Hogyan válasszunk jó esküvőszervezőt?

Ez egy olyan kérdés, mint amikor egy diák megkérdezi, hogy az egyetemen melyik tanárnál érdemes felvenni egy órát.

Fontos, hogy egy hullámhosszon legyetek, értse az elképzeléseiteket és meg is tudja valósítani, amit megálmodtatok. A jó esküvőszervező a gondokat leveszi a vállaitokról, szinte minden kérdést elintéz helyettetek az igényeiteknek megfelelően. A rossz választás esetén a fentiekben leírtakat sajnos az ifjú pár nem élvezheti…

Magyarországon rengeteg képzett és gyakorlott esküvőszervező dolgozik, akik mind azon fáradoznak, hogy a pár nagy napja a megbeszéltek szerint történjen és felhőtlen lehessen a boldogság. Persze, ám mivel eléggé széles a kínálat, így nehéz kiválasztani a bizton hozzáértőt.

Állapítsuk is meg, hogy pontosan mit jelent a mi olvasatunkban az, hogy „jó esküvőszervező”! Ez a titulus hatalmas felelősséggel jár, hiszen a pár minden bizalmukat a szervezőbe fekteti. Ez a személy az előkészületektől kezdve, a szervezés rizikós pontjain át, egészen a kivitelezésig melletted lesz. Ha úgy érzed nem alkalmas erre a feladatra, mert túl erős személyiség, esetleg nagyon visszahúzódó, akkor keress mást.

Elengedhetetlen, hogy tudjon irányítani, ám mégis megfelelő kapcsolatot ápoljon veletek és a szolgáltatókkal. Ez egy nagyon fontos tulajdonság, amelynek kevés ember, sőt annál is kevesebb szervező tud megfelelni, így mindenképp figyelj oda erre.

Ne felejts el kérdezni, hiszen a jó esküvőszervező ismérve az, hogy az esküvővel kapcsolatos kérdésekre tud válaszolni. Mindez kiterjedhet népszokásokra, vallásra, egyéb protokollokra, vagy bármire, ami ténylegesen szolgálja az esküvő megszervezését és kivitelezését. Ha a válaszaiban nagyfokú bizonytalanságot észlelsz, akkor keress másik szervezőt.

A munkájához értő és azt szerető esküvőszervező nem tudja különválasztani a kis, családi körben tartott esküvőt az óriási, luxus menyegzőtől. Hogy itt mire célzunk? Ez azt jelenti, hogy mind a kettő egyaránt fontos számára, egyáltalán nem tesz különbséget. Hiszen neki az a fontos, hogy ti boldogok legyetek és a végeredmény azt hozza, amit előre elterveztetek. Ha nem ad számodra kiemelt figyelmet a beszélgetéseitek alkalmával, akkor búcsúzz el ettől a személytől. Nem ő a ti emberetek.

Úgy gondoljuk ezek a legfőbb szempontok, amelyek alapján ki tudod választani a számodra legmegfelelőbb szervezőt, bár arra bátorítunk, hogy szedd össze magadban, neked milyen elvárásaid vannak az a személy felé, aki az esküvődet szervezi. Az a legbiztosabb, amit tehetsz.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!