Első természetesen az ifjú pár, a második az örömszülők, akikre igen nagy figyelem összpontosul a nap folyamán, ezért nekik éppúgy fontos a tökéletes megjelenés, mint a házasulandóknak. Az örömanya nem fog nagyot tévedni, ha egy elegáns kosztümben jelenik meg a ceremónián. A kosztüm lehetőleg ne nadrággal legyen kombinálva, amennyiben nem kifejezetten előnyös neki a szoknya, inkább válasszon egy kicsit hosszabbat.


Esküvőre az egyik legjobb választás egy elegáns koktélruha, amely könnyedén variálható: boleróval vagy kosztüm felsővel. Kánikulában akár magában, vagy csak stólával is viselhető, és egész napra elegáns külsőt kölcsönöz viselőjének. Ruhából célszerűbb alkalmi anyagot választani, amely lehet mintás vagy egyszínű, és alapszabály, hogy a szoknya ne érjen a térd fölé. Ujjatlan változat esetén mindenképp legyen az örömanyánál egy kabát, még jobb, ha pántos, vagy rövid ujjú ruhát választ, amely nem túl mélyen dekoltált.

A színek tekintetében, – figyelembe véve az örömanya életkorát is – javasoltak a visszafogott árnyalatok. Másrészt mivel nem az örömanyáról szól ez a nap, ezért nem szerencsés nagyon feltűnően öltöznie – ezzel ugyanis csak ellenszenvet vált ki.

Általában úgy választanak ruhát, hogy harmonizáljanak az esküvő színeivel is. Ha a virágok, a dekorációk, a székszoknyák pasztellszínekben pompáznak, akkor az örömanyák is ehhez igyekeznek idomulni. Az alkalmi modellek anyaga vékonyabb, finom szövet vagy selyem, idén pedig nagyon trendi a csipke is. Gyakori a hosszabb szoknya, a gloknis szabás. A rikító színek nem ajánlottak az esküvőre. Leginkább a világosabb, „csöndesebb” pasztellszíneket, a meleg, lágy földszíneket ajánlja a szakértő az édesanyáknak: a mályva, az arany és a vajszín is örök sláger az örömanya divat tekintetében.

Persze még mindig vannak olyan színek a palettán, amelyek egyenesen tabunak számítanak, ilyen a fehér és a piros például, mert mindkét szín az ara kiváltsága az esküvője napján. A feketét a legtöbb örömanya elutasítja, pedig üde kiegészítőkkel, blézerekkel kombinálva igazán elegáns, és nem „gyászos” szetteket lehet összeállítani.

KOSZTÜM

A kosztüm olyan viselet, amely annyi lehetőséget rejt magában, hogy szinte bárki találhat magának olyan darabot, amely tökéletesen tükrözi a személyiségét és az ízlését.

Bár nadrágot ritkábban választanak egy esküvőre az örömanyák, de előfordulhat, hogy valakinek ez a szíve vágya. Éppen ezért fontos szem előtt tartani, hogy a nadrág szára, hosszúsága és fazonja kiemelheti az örömanya alakjának előnyös részeit, és elrejtheti azokat a területeket, amelyekről szívesen vonná el mások figyelmét. Ezen könnyen segíthet a kosztümkabát szabása is.

A szoknya esetében egy egyenes vonalú, hajszálnyival a térd fölött végződő darab szuper választás lehet. Majdnem minden nőnek jól áll, de széles csípő esetén egy “A” vonalú szoknya határozottan jobb döntésnek bizonyulhat.

KOMPLÉ

A komplé eredetileg olyan női ruha és kiskabát együttese, melyek azonos anyagból készültek. Napjainkban a klasszikus viselet mellett már modernebb formában is lehet ötvözni a két ruhadarabot. A ruha felett jól mutathat egy más anyagból készült, eltérő színű vagy mintájú blézer, ami készülhet akár csipkéből is.

Az ujja rövid és háromnegyedes is lehet, ezért azok az örömanyák is nyugodtan viselhetik, akik nem feltétlenül szeretnének ujjatlan ruhát viselni a nagy napon. A lényeg, hogy az anyagok, színek és minták harmonizáljanak egymással.

A blézer nagyon ügyesen variálható ujjatlan vagy rövid ujjú ruhával is. Ez különösen akkor érdemes szempont, ha a polgári szertartás mellett templomi esküvőre is sor kerül, illetve az örömanya ezt a ruhát fogja viselni a lagziban is. Fontos, hogy több helyszínen is jól funkcionáljon a kiválasztott darab.

Ruhaboltok Pécsen:

Elizabeth Nadro

A női nem mindig is híres volt az esztétikai érzékéről, így egyértelmű, hogy örömanyaként is szépek és vonzóak szeretnének lenni . 
Sok csodás történetet  tudnék elmesélni milyen az amikor egy nő ezen a számára is fontos napon újra megéli azt hogy olyan ruhát visel amiben sok bókot és elismerést kap hogy számára is felejthetetlen legyen  ez a nagy nap amikor gyermeke kirepül a családi fészekből.

Ebben segíthet az Elizabeth Nardo Fashion House, ugyanis szalonukban az örömszülők is kiválaszthatják a nekik megfelelő ruhákat. Munkatársak segítenek a választásban, hogy teljes legyen az összhang az öltözékekben az ifjú pár, a koszorúslányok, és az örömszülők közt.

-kizárólag minőségi márkás ruhák

Crystal womens wear

-divatos, elegáns ruhák

-minőségi anyagokból készült ruhák

-kedvező ár

Telefonszám: 06204005306

E-mail: crystalwebaruhaz@gmail.com

Honlap: http://crystalpecs.hu

Üzlet, átvételi pont címe: 7622 Pécs, Bajcsy Zsillinszky utca 9. (Forrás Üzletház Földszint)

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!