Atyaég, nemsokára esküvő! A karikagyűrűk választását semmiképp ne hagyjuk az utolsó percekre, már csak azért sem, mert kiválasztásuk messze nem olyan könnyű, mint egy karkötő, vagy nyaklánc kiválasztása.

Esküvő. Menyasszony, vőlegény, násznép, torta, gyűrű, a teljesség jelképe. Számos kérdés merül fel, viszont az igazi kérdés nem az „akarom-e őt egy életen át?”, – hiszen arra már elhangzott az első válasz,- vagy a torta íze, esetleg hogy legyen-e kreatív fotózás, vagy sem. Az igazi kérdés sokkal inkább az, hogy milyen szempontok alapján válasszunk gyűrűt, vagy éppen ékszerüzletet?

Mielőtt eszetekbe jutna az a badarság, hogy nem a karikagyűrű a hab a tortán, hiszen annyi minden más elintéznivaló akad, felhívnám a figyelmeteket arra a tényre, miszerint egy életen át tervezitek hordani azokat, így ne aprózzátok- és ne is odázzátok el. Nem mindegy, hogy milyen ékszerre esik a választásotok. Az egyéniségetek is sok múlik azon, hogy milyen gyűrűt választotok, tükrözzön ti magatokat! Mivel legtöbben teljesen tapasztalatlanul állnak neki jegygyűrűt választani, nincs más lehetőségük, csak megbízni abban, amit az elméletileg szakértő ötvös mond. Azt tapasztaljuk azonban, hogy sokszor a segítő szándék helyett az értékesítés szándéka dominál egyes boltokban.

Mire figyeljetek oda?

Ne legyen túl vékony a gyűrű. Miért is?

Ha a gyűrű anyagvastagsága nem megfelelő, nagyon hamar eldeformálódhat az ékszer, elveszíti kerekségét. Ez nem csupán esztétikai, hanem kényelmi problémát is jelenthet. Ha túl vékony az anyag, az eldeformálódástól kieshetnek belőle a kövek és extrém esetben akár el is törhet. Anyagonként és gyűrű fazononként eltérő a kívánt anyagvastagság, így nincs egy olyan érték, ami mindig, minden jegygyűrű esetén megfelelő. Pl egy acél vagy titán gyűrű sokkal strapabíróbb, mint egy arany gyűrű. Olyan hibás gyűrűvel is találkoztunk már, ahol a nem megfelelő anyagvastagság miatt a gyűrűbe foglalt brilliáns kalettje (hegye) jócskán beleért a hölgy ujjába.

Általános probléma a méretprobléma, viszont az legyen a legkisebb gond, hiszen a gyűrűt simán méretre lehet igazítani bármelyik ékszerüzletben.

Karikagyűrű olcsón? Olcsó karikagyűrűt manapság már nem csak közvetlenül Kínából lehet rendelni, sok hazai webshop kínálatában is megjelentek a tömegcikkek. Főleg acél és titán ékszereket találhatsz irreálisan olcsón. Remekül hangzik, hogy a karikagyűrű párt “megúszhatjátok” 10-20 ezer forintból, azonban elég sok csalódást okozhat akár kézhezvételkor (ez a szerencsésebb eset, hiszen 8 napon belül visszaküldhető online vásárlás esetén), de sok esetben 1-2 hét viselés után jelentkeznek a problémák.

„Olcsó húsnak híg a leve” – szól a mondás.

Ugye te nem ezen akarsz spórolni?

Apróbb hibák a gyűrűn? Ki veszi azt észre?

Sokan nem tudják, hogy a kőfoglalás egy külön szakma. Vannak szakemberek, akik csak ezzel foglalkoznak munkaidejükben. Kőfoglalásnál nem csak azt kell szem előtt tartani, hogy esztétikus legyen, hanem azt is, hogy a kő az ékszerben is maradjon. Meglepő lehet, de sokszor találkozunk olyan kőpótlási, javítási feladattal, ahol a követ valójában nem foglalták körbe a fémmel, hanem csak beragasztották az ékszerbe. S ami még meglepőbb lehet, nem csak Ázsiából származó ékszerek esetén tapasztalhatunk ilyet, hazánkban is vannak, akik így oldják meg a feladatot. De nem csak ragasztott kövekkel lehet probléma. Ha nem megfelelő a foglalás, nem fogja elég anyag a követ vagy nem megfelelően simították a kőre, előfordulhat hogy a legkisebb behatástól kiesik a jegygyűrűből. Éppen ezért érdemes olyan karikagyűrűt venni, ahol garanciát vállalnak a munkára és profi szakemberrel végeztetik a kőfoglalást.

Ha a legjobbat akarod, akkor nézd meg az 5 csillagra értékelt Feil ékszerüzletet Szegeden! A Feil, más néven eljegyzési- valamint karikagyűrű manufaktúra. A Feil 100%-ig megbízható, mivel ha nem elégedett a vevő, úgy a teljes kifizetett összeg visszajár, évente egyszer karcmentes felújítást vállal, és díjmentesen igazít méretre. Sőt!

1.361.687 legyártott gyűrűszám, ajándék csokoládé, valamint welcome drink az ügyfeleknek! Ennél jobb feltételeket ki tudna ajánlani?

A 24 Karát Ékszerüzlet tárt karokkal várja vevőit, legyen szó esküvőről, szülinapról, ballagásról.

AZ Euro Ékszer kínálatában elérhetők karikagyűrűk-, karkötők-, valamint nyakláncok széles választéka. Ha karikagyűrűre fáj a fogunk, sárga arany, fehér arany, illetve többszínű közül választhatunk.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!