Esküvői torta figura

 

Milyen esküvői tortadísz figurákat képzelünk el életünk egyik legfontosabb napjára? Szükség van egyáltalán még esküvői torta figurára?  Egyesek klasszikusak, szolid eleganciát sugallnak, míg mások poénosra veszik a menyasszony vőlegényt vonszoló figurákkal, és a legújabb divat szerint már teret hódítanak a sziluett figurák, ahol ugyanis csak a forma látható, a menyasszonynak és a vőlegénynek nem látható sem az arca, sem az, hogy milyen ruhát viselnek. De még az arckifejezés sem látható, kicsit „személytelen”, egyszerű, de talán az egyszerűsége miatt hódít teret, így bátran ajánlom idén házasulandó párok figyelmébe, ha még nem történt meg a választás. Bármilyen tortához illik, hiszen nagyon snassz, nagyon egyszerű, ráadásul még emlékül is eltehető, a lakásban bárhol lehet tárolni, otthonunk kiegészítőjeként, sőt internetről is megrendelhető pár ezer forintért. A torta figura szimbolizálja az egybekelt párt. Ti milyen figurákkal szimbolizálnátok magatokat?

 

Ölelkező pár, menyasszonyi csokorral, klasszikus torta figura.  Ha egy romantikus, elegáns tortadíszt kerestek az esküvőtökre, akkor megtaláltátok az igazit. Ezzel az ölelkező páros torta dísszel tuti sikere lesz a menyasszonyi tortának.

Szépen, aprólékosan kidolgozott műanyag tortadísz, melyet emlékbe is eltehettek majd az esküvő után. Ráadásul a meghittséget, a szolid eleganciát sugallja.

 

Mit szóltok ezekhez az aranyos kis törpe, kerekfejű figurákhoz?  Hát nem ennivalóak? A vőlegény ráadásul még cilindert is visel, ami manapság igen ritka a vőlegények körében. Kedvesek és mosolygósak. Nem meglepő a jókedv, hiszen pezsgős poharat tartanak a kezükben. 🙂

A menyasszony kezében a csokor, a vőlegény kezében pedig a focilabda. Mindenki fogja a magáét. Tökéletes lehet drukker vőlegények számára.

 

Táncos sziluett torta figura. Ráadásul fehér, így éppenséggel passzol a fehér tortára, de talán ha tortánk nem hófehér, akkor még jobban passzol, hiszen akkor kitűnik, így, lehet, hogy távolról beolvad a környezetébe.

A menyasszony és a vőlegény a torta tetején táncra perdül. A vőlegény szurokfekete öltönyt visel, a menyasszony hófehér ruhában tündököl, hófehér, akárcsak a torta. Gyönyörű szép fátyol zuhatag a hajában, körülöttük virágoskertek.

Mit szóltok kicsit mókásabb figurákhoz? Főleg, ha már nem gyerek is van, és kutya is.

 

Menyasszony, vőlegény, rózsaszín masnikkal felturbózott kapu előtt, egy eperkert közepén. Igazán elbűvölő választás.

 

Menyasszony és vőlegény élethű figurák helyett libák. Vagy hattyúk akarnak lenni? Mindegy is, a rózsák, valamint a jegygyűrűk elvonják a figyelmet arról, hogy ezek milyen madarak próbálnak lenni, de mindenképp az összetartozást szimbolizálják. Kicsit sok? Elég lennének a szárnyas figurák? A jegygyűrű figurák mindenképp ritkaságok, hiszen sok esküvői torta fel van szerelve az ifjú párt ábrázoló figurákkal, rózsákkal, virágokkal, de jegygyűrűket ritkán látni, így, ha valami különlegességre vagytok, persze egymáson kívül, akkor ezekkel a karikagyűrűkkel kitűnhet a tortátok a sok egyforma esküvői torta sorából.

 

Nagyon elterjedt az a nézet, miszerint a menyasszonynak a nagy nap bekövetkeztével megszűnnek a gondjai, ellenben a vőlegénynek akkor ér véget az élete. Ez a figura ezt tökéletesen szimbolizálja. Ezért érthetetlen, hogy miért köszöntött be hozzánk is az amerikai szokás, hogy leánybúcsú. A legénybúcsú még érthető, na de leánybúcsú? Azok, akik poénra veszik az egészet, nyilván bevállalhatnak ilyen poénos, már-már határesetnek minősülő figurákat. Habár legénybúcsúra tudnék inkább ilyeneket elképzelni.  Mit szóltok egy poénosabb torta figurához, ahol a menyasszony vonszolja a vőlegényt? Vicces vagy inkább negatív hatást kelt?

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!