Az esküvői cipő beszerzése az egyik legnagyobb kálvária, mivel általában akkor szokták megvásárolni, ha már megvan az öltöny és a menyasszonyi ruha is.

Fontos, hogy színben és stílusban is passzoljanak egymáshoz, így viszont sokkal nehezebb a dolgunk, hiszen korlátozottabbak a lehetőségeink. A hölgyek még nehezebb helyzetben vannak, mivel nem csak a menyasszonyi, de a menyecske ruhához is szükséges cipőt vásárolni, hacsak nem lapul a szekrény alján egy pár piros topánka. A férfiak olykor leegyszerűsítik a folyamatot, mivel a már meglévő alkalmi cipőt viselik az esküvőn is, ami kényelmes és nem kell betörni. 

Ha mégis vásárlásra adjuk a fejünket, akkor a férfiak esetében érdemes jóval az esküvő előtt megvásárolni a lehetőleg bőrből készült cipőt, hogy ne törje fel az esküvőn a lábakat. A cipő színe lehet fekete, vagy sötétszürke, vagy olyan árnyalat, ami kiválóan passzol az öltönyhöz. A hölgyek esetében a menyasszonyi ruha hossza miatt érdemes tűsarkú cipőt vásárolni, feltéve, ha tudunk benne kényelmesen közlekedni. A színe gyakorlatilag bármilyen lehet, mivel manapság már az igazán pompázatos színű esküvői ruhák sem ritkák. Általában a bézs, fehér, vagy púderrózsaszín árnyalatok a közkedveltek. Ha nem szaküzletben vásárolunk, akkor azzal a problémával találkozhatunk, hogy nem találunk megfelelő színt, mivel nagyon korlátozott a kínálat, illetve nincs belőle megfelelő méret. Egy szaküzlet esetében ez egyszerűen nem fordulhat elő.

Mennyasszonyok figyelmébe ajánlott:

www.andrella.hu

Menyasszonyi ruhákkal, menyecske ruhákkal és kiegészítőkkel foglalkozó webshop, ahol természetesen esküvői cipőt is lehetőségünk van vásárolni. Találunk itt szandálokat, magassarkú cipőket, törpesarkú cipőket, csipke csizmákat és balerina cipőket is mind fehér vagy bézs, mind pedig piros színekben, ráadásul több oldalon keresztül. A cipők ára általában 7.000,- és 28.000,-Ft közé esik, és gyakran találkozhatunk akciós ajánlatokkal is. A cipők méretezése a legtöbb esetben 35 és 41-es méret közé esik, kivéve a leértékelt termékek esetében, mivel itt a készlet korlátozott. 

A sarokmagasság lapos talpú cipők esetében 3 cm, míg magassarkú cipők esetében 8-10 cm. Hegyes orrú cipők vásárlásakor érdemes egy mérettel nagyobb cipőt választanunk, hogy lábfejünk kényelmesen elférjen. Tánchoz és egész napos igénybevételhez inkább a laposabb cipők ajánlottak, amiket akár későbbi alkalmakkor is bátran felvehetünk. Ha szeretnénk a régi népi hagyományokat feleleveníteni, akkor vásároljunk piros csipke csizmát. A csizma még 8 cm-es sarokkal is kényelmes viselet és biztosak lehetünk abban, hogy odavonzza a tekintet, ráadásul fehér és fekete árnyalatban is megvásárolható.

