A karikagyűrű talán a legfontosabb ékszerünk. Az egyetlen darab, amit a boldogító igent követően minden nap, örökké viselünk. Nem csak ékszer, de a szerelem, szeretet és összetartozás szimbolúma is egyben.

Klasszikus legyen vagy különleges legyen? A klasszikus már nem is lehet különleges? Klasszikus karikagyűrűk. Semmi strassz, semmi arany berakás, se Swarovski, sem gyémánt kő fűszerezés?

Ha valaki az egyszerű, de pont ez a különlegessége- kedvelője, akkor talán megúszhatja olcsóbban, hiszen a gyémánt berakásért, egyéb különlegességekért még rá kell fizetni az alapárra. De talán jobb választás is a klasszikus arany, hiszen az arany örökérvényű, vagy pedig az ezüst, a sokarcú ezüst. Ezek úgyis örökérvényűek, sosem fognak kimenni a divatból. Rengeteg újdonság, egyediség divatba jön, 1-2 évre, vagy még annyira sem, aztán már jön a következő. Nem véletlenül örökérvényűek az arany és ezüst karikagyűrűk, hiszen egy életen át tervezitek hordani.

Az arany anyagát tekintve is örökérvényű, hiszen korrodáció-mentes marad, nem feketedik, és nem fakul ki a színe. Az arany, mint az ásatások során előkerült több ezer éves tárgyak és díszítő eszközök, ékszerek is mutatják, a történelemben igen régre visszanyúlóan jelképez értéket.

A kívül domború, belül lapos klasszikus arany vagy ezüst 3 mm szélességgel bíró karikagyűrű 32.530. Ft körül mozog, A 3 mm széles, sárga, kívül domború, belül is domború, klasszikus karikagyűrű már 40.000. Ft körül mozog, egyetlen különbség, hogy belül is domború, nem csak kívül. A már 4 mm széles 46.470. Ft-ért elérhető. Az 5 mm széles már 70.000. Ft alatt nem kapható, a 7 mm-es vastagságú karikagyűrű pedig már megüthető a 80.000. Ft-ot is.

De miért fontos a domborúsága, vagy maga a vastagsága?

Ha a gyűrű anyagvastagsága nem megfelelő, nagyon hamar eldeformálódhat az ékszer, elveszíti kerekségét. Tehát válasszunk minél vastagabbat, ha egy életre szóló gyűrűt választunk, életre szóló párral. A kerekségvesztés nem csupán esztétikai, hanem kényelmi problémát is jelenthet. Ha túl vékony az anyag, az eldeformálódástól kieshetnek belőle a kövek és extrém esetben akár el is törhet. Anyagonként és gyűrű fazononként eltérő a kívánt anyagvastagság, így nincs egy olyan érték, ami mindig, minden jegygyűrű esetén megfelelő. Pl egy acél vagy titán gyűrű sokkal strapabíróbb, mint egy arany gyűrű.

Egy arany gyűrű gyémánt kő berakással már egy 100-ast ugrik is. Swarovski kő berakással ugyanis az ára megugrik, és akár már 170.000 Ft/ karikagyűrű, még így, 10% kedvezménnyel is. Gyémántkő berakással azonban ára közel 200.000. Ft körülire tehető.  Tehát közel több mint 50.000. Ft a különbség a klasszikus arany, vagy ezüst gyűrű, és a pluszosabb, extravagánsabb változat között. Felmerül ilyenkor a kérdés: hogyan spórolhatna az ember?

Mindig vannak kiskapuk, mindenhol, csak meg kell találni őket. Íme néhány kiskapu:

A gyűrű vastagságának esetleg szélességének csökkentése: 
A termék súlyának csökkenését eredményezi, így kedvezőbb áron tudjátok megvásárolni a kiválasztásra került fazont. Ezalatt valóban azt kell érteni, hogy bármelyik modellt is nézte ki, az bármilyen módon módosítható (szélesség, vastagság, szín, felületkezelés, profil)

A kövezés módosítása: 
Az kiszemelt modellben igény szerint módosítható a kövek átmérője, fajtája, és minősége. 
Ha a kövek méretét vagy darabszámát csökkentjük, az ár kedvezőbb lesz. 
Gyémánt esetén rengeteg féle minőségű, színű kő közül választhattok. Egy jól kiválasztott gyémánt nagymértékben csökkentheti a gyűrűjének végösszegét. De nem csak gyémánt, választhattok másfajta drágakövet, mint például Zafír, Rubin, Smaragd, Aquamarin, Topáz, ami szintén csökkentheti az elkészült ékszer árát.

És ha nem akarjátok a véletlenre bízni: Tört arany beszámítás. Amennyiben van otthon olyan idejétmúlt arany ékszeretek, amitől szívesen megválnátok, vannak olyan ékszerüzletek, ahol beszámítanak.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!