A torta felvágása az esküvők egyik legfontosabb pillanata, ceremóniája, és éppen ezért sok bölcselgetés, tervezés előzi meg a tökéletes választást. Viszont mielőtt nagy kalkulációkba kezdtek bele, nem árt, ha tisztázzátok, hogy hányan lesztek, milyen ízűt szeretnétek, milyen külsőt vegyen fel ez az édesség.
Esküvő a fővárosban? Ha ti is Budapesthez tartoztok, és a rokonok nagy része is, akkor nem lenne sok értelme valami nagyon távoli helyszínre kitelepíteni a násznépet és az egész esküvői ceremóniát, ha csak nem valami különlegesen mesebeli a helyszín.

Mivel Budapest Magyarország fellegvára, mind munka, mind egyetemek szempontjából, ezért az esküvő sem maradhat ki. A fővárosi cukrászdák, cukrászok vetekednek a házasulandó párok kegyeiért. Meg kell felelniük nem csak minőség szempontjából, hanem gyorsaság szempontjából is. A kiszolgálás sem maradhat ki a szempontok sorából. Nyilván egy házasulandó pár azt a cukrászdát választja, ami teljes mértékig megfelel az igényeinek. Mind minőség-, mind pontosság-, mind árak szempontjából.

Miért válasszuk a fővárost esküvőnk helyszínévé? Nos, ha mindkettőnket oda köt az egész életünk, nem csak kedvesünk, akkor a válasz magától értetődő.

Példának okáért, Adrienn (27) csupán azért választotta a fővárosban elhelyezkedő Hilton szállodát esküvője helyszínéül, mert ez volt az álma, hogy itt menjen férjhez, holott sem őt, sem a férjét semmi nem kötötte sem Budapesthez, sem a szállodához.

Persze az árak sem utolsó szempont. De nyilván mindenki másmilyen keretek között tölti el a nagy napot.

Ahogyan vidéken, úgy a fővárosban sem egységesek az esküvői torta árak, sőt, kerületenként is nagymértékben kontrasztot képezhetnek. Míg mondjuk az I., az V. és XII. kerületben minden szolgáltatás egy kicsivel drágább, mint máshol, addig a külső kerületekben ennél jóval kedvezőbb árakkal találkozhattok. A belváros mindig is drágább volt, ezt el kell fogadnotok.

Ettől függetlenül a sztár cukrászdák és a kisebb, de igényes cukrászdák szórványosan helyezkednek el Budapesten, tehát érdemes feltérképezni a legjobb helyeket, mielőtt kifejezetten egy bizonyos kerületre koncentrálnátok. Sok pár a fővárosban tartja az esküvőjét, de vidéki szolgáltatókat választ, így akár a Dunakanyarból is rendelhettek tortátremek áron és kiváló minőségben.

A legjobb talán, ha több cukrászdától is kértek árajánlatot, kóstolót, hogy legyen összehasonlítási alapotok, viszont ha ezt túl részletesnek, feleslegesen alaposnak, időigényesnek tartjátok a megannyi teendő közepette, akkor ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket, beszéljenek helyettem a cukrász remekek.

 

Ki ne ismerné a Szamos cukrászdát? Csokoládé Akadémiája világhírű, a marcipánja fenomenális, na és a fagyi is első osztályú!  Esküvői torta kínálatából elérhetőek az egyszerűen szép torták, selyemkrém torták, cukorcsodák, valamint marcipán torták.

Szamos esküvői torták

Az Esküvői Torta Budapest néven futó cukrászda specialitása nem csak az esküvői tortacsoda elkészítése, hanem a születésnapi-, valamint formatortákat is vállalnak.  Gyönyörű torták, kész mesterművek, az ember nem meri megvágni.

A mellékelt képen egy Gardéniás torta látható. Gyönyörű, fehér, 3 emeletes, hallgatag elegancia, oldalán egy egyszerű, halk fehér rózsával.

A Nándori Cukrászda úgy véli, hogy az esküvői torta tökéletességének a titka egész egyszerű: tükrözze az ifjú párt. Bármilyen elképzelést megvalósít ez a fővárosi cukrászda.

A Cziniel Cukrászda mottója: ”A torta az ünnep jelképe, az íze, formája, színei, díszítése miatt is fénypontja minden eseménynek.”

 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!