Emeletes esküvői torta

Esküvő. Túl a lánykérésen, de még nem túl a nagy napon. Megannyi teendőn túl, de még mindig vannak olyan megoldásra váró teendők a listánkon, ami mellett nem szerepel egy pipa. Ha az esküvői torta választására kerül a sor, mondhatnám, hogy itt már egyszerű dolgunk lesz, de nem mondhatnám, hogy kevesebb a választási lehetőség, mint a menyasszonyi ruhánál, a fotósnál, vagy a helyszín megválasztásánál. Nem is képvisel kisebb jelentőséget. Hiszen ki kell választatnunk elsősorban, hogy milyen alakja legyen az esküvői tortának. Egyáltalán maradjon hagyományosan a torta?  Nincsen rózsa tövis nélkül, nincs esküvő torta nélkül. Hiszen van már lehetőség kicsi sütikékkel, mini tortácskákkal helyettesíteni az esküvői tortát, esküvői torta alakban. De akkor ugrik a „közös tortafelvágás” ceremónia, az pedig különös jelentőséggel bír. Vagy így is megoldható? A hagyományok hívei vagyunk-e, vagy pedig ezek a dolgok elhanyagolhatóak?

Maradjunk a hagyományos torta-megoldásnál? Ha maradunk, akkor még hátra van az íz kiválasztása, ami nem egyszerű, hiszen nem mindenki szereti a csokit, van, aki a meggy ízért nem kifejezetten rajong, van, aki egyenesen rosszul van a gyümölcsdaraboktól, na és az ételallergiásokról, vegánokról nem is beszélve. Tehát ez sem egyszerű.

De egy biztos: nincs olyan esküvő, ahol a vendégsereg mennyisége ne igényelné az emeltes tortát! De persze van, aki az egyszerű mellett teszi le a voksát. Mielőtt viszont letennénk bármelyik variáció mellett a voksunkat, ezeket a pontokat nem árt átgondolni:

– hány fő vendéget várunk
– lesz-e vacsora előtt vendégvárás, vendégfogadás, ahol aprósüteménnyel szórakoztatjuk a vendégsereget
– gyerekek -felnőttek aránya
– mennyire édesszájú a társaság
– akarunk-e hajnalban csomagolni a vendégeknek
– emeletes legyen, egyszerűbb vagy különleges alakzatú torta legyen 
– milyen színű lesz majd a terem, asztalok, ceremónia stb. díszítése
– marcipános vagy egyéb különleges díszítésű tortát szeretnénk stb.

Ha most már biztosak vagyunk esküvői tortánk emeleteiben, tegyük fel a következő kérdést: De hány emelet legyen? Lehet a klasszikus 3, hiszen 3 a magyar igazság, ennél kevesebb ne legyen, viszont 4. a ráadás, így megtoldhatjuk azt a 3 emeletünket, még egy impozáns negyedikkel is, de ha még ez nem lenne elég, hiszen függ a vendégek számától is a torta emeletének száma, manapság már rendelhetők akár 9 emeletes esküvői torták is.

Egy emeletes, vagy inkább földszintes? Szokványos egy-két emeletes torták

 

Azonban teret hódítanak a sokkal több emeletes torták, van már 6-7-8, de már rendelhetőek 9 emeletes esküvői torták is.

Mit szóltok az ilyen fajta emeletes tortához? A csúcson egy torta látható, amiből vágni is lehet, így nem ugrik a közös tortavágás ceremóniájának pátosza. Viszont alatta mini tortácskák hada látható.

 

Ne feledkezzetek meg róla! Kellemetlen meglepetés lehet az esküvő napján felfedezni, hogy a meseszép erdőben, vagy a vízparton, vagy más, romantikus helyszínen, ahol az esküvő zajlik nincsen hűtő! Így a torta könnyedén tönkremehet. Rendelésnél mindenképp győződj meg arról, hogy van-e lehetőség és elég hely tárolni az esküvői tortát a felszolgálásig, így megkímélheted magad a váratlan meglepetésektől.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!