egy bolyhos melegítőben.

Az emberek legnagyobb része minden reggel küzd azzal, hogy mi legyen az, amit felvesz. Sosem egyszerű ez a kérdés hiszen, fontos, hogy kényelmes legyen, felvállalható, divatos és még jól is álljon. Rengeteg idő elmegy ezzel, talán sokszor meglepődnénk mennyire.

De mi van akkor, ha ez a viselet kiválasztása kicsit komolyabb feladat, és nem egy hétköznapra, hanem életünk nagy napjára, ez esküvőnkre válasszuk?!

Ez az a helyzet, ami hatalmas fejtörést okoz mindenkinek, kivétel nélkül. A rengeteg kérdés, amit feltesznek nekünk, és felteszünk magunknak. Milyen szín legyen? Milyen hosszú? Letisztult vagy extra? Milyen fazon? Milyen dekoltázs? Egyáltalán törvényszerű, hogy egy habos babos csodában kössük össze életünket szerelmünkkel?!

Egyszerű a válasz. NEM! Manapság már semmi sem furcsa, semmi sem meglepő. Ez a század már annyira rólunk szól, hogy nem érdemes ilyenen mérlegelni. Felejtsük el a megszokott, és már majdnem, hogy unalmas normákat. Merjünk önmagunk lenni, és merjük azt választani, ami nekünk tetszik. Ne azt, ami a szülőknek, az anyósnak, vagy a szomszéd néninek.

Megszámolhatatlan lehetőség van egy esküvői viseletre, még így is, ha a menyasszonyi ruhát kitárjuk a körből. De hogy mi? Szeretjük a kosztümöket? Viseljünk azt. Elképesztő megjelenést tud kölcsönözni, egy hófehér zakó egy hozzá passzoló chino nadrággal, egy ízléses magas sarkúval, megfelelő ékszerekkel, esetleg kalappal, vagy ha az nem a mi stílusunk, akkor egy gyönyörű konttyal. Nem hiszem, hogy lenne szem, ami nem irigykedne erre a párosításra.

Ha a fehéret is elhagynánk, természetesen azzal sincs gond, gyönyörű pasztell színekben is megvásárolhatjuk, adott esetben akár meg is varrathatjuk álmaink ruháját. Remekül tud mutatni, ha valaki szépen tud játszani az öltözékében a színekkel. Ez olyan, mint egy modern tündérmese.

Rengeteg olyan üzlet van Magyarországon, ahol kimondottan alkalmi ruhákat vásárolhatnak az érdeklődők. Érdemes ilyen üzleteket meglátogatni, ha akad lehetőségünk, minél többet, hiszen így felmérhetjük a leendő választék listáját. Különböző fazonban és stílusban is keresgélhetünk. Akad az ilyen üzletekben a teljesen egyszerűtől az elképesztően vagányig minden. És a legjobb, hogy számtalan szín közül választhatunk.

Érdemes figyelembe venni az alkatunkat, hiszen egy jól eltalált fazon, meglepően előnyösen tud mutatni. Ha valaki alul teltebb, inkább felülre érdemes helyezni a figyelmet, egy szép övvel, esetleg nyaklánccal, egy mutatós fülbevalóval. A vékony magas emberek mindenképp kerüljék a zsák fazont.  Ha valaki kicsit molettebb alkat, neki a lengébb ruhák lesznek megfelelőek, természetesen nem feltétlenül sötét színben.

Az alkalmi ruhák hatalmas előnye, hogy sokkal nagyobb választékban bújnak meg. Találhatunk rövid, testhez igazodó ruhát, esetleg hercegnős tüllöset, hosszú tölcsér fazont, A vonalút, vagy egyenes szabásut, és a dekoltázs terén is van választék bőven. Ami szintén pozitívum, hogy nem csak a menyasszonyi ruhát lehet ám átalakítani, hanem természetesen ezeket is.   És ha ez még nem lenne elég motiváció, hogy merjünk mást felvenni. Az ára is sokkal, de sokkal pénztárca kímélőbb, mint hagyományos társai, és ez sem utolsó szempont.

A kívánt hatás, ugyanúgy elérhető ezekkel is. Választanunk kell hozzá, egy gyönyörű cipőt, amit azt hiszem nem lesz nehéz, maximum az a része, hogy eldöntsük, melyik is tetszik a legjobban. Fontos még, a smink és a haj, ami ha egy egyszerűbb ruhát választunk is szuperül kompenzál, és a megfelelő kiegészítők, és már meg is vagyunk.

 Lehet, hogy közhely, de akármennyire is tud fontos lenni egy ruha, ha valaki nem tudja viselni, elveszti varázsát.  A legfontosabb a döntésnél, hogy igazán jól érezzük magunkat benne, és tudjunk azonosulni mind a fazonnal mind pedig magával a ruhával. Ha jól érezzük magunkat, szép lesz a kisugárzásunk, ami pedig mindennél fontosabb.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!