Mindenki életében az egyik legszebb nap nem más, mint az esküvője. A másik legszebb nap, pedig a gyermeke esküvője. Rengeteg szülőnek okoz hatalmas örömöt látni, gyermeke boldogságát, és átélni vele együtt élete nagy napját.

Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy mennyire nehéz is kiválasztani egy menyasszonynak a megfelelő, és legtökéletesebb ruhát. Rengeteg munka előzi ezt meg. Keresgetés, magazinok lapozgatása, holnapok böngészése, szalonok feltérképezése, a legújabb trendek utánajárása. Általában az a személy, aki végigzongorázza ezt a leendő feleséggel, az nem más, mint az édesanyja. Na de mi a helyzet vele? Az örömanyával? Neki vajon egyszerű kiválasztani a viseletét? Vagy ugyanolyan hosszú menetet igényel, mint korábban említett társa?

Nos, ha azt mondom, hogy mindegy milyen eseményre, mindegy milyen életkorban lévő hölgyről is beszélünk, nem egyszerű, sőt kifejezetten nehéz eldönteni mit vegyen fel, akkor azon gondolom, már nem lepődik meg senki az égvilágon. Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen minden nő, legyen az tíz vagy legyen akár hetven éves is, szeret adni magára. Nekünk, nőknek a legnagyobb kincsünk, és kifejező eszközünk az a megjelenés. A megjelelés, amit rengeteg hátsó munkálat, válogatás, és idegroham követ. Teljesen mindegy, hogy a vasárnapi misére, vagy éppen az év végi mulatságra készülünk, szinte biztosan állíthatom, hogy hosszú menet lesz. Hát nem beszélve arról, ha valaki örömanya lesz egy esküvőn.

Ki is az az örömanya? Anya, vagy anyai viszonyban levő nőszemély, pl. mostoha, nevelőanya, kinek fia házasodik, vagy lánya férjhez megy, mennyiben a lakodalmi násznép között főleg őt illeti az öröm. Ez valószínűleg megmagyaráz mindenkinek mindent, hiszen a jelenlévők között egy úgynevezett második ünnepelt. Nem véletlenül fontos ez az édesanyáknak, és mivel ez fontos ezért az sem teljesen mindegy mit is fognak viselni, hogy gyermekükkel együtt ragyoghassanak.

Érdemes sorra venni pár dolgot a viselet kiválasztása során. Mi az a fazon, ami számba jöhet? Mi az a szín, ami megfelelően mutatna az édesanyán? Ez fontos pont lesz, ugyanis a korának megfelelően illik választani, nem biztos, hogy egy rikító rózsaszín lenne a legjobb választás. Ennél a kérdésnél leragadva, ennél az öltözetnél javasolnám leginkább a pasztell és az úgynevezett fagyi színeket. Ez minden korosztálynak megfelelően visszafogott, de mégis annyira elegáns, amennyire lennie kell. Nem mellesleg fantasztikusan kombinálható több színnel és több kiegészítővel is egyaránt. Ha nem ragaszkodunk az unalmas konszolidált darabokhoz, akkor éljenek ezek a színek.

A másik fontos kérdés a fazon. Ruhát szeretnénk vagy inkább valami elegáns kosztümöt. Az utóbbi véleményem szerint egy tökéletes választás, hiszen annyira feldobható különböző ékszerekkel vagy cipőkkel, hogy az valami fantasztikus. Emellett roppant kényelemes és klasszikus. Nem feltétlenül muszáj egy szűk ruhában feszengeni, hiszen épp olyan megjelenést nyújthat, mint korábban említett megfelelője.

Ha mégis ruhára szavaznánk szívesebben, érdemes valami roppant kényelmeset választani. Ne legyen túl szűk, na de túl bő se. Ha szűk, akkor egy idő után semmi kedvünk nem lesz az eseményt élvezni, mert azzal leszünk elfoglalva, hogy mennyire kényelmetlen. Viszont, ha túl bő, az akár ízléstelen megjelenést kölcsönözhet. Igenis emeljük ki nőiességünket, főleg egy ilyen alkalomkor, persze az ízlésesség határain belül. Nem kell átesni a ló másik oldalára, bár sajnos rengeteg olyan örömanyáról is hallani, és olvasni, aki felül akarta múlni öltözetében a menyasszonyt. Vegyük ezt elrettentő példának, és ügyeljünk a mély kivágások elkerülésére, illetve a hosszúságra is fektessünk kellő figyelmet a választáskor. Szerencsésebb, ha az anyag egy kicsit vastagabb, hogy ne mutasson meg minden olyant, amire nincs szükség.

Érdemes az interneten inspirálódni, körbe nézegetni, hiszen rengeteg fantasztikus megjelenéssel és ötlettel futhatunk szemben. Nézegessük meg az üzletek választékait, ha lehet minél többet, hiszen így lesz majd alkalmunk kiválasztani a legtökéletesebbet a nagy eseményre. Ne felejtsük, nem feltétlenül a legdrágább a legjobb. Láthattunk már a történelemben ízléstelen designer dolgokat szembe állítva tökéletesen eltalált névtelen márkákkal. A lényeg, hogy az alkalomra megfeleljen, az pedig még jobb, ha az ember később is hasznát veheti alkalomadtán.

A cipő választása is rettentő fontos tényező, hiszen el sem hinnénk, mennyire el tudja rontani az összképet egy rossz választás. Legyen színben mindenképp passzoló a ruhához, és a kényelem is elsődleges szempont. Egy lapos talpú cipő is lehet elegáns.

  Járjunk körbe minél több üzletet, és ne sajnáljuk erre az időt. Nincs jobb érzés, mint szeretett gyermekünk esküvőjén mellette ragyogni. Ha a ruha, amit választunk, egyben nyújt kényelmet, komfortot, eleganciát, megfelelő megjelenést, és örömet számunkra akkor már biztosan jól választottunk. A lényeg, hogy tudjunk vele azonosulni, a mi stílusunk legyen, és kicsit se érezzük magunkat kellemetlenül benne.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!