Legtöbbünk életében előbb vagy utóbb elérkezik a nagy esemény: saját esküvőnk. Minden párnak van egy álom tortája, amelyre, ha rátaláltak, tudni fogják, hogy az az igazi, akárcsak egymás kiválasztásánál.

Az esküvői vacsora elengedhetetlen része a torta, a finom fogások végén az est fénypontja. Az esküvői tortának nemcsak ízét, hanem küllemét is értékelik vendégeink. Valóban nem elhanyagolandó a külső a torta esetében, hiszen szinte minden esküvői fényképsorozat része az a kép, melyen az ifjú pár közösen felszeli a tortát.

Na de mennyi az annyi? Inkább többet rendeljünk, vagy kevesebbet? Mindig rendeljünk kicsit többet szeletszámban, mint ahány vendéget várunk, ne számoljuk ki pontosan a szeletek számát, gondoljunk arra, hogy vannak bizony olyan vendégek, akik nagyon szeretik az édességet és repetázni fognak. A várható fogyasztásnál körülbelül 20-25%-kal rendeljünk többet. Sok helyen szokás, hogy a lagzi végén csomagolnak a tortákból, süteményekből a vendégeknek.

Az ízesítésnél egyre nagyobb a választék. Egyre ügyeljünk, hogy a nagy hőségben nem célszerű tejszínhabos esküvői tortát választani, mert könnyebben megromlik, ráadásul hamar összeesik a hab a tetején, amitől nem nyújt túl gusztusos látványt. Amennyiben több tortát, vagy több emeletes esküvői tortát rendelünk, legyen többféle ízesítés, hogy legyen választási lehetőség. Nincs is annál rosszabb, mint mikor azt halljuk vissza, hogy a mi saját esküvőnk után kapott mindenki gyomorrontást, ételmérgezést a hőség közben megromlott tejszínhabos tortánktól.

Esküvő Kecskemét? Vagy Kecskemét esküvő? Akárhogy is, de ha a nagy napot lebonyolításához Kecskemét városára esett a választás, akkor bizony fel kell készülni. Ha Kecskemétiek vagytok mindketten, akkor nincs nehéz dolgotok választás tekintetében, hiszen ismerősök vagytok, otthon vagytok a cukrászdákban, éttermekben, tudjátok, hogy melyik helynek, szolgáltatónak milyen a hírneve. Viszont ha nem vagytok otthon, szükségetek lesz egy kis segítségre szolgáltatók terén.

Nem jelent elég nagy elfoglaltságot a meghívók megtervezése, megrendelése, a hely kiválasztása, a ruhákról nem is beszélve.

A Falusi cukrászat mottója, hogy „olyan süteményeket csinálj, amit te magad is szívesen megennél.”  A cukrászat két generációs tapasztalattal, hagyományos, kézműves módszerekkel esztétikus, minőségi süteményeket süt természetes alapanyagokból.

falusi.jpg
kála.jpg

Az édes pötty ihlette 3 emeletes esküvői tortát a csúcsán kála ékesítette. A kála ezzel bizonyítja a torta előkelőségét, egy győri pár számára. Finom csipke pasztel színek tökéletesen illenek egymáshoz.

A Sütikuckó bármilyen tortafajta elkészítését vállalja. Minőségi torták, finom ízek. Megbízható, pontos, udvarias kiszolgálás!

Ti mit szóltok ehhez a különleges formára sikeredett esküvői tortához? Láttatok már ilyet, vagy akár hasonlót? Elragadó, nemdebár? Bevállalnátok egy ilyet?

jakó.jpg

A Jakó Cukrászda 1977 óta, ide s tova 40 éve süti különös gonddal az esküvői tortákat. Ebben az évben nyitotta meg ugyanis Jakó Lajos feleségével, Annával a cukrászdájukat, azóta stílusos cukrászda és étterem találkozásává nőtte ki magát.

A Tortasarok nem csak esküvőre, minden jeles alkalomra tartogat számunkra, és ízlelőbimbóink számára tortakülönlegességet. Keresztelő, céges buli, születésnap, névnap, ballagás. Akármi legyen is, itt megtalálható minden alkalomra a tökéletes torta.

Szofika desszertműhely.jpg

De baj van akkor, ha a vendégsereg között akadnak étel allergiától szenvedők. Elég gyakori a glutén érzékenység, felnőtt korban is kialakulhat, épp ezért nem meglepő, ha többen is glutén érzékenyek a vendégek közül, ráadásul a manapság elterjedt étkezési divat, a vegán életmód szerint ezek a tudatos emberek nem fogyasztanak glutént. A probléma megoldásaként válasszuk a Szofika Desszertműhelyt, ahol a gluténmentes édességek születnek. Ráadásul még a kinézetük is ínycsiklandó.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!