győr bazilika.jpg

Győr. Esküvő. Miért éppen Győr? Rengeteg esküvői helyszín játszik, rengeteg mesebeli palota, kastély, eldugott kis szigetecske, borvidék, egy szálloda óriási díszterme, hajó, vagy akár sátras lagzi. De a tengerpart szerelmesei még a tenger partjára, a hullámok simogatta aranyhomokú partra is kitelepítené a násznépet. A másik véglet, aki nem bírja a meleget, az inkább egy jéghegy csúcsán mondaná ki a boldogító igent. De miért ne lehetne egy repülőből, vagy helikopterből kiugorva megtenni ezt? Ez több körülmény függvénye. Attól is függ, hogy hány vendéget szeretnétek meghívni, tükrözzön az esküvőnk minket. Szerény körülmények között akarjátok megtartani az esküvőtöket, vagy pedig megadnátok a módját rendesen? Van, aki a fővárosban tartja, van, aki vidéken, és vannak, akik visszavágynak szülőfalujukba, a gyökereikhez. Ha te, vagy életed párja győri, akkor csak gratulálni tudok, egy ilyen szép, és hangulatos kisvárosban tartani ezt a jeles napot egy csodás döntés. Ráadásul nincs messze az osztrák határtól sem, amennyiben vannak olyan rokonaitok, akik határon túl élnek, dolgoznak, vagy esetleg tanulnak. Tehát egy szó, mint száz: Győr tökéletes választás. Ráadásul a győri Bazilika alkalmas a szertartás lebonyolítására, és több városnyi ember befogadására.

menyasszonyi-torta-7-gyor-gyorujbarat.jpg

Ha már túl vagytok a helykiszemelésén, és már csak a torta kiválasztása marad hátra, ne aprózzátok el, választék akad bőven. Rengeteg cukrászda áll rendelkezésre, akik vállalják a tortátok elkészítését.

letöltés.jpg

Ismeritek a Gabi Cukrászatot? Nem? Pedig mennyei. A legújabb divat szerint, egyedi igények alapján, 20 éve alkotnak nem csak esküvői tortákat. A mellékelt képen szereplő remekműről semmi nem hiányzik. Rajta van az ünnepelt újdonsült házaspár, még egy virág dzsungel is került rá, és ahogy elnézem, szív alakú, 3 szintes.

A Herold cukrászdának viszont az esküvői torta a fő specialitása, céljuk nem egy sütiket áruló, kávéház jellegű üzlet megnyitása volt. A családi cukrászda mottója „ a torta készítés és díszítés valóságos művészet – folyamatos fejlődést és tanulást igényel, egy kevés kézügyességgel és kreativitással “édesítve”, viszont céljuk nem a mondat befejezése, hanem a látogatóik elégedettsége.

A Pálffy cukrászat 3 külön csoportba sorolja esküvői tortakínálat. Az ábécé első 3 betűje forma szerint osztja fel a tortákat.

a típus.jpg
b típus.jpg
c típus.jpg

„A” típusú esküvői torta, „b” típusú torta, és végül „c” típusú torta, sorrendben.

Az „A” típusú, első képen szereplő torta 5 emelettel gazdag, a tetejéről, mintha egyenest kiömlene a vízesésre hasonlító rózsa zuhatag. Ez kicsit felturbózza a szimpla fehér tortát.

A „B” típusú torták különlegessége, hogy mindegyik torta külön állványon helyezkedik el, vagy pedig oszlopok tartják a különböző szinteket.

És végül, de nem utolsó sorban, a „c” típusú csoport különlegessége, hogy mini tortácskákat tartalmaz az ún. „szett”, vagy nevezhetnénk egyszerűen sütikéknek is ezeket az aranyos kis finomságokat. Középen egy normál méretű torta, fent és lent pedig mini torták. De a sorrend megcserélhető, a nagy torta kerülhet a tetejére, és lehetnek alul a mini torták.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!