Kétféle embertípus létezik : aki nagy esküvőt akar, és aki kicsit.  Mindkettőnek megvan az előnye, embere válogatja. Nézzük is meg, hogy szervezzünk meg egy kis ceremóniát.

Ha azt gondoljuk, hogy ez kevés energiával és problémával jár, akkor felejtjük is el az egészet, ugyanis ebbe is rengeteg időt kell fektetni, hogy végül minőségit alkothassunk és élhessünk át.  Ami biztos, hogy valamivel költség mentesebb, de itt is fektessük le az arany szabályokat, hogy mennyi a kívánt összeg, amit erre szeretnénk áldozni, szánni.

Mivel kevesebb ember lesz, valószínűleg szűk családi és baráti kör, érdemes valami aranyos kis helyet választani, ahol idilli környezetet tudunk biztosítani az egésznek. A nagy termek teljesen kiábrándító eredményt szülhetnek kevés főnél. Ha az időpont melegebb hónapra esik, esetleg szabadtéren is érdemes gondolkozni, ha még inkább spórolni szeretnénk, és ismerőseink között akad olyan, aki varázslatos kerttel rendelkezik, akár ez is egy megfelelő opció.

Válasszuk ki a témát, már ha lesz ilyen, bár a kis esküvő nem egyenlő az egyszerűvel, szóval nem kizárt. Tűzzünk ki egy színt, amire alapozzuk majd a részleteket, mint például az esküvői meghívókat. Döntsük, el, hogy saját kezűleg alkotottat szeretnénk majd adni, vagy inkább megbízunk egy ezzel foglalkozó társaságot, céget.  Szabadidőnkbe látogassunk el egy, vagy akár több virágpiacra, felmérve a választási lehetőségeket, mind a díszlet mind a csokor gyanánt. Ha akad, ami első látásra szerelem, akkor egész egyszerű dolgunk lesz a díszlettel kapcsolatban, ugyanis könnyen igazíthatjuk majd ehhez akár az egészet. Hasonló árnyalatban pompázhatnak a székhuzatok, vagy ha nem akarunk túlzást a szalvéták.

A megjelenéssel kapcsolatban gondoljuk át, hogy konzervatív vagy esetleg habos babos ruha az, amire vágyunk. Ha egyik sem akár egy fehér kosztüm is kitűnő választás lehet egy megfelelő cipő és egy kifinomult kalap társításával.  A sminkünk jó, ha stílusban egyezik a ruhánkkal, érdemes enyhe árnyalatokat választani, ami jégkirálynő hatást érhet el. A hajunkat hordhatjuk különféle kontyokba vagy esetleg csodálatos loknikat is készíthetünk, ami megfelel egy ilyen eseményre. A lényeg, hogy érezzük magunkat feltétlenül különlegesnek és gyönyörűnek.

Az esküvői menü kiválasztásánál könnyebb dolgunk lesz, mint egy nagy esküvőn, ugyanis kevés embernél könnyebben el található, ami mindenki ízlésének kielégítő. Figyeljünk az adagokra, ne legyen se kevés se túl sok.  Kedveskedjünk a férfi vendégeknek sörrel, a női vendégeknek esetleg pezsgővel.

Amin nem érdemes spórolni az a fotós.  Lehetőleg ne bízzuk rá egyik rokonunkra sem, mert csalódás lesz a vége ha másnap az elmosódott, előnytelen képeket kell lapozgatni. A hozzátartozóknak hagyjuk meg a szórakozást és válasszunk egy erre rátermett embert. Egy életen át hálásak leszünk ezért.

 Ne feledjük, attól még, hogy nem hetedhét országon túlnyúló esküvőt tartunk, ne engedjünk az összes vágyunkból, hiszen jobb esetben erre az embernek egyszer van lehetősége. Az legyen minőségi és emlékezetes. A roppant nagy előnye a kis esküvőnknek pedig nem más, mint az, hogy a nászútra még több keret juthat, ami talán a legszebb része az egésznek.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!