Manapság egyre népszerűbb dolog a házasságkötés. Nem lehet tudni, hogy a rengeteg szerelem az oka, vagy maga a felhajtás az, ami arra sarkallja az embereket, hogy kimondják azt a bizonyos igent.

Előfordul, hogy ha valakinek megkérik a kezét, az teljesen kifordul önmagából. Nem kell ezen csodálkozni, hiszen egy esküvő megszervezése egyáltalán nem egyszerű feladat. Mégis egyre többen vágynak erre az eseményre. Az újdonsült menyasszonyok szinte már azonnal időpontot és helyszínt foglalnak, ezért könnyen megeshet, hogy nem jut hely a kitűzött évre, ha csak nem a tél is megfelelő időpont.

Köztudott, hogy a legtöbb esküvő tavasszal illetve nyáron, talán még korán ősszel zajlik le. Ennek valószínűleg egyetlen oka van, az időjárás. De mi van azokkal a nőkkel, akik nem rettennek vissza a mínuszoktól sem, vagy akik kifejezetten télen szeretnének esküdni?

Első gondolat, ami a legtöbb ember fejében egy ilyen kérdés után lejátszódik, hogy ugyan miért akarna télen tartani valaki esküvőt. Véleményem szerint, mindennek megvan a pozitív és a negatív oldala is. Azok az emberek, akik nem részesítik előnyben meleget, nekik pont fordítva hangzik a dolog. Nézzük csak más szemszögből a dolgokat, hiszen a télnek is megvannak a maga szépségei, főleg, ha a kedves időjárásunk is úgy szeretné a dolgot. Gyönyörű tud lenni, ha esik a hó, és tökéletes tematika lehet az esküvőre egy amolyan jégvarázsos- itt nem a mesére gondolok- havas stílusú díszlet.

Az egyik legnehezebb dolog azonban, hogy mit is viseljen ilyenkor a menyasszony. A jó hír az, hogy a tervezők nem csupán a nyári nagy melegekre gondolnak, hanem azokra az emberekre is, akiktől nem áll távol a hidegben tartott szertartás sem. Ilyenkor kitűnő választás lehet egy habos babos csoda.  Ha azonban van már egy konkrét terv a viseletre, akkor sincs gond, ugyanis csodálatosabbnál csodálatosabb bolerókat tudunk vásárolni, hogy megvédjen minket a hűvös időtől. A harisnyából is egyértelműen lehet beszerezni vastagabbat, ami ha hosszú ruhát választunk, úgysem látszik majd.

Véleményem szerint egy téli menyasszonyi ruha kiválasztása szinte könnyebbnek mondható, mint egy nyári, már ha a legmelegebb hónapokról van szó, mivel rétegezhető az öltözködés, így szinte bármit lehet viselni, a nyárival ellentétben, ahol sajnos levenni nem lehet belőle. Ebből a nézőpontból közelítve, ugye, hogy nem is hangzik olyan vészesen a dolog?

A nagy választáshoz ugyanazt a menetet javasolnám, mint egyébként. Persze az előbb elhangzottaktól eltekintve érdemes egy időjárás előrejelzést figyelembe venni, hogy mégis mire kell számítani, hiszen így tudunk csak megfelelően dönteni. Na, szóval, mindenképp vegyük sorba az elképzelésünket, hosszú vagy rövid, persze itt érdemesebb az első verziót választani, és fontos lehet az anyag összetétel is, ha lehet, ne a csipke legyen a befutó, persze lehet benne az is, de ne ez alkossa az egészet, mert akkor garantált, hogy megfagyunk.

Érdekes lehet még a szín, főleg egy ilyen évszakban. Hófehér? Vagy tört, esetleg csontszín? Mindegyik remek választás, mégis az elsőt ajánlanám igazán, hiszen szerintem utánozhatatlanul elegáns tud lenni, ha egy ilyen évszakban a hó színével megegyező ruhában jelenünk meg. És persze a fazon is nagyon fel tudja dobni, ha hasonlít, mondjuk egy hópihéhez. Ilyen lehet esetleg egy hercegnős, rétegezett tüll ruha. Gyönyörű választás. Ehhez tökéletes kiegészítőket is tudunk választani, mondjuk egy hangsúlyos kövekkel kirakott nyakláncot, hozzá párosuló fülbevalóval és persze karkötővel. Cipőből is mesés darabokat találhatunk megfelelő idő ráfordítással, bár itt is érdemes nem kivágottat választani, az időjárásra tekintettel.

Ha nem a képzelőerőnk a legerősebb képességünk, akkor szerencsére már rengeteg forrásból meríthetünk ihletet. Vásároljunk aktuális esküvői magazinokat, olvasgassunk blogokat, weboldalakat ebben a témában. Nyugodtan vágjuk ki, ami megtetszik, online pedig javasolt, hogy mentsük le, így a későbbiekben könnyen elérhető lehet számunkra, ha vissza szeretnénk nézni. Ez egy hatalmas segítség a szalonok meglátogatása előtt, hiszen kirajzolódik egy kép, még ha homályos is, hogy milyen lehet az, amit szeretnénk.

A nagykörút előtt azonban a legjobb, ha körülnézegetünk a szalonok után az interneten, ahol rengeteg hasznos dolgot megtudhatunk, többek között, ha akció várható, vagy éppen tart valahol. Hogy máshogy lehetne szebb egy ruha, ha minden mellett még jó áron is juthatunk hozzá? Plusz egy jó dolog a téli esküvőben, hogy ilyenkor nagyobb esélyünk van erre. Érdemes valakit magunkkal csalni a nagy próbálgatáshoz, aki nem csak az öltözködésben, de a döntés meghozatalban is segítségünkre lehet.  Plusz egy tipp, hogy minél kényelmesebb ruhába érkezzünk, hiszen a sok próbálgatás után garantáltan utálni fogjuk a szűk csini rucikat. Értendő ez a fehérneműre, és a cipőre is.

 Akárhogy is választunk, a lényeg, hogy legyünk biztosak benne, ne felejtkezzünk meg az időjárási viszonyokról, és érezzünk nagyon-nagyon jól magunkat a ruhában. Ne engedjünk az elképzelésinkből, hiszen az általában megbánáshoz vezethet.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!