Minden nő életében egy igazi ruha létezik, és ez az esküvői viselete. Mi van azonban olyankor, ha lezajlott az esemény, és az a kincs csak a szekrényben porosodik?!

Belegondolva elképesztő, hogy mennyi időt szánunk arra, hogy megtaláljuk a tökéletes ruhát a nagy napra. Keresgélünk, próbálgatunk, variálunk, inspirálódjunk és végül választunk. Olyan jó lenne, ha ez olyan gyorsan menne, mint ahogy leírtam. Sok nő életében érzelmi értéke van egy ilyen ruhának. Igazából, ha rendelkezik egy feneketlen ’kastéllyal’ az esetben nincs is gond, hiszen van hova pakolni ezt a ruhát, anélkül, hogy útban lenne vagy akadályozna.

Mivel az esetek legnagyobb részében nem szeretnénk feleslegesen őrizgetni a ruhát, nagyszerű ötlet, ha meghirdetjük és eladjuk azt, boldoggá téve vele egy aktuális menyasszonyt. Rengeteg olyan oldal létezik már az interneten, ahova megfelelő képeket csatolva feltölthetjük eladásra szánt tárgyainkat. Ilyen például a vatera, jófogás, facebookon a marketplace és azon belül is rengeteg csoport. Ez esetben esküvői ruhánkat. Fontos, hogy pontos méretet írjunk hozzá, csípő szélességgel, mellbőséggel, hosszal és minden fontos paraméterrel együtt. Persze a legjobb, ha biztosítjuk a megvásárlónak a ruha megpróbálását, ezzel nagyobb esélyt kapva, hogy meg is veszik, hiszen gondoljunk bele, mennyire ritka az a menyasszony, aki próba nélkül igent mond a ruhára.

Ha esetleg a ruha valamilyen hibával rendelkezik, mindenképpen közöljük, ezzel időt spórolva mind magunknak mind pedig a megvásárlónak. Nincs értelme titkolni a hibát, hiszen ha személyesen derül ki, és ez kizáró ok, akkor pocsékba ment az az idő, amit erre szántunk.

Érdemes előnyös fotókat készíteni, rendes szögben, megfelelő fényviszonyokkal. Minél több fotót töltünk fel, minél több részlet látszódik, annál nagyobb eséllyel tudjuk eladni azt. Teljesen felesleges homályos, sötét, messzi képeket feltenni, hiszen nem fognak rákattintani az érdeklődök.

Mindenképp jelezzük a hirdetésben, hogy milyen az anyagösszetétel, előnyös lehet, ha saját tapasztalatokat osztunk meg róla, hiszen ezzel közelebb engedjük a vásárlót a ruhához. Minden fontos információt tüntessünk fel, ezzel megelőzve a jelentéktelen és felesleges kérdéseket. Ha vállalunk postázást esetleg, tüntessük fel a bejegyzésben ezt is, illetve a fizetési információknál ez esetben, hogy a postaköltség beletartozik-e az árba, vagy külön fizetendő. Szükséges- e előre utalás, vagy utánvéttel is megfelel nekünk. Az ár fix-e vagy esetleg alkuképes.

Minél több oldalra tesszük fel a hirdetést, egyértelműen annál nagyobb az esély, hogy valaki beleszeret és elviszi azt. Amennyi energiát fektetünk az eladásba, annyit kapunk vissza a megvásárlótól.

Ha azonban nem szeretnénk az internet előnyeit kihasználva, hirdetés formájában más tulajdonába bocsátani ruhánkat, hanem személyesen adnánk be egy üzletbe, arra is van lehetőség, persze ez városonként, településenként eltérő.

Találhatunk olyan üzletet, ami kifejezetten használt esküvői ruhák árusításával foglalkozik. Ha közelünkben több ilyenről is tudunk, érdemes bemenni mindegyikbe, és a legkedvezőbb ajánlatot választani. Különböző használt ruha és cikkes üzlet is hajlandó felvásárolni az ilyen termékeket, ezért ez is egy lehetőség lehet számunkra.

A harmadik lehetőség, hogy esküvői blogokat meglátogatva, felvesszük a kapcsolatot azokkal a menyasszonyokkal, akik életük nagy napjára keresik a tökéleteset. Privát üzeneteket lebonyolítva, akár köztük is lehet az, akinek elképzelései megegyeznek a miénkkel. Érdemes figyelni az ilyen weboldalakon a nyilvános chateket, esetleg egy szimpatikus bloggerrel megbeszélni, hogy kitegye a ruhánkat, a keresgető menyasszonyoknak egy posztjába.

 Ezer meg egy lehetőség kínálkozik, a lényeg annyi, hogy tenni kell érte. Nem győzöm hangsúlyozni mennyire fontosak az előnyös fotók készítése, illetve ami még kimaradt, a meggyőző és kedves leírás készítése. Rengeteg menyasszony él a földön, aki lázasan keresi a tökéletest, jó áron, ahogy azt egykor mi is tettük.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!