A kiszállításról:

A kiszállítást kérhetjük a lakcímünkhöz legközelebb eső Posta Pontra, ahol 5 munkanapig átvehető csomagunk. Kérhetjük a kiszállítást MOL vagy Coop Posta Pontra is, itt viszont csak 20 kg-ig van lehetőségünk kiszállítást kérni és a csomagunkat szintén 5 munkanapig tudjuk átvenni. A megrendelt termék kiszállítását kérhetjük MPL csomagautomatába is, melyek a nap 24 órájában mindig rendelkezésünkre állnak. Csak ki kell választanunk a lakhelyünkhöz legközelebbi automatát és 2 napon belül átvenni csomagunkat. Ha valamilyen okból kifolyólag ez meghiúsul, akkor átszállítják a legközelebbi postára. Ügyeljünk arra, hogy csak 20 kg alatti rendelést adjunk le, különben a kiszállítás nem megoldható. A kiszállítás költsége 13.000,-Ft alatt 1.500,-Ft, 13.000,-Ft feletti vásárlás esetében 900,-ft, míg 50.000,-Ft feletti vásárlás esetében ingyenes. Ha megrendelésünk költségét bankkártyával előre megfizetjük, akkor a lekönyveléstől számított 2-6 munkanapon belül megtörténik a kiszállítás, ha utánvéttel kérjük, akkor a kiszállítás 3-8 munkanapot vesz igénybe.

www.cathyeskuvoicipo.hu

Esküvői-és alkalmi cipő Kánaán, ahol nem utolsó sorban esküvői kiegészítőket is vásárolhatunk. Az oldal az előző webshophoz képest sokkal ügyesebben van összeállítva, hiszen itt már sarokmagasság és márka szerint is válogathatunk. A törpesarkú cipők általában 1-6 cm-es, míg a magassarkú cipők 7-11 cm-es sarokkal vásárolhatók meg 36-40-es méretig. Szomorú azonban, hogy 10.000,-Ft alatt nem találunk cipőt, így a webshop jóval drágább az előbbinél. Egyszerű cipőnket bátran feldobhatjuk a webshopban található úgynevezett cipőklipszekkel is, melyeket 3.900,-Ft-os egységáron vásárolhatunk meg.

A kiszállításról:

Csomagunkat az MPL futárszolgálat juttatja el hozzánk közvetlenül, melynek költsége 30.000,-Ft alatti rendelés esetén 2.180,-Ft, Posta Pontra történő kiszállítás esetén 1.790,-Ft, viszont 30.000,-Ft feletti rendelés esetén ingyenes. A kiszállítást kérhetjük továbbá a legközelebbi FoxPost állomásra is, így a költség 30.000,-Ft-os megrendelés esetében 890,-Ft,-ra redukálódik. A csomagot csak utánvét útján kézbesítik, nincs lehetőség előre fizetésre, vagy bankszámlára való utalásra, viszont a FoxPost és a Posta Pont esetében fizethetünk bankkártyával is.

A menyasszony és a vőlegény is bátran felkeresheti:

http://www.eskuvoiciposzalon.hu/

Nem kizárólag esküvői cipőkkel foglalkozik (menyasszonyi cipő, örömanya cipő, koszorúslány cipő, menyecske cipő), hanem alkalmi cipőkkel, karakter-és tánccipőkkel is, illetve itt már a férfiak is szerephez jutnak, ámbár korlátozottabbak a lehetőségeik. Már 8.900,-Ft-tól vásárolhatunk esküvői cipőt, de 24.900,-Ft-ért is találunk lábbelit. A stílusok változatosak, hiszen találunk itt pántos, nyitott orrú, vagy klasszikus magassarkú cipőket is, de lapos talpú menyasszonyi cipő nincs. A cipők sarokmérete 5 és 10 cm közé esik. Az is elmondható, hogy a topánok esetében típusonként csak egy-egy méret érhető el, vagyis korlátozott a választék, vagy pont beleesünk a kategóriába, vagy kereshetünk máshol lábbelit.

A kiszállításról:

A kiszállítást az MPL futárszolgálat biztosítja 2-5 munkanapon belül, banki átutalás esetében 1.490,-Ft-os költségen. Ha az utánvétet választjuk, akkor termékünk árát csak készpénzben van lehetőségünk megfizetni, mégpedig 2.100,-Ft-os kiszállítási díj ellenében. 25.500,-Ft-os megrendelési összeg felett a kiszállítás térítésmentes.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!