Vannak nehéz kérdések az életben, ezek közé tartozik talán az is, hogy mit vegyünk fel. Akkor lesz ez még nehezebb, amikor nem egy hétköznapi reggelről, vagy hétvégi buliról, hanem a nagy napunkról van szó. Nézzünk hát bele jobban egy kicsit a témába, mit érdemes viselni, hogy érdemes választani?

Minden nő életében eljön az a nap, amikor élete összes aggodalma összegyűlik, és teljesen tanácstalan lesz egy rettentő fontos ügyben, abban, hogy mit viseljen az esküvőjén. Talán nehéz elhinni, de rengeteg embernek ez élete egyik legstresszesebb időszaka. Sokan vallják, hogy nehezebb volt, mint az érettségi vagy a diplomára való felkészülés. Aki azonban most ezt olvassa, vegyen egy mély levegőt, és gondolja át, mi az, amit az esküvőjével kapcsolatban elvár. Segítek. Elsősorban zárjunk ki minden olyan gondolatot, ami aggasztó lehet. Tudom, tudom ez nem egyszerű, de csak így működhet igazán. Nagyon fontos, és lényeges véleményem szerint, hogy tudatosítjuk magunkban, hogy ez az egész értünk van. Egyedül értünk, na meg persze a párunkért. Ebből kifolyólag ne idegesítsük magunkat feleslegesen. Ne akarjunk senkinek megfelelni, vagy ha akad olyan, akinek mégis, azt érdemesebb meg sem hívni életünk nagy eseményére. Fontos, hogy ez az időszak, amikor készülünk életünk legboldogabb napjára, rengeteg örömmel és hálával teljen. Azok a menyasszonyok, akik ezt jól csinálják, sokszor vallják azt, hogy nem gondolták volna, de az előkészületek izgalmasabbak voltak számukra, mint maga az esemény. Éppen ezért próbáljuk meg ezt élvezni.

Mit érdemes viselni? Erre könnyű válaszom van. Olyat, ami első látásra szerelem volt, és ami egyezik a stílusunkkal. Rendkívül fontos pont lehet ez, hiszen hiába választunk valami csiricsáré rucit, ha egyébként jobban rajongunk az alapdarabokért. Nem fog jól állni. És nem azért mert hiba van a testünkben, hanem mert szimplán nem tudjuk majd viselni. Egy ruhánál mindig a legfontosabb szabály, hogy az illető igenis tudja viselni azt, amit kiválaszt. Ha ez megvalósul, akkor akár egy szakadt zsákba is férjhez mehetünk, mert abban is ragyogni fogunk.

Azt szokták emlegetni, hogy egy esküvői ruha örök darab, de hát akkor is képes a megújulásra. Manapság már nem kell azon sem aggódnunk, ha egy ruha túl extra, túl sokat mutat, vagy túl feltűnő, hiszen már minden elfogadott. A trendek jönnek, mennek, ez mindenkinek a saját döntése, hogy követi-e vagy sem. Minden esetre nézzünk meg pár jóslatot, az idei év trendjeivel kapcsolatban. Azt beszélik, hogy visszatérnek a hangsúlyos, nagy ruhák, a részletgazdag és nőies jegyek, de a paletta egészen elhúzódik a minimalista megjelenést kedvelő formációkig.  Ne lepődjünk meg, ha egyre több elöl nyitott szoknyával találkozunk az esküvői oldalakon, magazinokban, hiszen ez az egészen egyedi szabás igenis felkapott lesz ebben az évben. Mivel mostanában részesei lehettünk pár királyi esküvőnek, talán ennek köszönhetően újra nagyon divatos lett az úgynevezett hercegnős esküvői stílus. Most ahogy, ezt leírtam, azonban elgondolkoztam azon, hogy ez egyáltalán kiment valaha a divatból? Jó persze, ahogy megjelentek a testhez simuló csipke csodák, rengetegen voksoltak inkább arra igennel, de ez a reneszánsz klasszikus stílus, véleményem szerint mindig, mindenben megállja a helyét. Helyet kapnak a ruhákon a nagy hangsúlyos virágok is, sőt egészen egyedinek számít egyenlőre, de egyre rohamosabban terjeng.  A hangsúlyos vállak 2019-ben nem csak a hétköznapi viseleteinkben tűnnek fel, de a házasodni kívánó hölgyeknek is felbukkan. Rendkívül jó megoldást tud ez nyújtani, mindenkinek, aki inkább felfelé terelni magáról a tekintetet. Egy egyszerű ruhának is hihetetlen egyedi megjelenést kölcsönöz, én ezerszer is igent mondanék rá, ez biztos. Trendi lesz még a köpeny, a rétegekre helyezett hangsúly, a tollal díszített kreációk, a színes, ezen belül pasztell, és átmenetes árnyalatú ruhák, a vállat szabadon hagyó viseletek. Minél csillogóbb lesz valami, annál jobbnak mondhatjuk. Nagy szerepet kapnak a hatalmas masnik, és sokak legnagyobb örömére a nadrág viselete menyasszonyként. Ez elég megosztó lehet, de szerintem tökéletesen megállja ez is a helyét. Egy overál, vagy akár egy nadrágkosztüm formájában is fantasztikus megjelenést nyújt mindenkinek, aki ezt szeretné viselni.

Akik nem szeretnék követni mániákusan az aktuális divatot, azoknak is van egy jó hírem. Az egyszerű letisztult viseletek mindig nyerők. Nem kell túlzásba vinni, ez az egésznek a lényege. Ha valakit érdekel mi az aktuális, az viseljen azt. Ha nem, akkor ne. Ilyen egyszerű. Mint már említettem, a lehető legfontosabb, hogy a sajátunknak tudjuk érezni a megjelenésünket. Ez ki fog sugározni ránk, és persze minden résztvevőre, éppen ezért hajrá, vigyük bele személyiségünket.

    Kutakodjuk, keresgéljünk, jegyzeteljünk, vágjuk ki, mentsük el, írjuk le. Fontos részei ezek a dolgok annak, hogy kiválaszthassuk a megfelelőt. Inspirálódjunk. Töltődjünk fel ez által, és legyünk boldogok, ha sikerült megtalálni a számunkra legszebbet.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!